Facem pishu' la olitza :-)))

Facem pishu' la olitza :-))) | Autor: monica

Link direct la acest mesaj

Dudutz face pishu' la olitza de vreo saptamâna! Si numa' la olitza!!
Pentru noi e o mare realizare, ca nu vroiam sa ne prinda doi ani cu pampersul...Desigur, îi mai punem pampers noaptea, când iese afara shi la somnul de prânz, dar în rest....spune când vrea sa faca shi are rabdare pâna mergem la olitza shi dam pantalonashii
jos..Uraaaaaaaaaaa!!!! Ce mare lucru am reushit sa facem!!!!!:-)))))

Acum am picat putin în extrema cealalta, adeca Dudutz, de dragul nostru shi ca sa ne bucure shi sa strigam "Bravo, bravo!!" cere întruna olitza si se screme sa scoata macar câteva picaturi de fiecare data..:-)))))

Ma bucur ca am luat hotarârea de a desfiinta pampersul! Altfel nu cred ca am fi reusit. Ne'au trebuit exact doo saptamâni ca sa se obisnuiasca, doo saptamâni în care a facut pe el la greu...dar i-am cumparat multi chilotei shi pantalonashi gen pantalon de pijama, pe care Nutzi (tante care sta cu el) îi putea clati ushor shi se uscau la fel de rapid pe calorifer...
Marturisesc ca în prima faza am decis sa renuntam la pampers din considerente materiale..ajunsesem la 10 pampersi pe zi uneori, pentru ca Dudutz bea foarte multa apa, pe care evident o si elimina...Ne costau mult prea mult pampersii, asha ca....

Bafta multa shi voua, mamicilor care înca n-ati trecut prin operatiunea asta...

(Chiar sunt curioasa daca este posibila trecerea de la pampers direct la olitza, fara sa lashi bebeu' sa faca pe el o vreme..)

Pupici tuturor!!

Monica, mama lui Vladut, nascut pe 7 mai 2001

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

felicitaaari lu vladutz pishiciosu'!!!!! Sa faca pishi numa la olita, si cat mai putin in pantaloni!!!! hihihi

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala spune:

felicitari Monica; stai sa vezi ce distractie urmeaza cand vei renunta la pampersul de noapte (noi am inceput de doua zile operatiunea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

felicitari Monica!! Scumpul de Vladut....!

Si noi facem eforturi sa nu ne (adica pe Andrei) prinda 4 ani cu scutecel....Help!

Pentru parinti... despre copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

FELICITARI MONICA!!!!!!!!!!!!!
Stiu din propria experinