exista dragoste adevarata si barbati buni

exista dragoste adevarata si barbati buni | Autor: buli

Link direct la acest mesaj

deschid acest subiect inspirata de mai multe topicuri aparute recent si de raspunsul Irenei la unul dintre ele.
exista dragoste adevarata si barbati buni
propozitia asta e 100% adevarata. pur si simplu nu inteleg de ce se complac unele femei in situatii de-a dreptul revoltatoare, de ce accepta umilinte dincolo de orice inchipuire, explicind ca fac asta din dragoste.
dragostea nu umileste, nu calca in picioare, dragostea mingiie, alina si sprijina, nu minte si nu cearta, nu injura, nu loveste, nu terfeleste, nu inseala.
celor care spun ca se complac in nefericire "de dragul copiilor" le spun ca acei copii se vor invinovati la un moment dat pentru nefericirea parintilor, apoi vor deveni victime sau calai. foarte putini dintre ei vor gasi drumul spre o relatie frumoasa si normala.
celor care cred ca merita sa se sacrifice pt. citeva milioane in plus, le propun sa-si imagineze cum ar fi somnul lor departe de cei care le abuzeaza. linistit si senin, asa-i?
sau poate credeti ca-i mai iubiti?? hmmm ... ginditi-va bine. cit este dragoste si cit este dependenta? o dependenta bolnavicioasa. cum poti sa iubesti un om care te loveste, injura, inseala, care nu vede ca muncesti pe brinci, nu te ajuta atunci cind ti-e greu?
ooooo ... sa nu credeti ca n-am avut si eu noptile mele de insomnie si de suspine dupa vreun barbat care m-a inselat, mintit sau neglijat!! ba le-am avut si inca cum. dar cind adormeam, adormeam cu urmatorul gind "merit sa fiu fericita, iubita, admirata si respectata. daca X nu poate sau nu vrea sa-mi dea astea inseamna ca la un moment dat tot se va rupe"
fiecare om merita o a doua sansa. ok, o a doua. nu o a noua, sau a douazecisinoua. dar si aceasta a doua sansa trebuie s-o merite. pentru ca "nu exista iertare fara cainta".
poate ca sint dura, poate ca multe vor spune ... eh, ce stii tu?
adevarul e ca intr-un fel sau altul consider ca fiecare femeie care accepta o mojicie de la un barbat e un pic vinovata pentru viitoarele mijicii ale respectivului. cum ar fi daca nimeni n-ar accepta sa fie calcat in picioare sau umilit? este ca multi si-ar schimba atitudinea?
imi pare rau pentru toate cele care sufera si le spun ca viata buna exista. trebuie numai sa ti-o doresti. si s-o cauti un pic.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Buli, pentru ca acele femei au prea putina stima de sine (asa au fost crescute, cu ideea ca "tu esti prostuta, sa zici mersi daca s-o uita vreun barbat la tine", pentru ca nu se pot descurca singure cu un copil si in Romania chiar e o problema unde stai dupa ce te desparti, pentru ca le e frica de schimbare, pentru ca le e frica de gura lumii ( "singura cu un copil ... sigur e o curva, d-aia a lasat-o barbatul"), pentru ca au fost indemnate de mame, prietene sa ierte la nesfirsit ca "poate s-o schimba" etc etc etc

multumita ?

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:
Originally posted by SIMONABB

Buli, pentru ca acele femei au prea putina stima de sine (asa au fost crescute, cu ideea ca "tu esti prostuta, sa zici mersi daca s-o uita vreun barbat la tine", pentru ca nu se pot descurca singure cu un copil si in Romania chiar e o problema unde stai dupa ce te desparti, pentru ca le e frica de schimbare, pentru ca le e frica de gura lumii ( "singura cu un copil ... sigur e o curva, d-aia a lasat-o barbatul"), pentru ca au fost indemnate de mame, prietene sa ierte la nesfirsit ca "poate s-o schimba" etc etc etc

multumita ?

Simona

nope. revoltata.
pentru ca si fiicele lor la fel vor fi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditzadennis spune:

Teoretic sunt total de acord cu tine, Buli. Practic insa, din motivele enumerate de Simona si din multe alte motive situatia este cu totul alta...Si, din punctul meu de vedere, si un om bun are momentele lui proaste si daca la prima chestie nasoala care ti se intampla semnezi actele de divort...nu prea inteleg unde ajungi...In sfarsit, mi-e greu sa cred ca mesajul tau isi va atinge scopul din simplul motiv ca cele mai multe dintre femeile aflate in situatia descrisa de tine sunt constiente de tot, dar nu fac nimic.Ma bucur sa mai vad si oameni fericiti!

Claudia,soacra frumoasei Oti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Da, Buli, si fiicele lor vor avea tendinta de a se comporta la fel (asta daca mama inca nu s-a despartit de cel care abuza de ea), iar fiii vor crede ca asa e normal sa se poarte si cind vor creste mari si vor avea o relatie, tendinta va fi sa se poarte la fel cum s-a purtat si tatal lor.

Eu personal nu stiu pe unde se poate iesi din cercul asta vicios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

exista cu siguranta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

abia astept sa intalnesc si eu. acum merg la un transplant in italia si ma intorc intr-o saptamana. apoi sper sa am tot timpul din lume sa gasesc persoana care sa ma iubeasca cu adevarat. am 20 de ani...am timp..ranile se vindeca. stiu asta. pacat ca nu ma lasa in pace si ma suna cu scuze tampite. l-am rugat sa nu ma mai sune dar degeaba. nu o sa-i mai raspund la telefon si voi pleca cat de mult voi putea din bucuresti(pentru ca noi stam in acelasi bloc)

nu am de gand sa ma in amintiri frumoase care acum nu mai sunt. si nici sa ma lamentez. se mai intampla. am fost 2 oameni care s-au iubit ..unul dintre ei a incetat sa mai iubeasca(el) si celalalt(eu) trebuie sa ii doreasca tot binele din lume, sa incerce sa uite iubirea si sa spere ca va gasi pe cineva care o va iubi cu adevarat.

be happy!!!!!
http://community.webshots.com/user/ana_maria222

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Initial creeata de buli
[ pur si simplu nu inteleg de ce se complac unele femei in situatii de-a dreptul revoltatoare, de ce accepta umilinte dincolo de orice inchipuire, explicind ca fac asta din dragoste.

celor care spun ca se complac in nefericire "de dragul copiilor" le spun ca acei copii se vor invinovati la un moment dat pentru nefericirea parintilor, apoi vor deveni victime sau calai. foarte putini dintre ei vor gasi drumul spre o relatie frumoasa si normala.

Este o analiza dura, corecta, la obiect...si atat.
Si fie ca intalegi sau nu, din dragoste facem, multi dintre noi, femei sau barbati, tot felul de lucruri inexplicabile. Iar de dragul copiilor facem alte lucruri inexplicabile, pentru ca asa zicem noi ca-i mai bine. Pentru ei, nu pentru noi.
Si faptul ca nu-i bine, ca nu o sa iasa bine, lucruri evidente poate pentru altii, nu inseamna ca suntem mai mici, mai slabi sau mai prosti; inseamna ca viata nu-i lina pentru toti.
Eu am o vorba: sa nu-mi dea Dumnezeu cat pot duce...

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris68 spune:

Citeodata imi doresc ca lucrurile in viata sa fie atit de albe si negre pre cum le vedeam la 20 de ani. Si poate ca atunci le vedeam corect si nu acum... Dar acum, cu mina pe inima, nu pot spune ca mi-ar fi asa de usor sa sustin ca detin "adevarul absolut" fata de cum ar trebui traita o viata. Fiecare le stim pe ale noastre si fiecare ni le ducem (si bune si rele) asa cum stim mai bine sau cum putem mai bine la un moment dat. Iar atunci cind gresim, incercam sa "reparam" ce se mai poate, asa cum om sti...
Eu am o vorba: sa nu-mi dea Dumnezeu cat pot duce... Adevarata e vorba asta! Tot ce pot sa va doresc e sa nu ajungeti momentul in care sfaturile celor din jur (oricit de binevoitoare) sa nu le puteti aplica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Buli si eu sint feminista. Mai in virsta cei drept, si de aceea spun ca situatiile nu sint in alb si negru si de multe ori fetele fac lucururi de dragul copiilor sau pt. ca sint prea tinere si fara experienta, lipsa de curaj, neinformare, si... de frica de necunoscut, lipsa de suport din partea familiei etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viovio spune:

quote:
Originally posted by buli

quote:
Originally posted by SIMONABB

multumita ?

Simona

nope. revoltata.
pentru ca si fiicele lor la fel vor fi

Fetelor,cu parere de rau,dati-mi voie sa va contrazic!
Mama a stat,si sta,linga un om care mie imi este indiferent,chiar daca este tatal meu (alcoolic si violent).
Ani de zile l-am urit pentru ceea ce ii face mamei si deseori mi-am dorit si am sfatuit-o sa divorteze.
Nu stiu care a fost motivul pentru care nu a facuto.Probabil ca noi,cei 4 copii.
Dar eu nu am nici o tendinta de a fi ca ea.
Dincontra,vazind o pe ea cit s-a chinuit toata viata,mi-am jurat ca eu n-o sa ajung niciodata asa.
Am o parere excelenta despre mine,sunt sigura ca ma pot descurca in orice situatie,nu-mi pasa de gura lumii si sigur n-as ierta la nesfirsit.
Am un sot super,dar asta nu inseamnaca,daca se va schimba,eu voi sta sa sufar si sa iert in amintirea vremurilor frumoase.
Si nici nu voi accepta sa ajung in situatia,ca fiica mea sa ma roage sa divortez,numai ca sa avem un strop- de liniste.

Asa sunt eu!
Poate ca aveti dreptate,referitor la acest tip de femei si la evolutia fiicelor lor,dar eu nu sunt si nu voi fi niciodata asa.
S-a chinuit mama destul.

Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
POZE CU BIANCA

"Viseaza ca si cind ai traii vesnic,dar traieste ca si cum ai murii azi"

Mergi la inceput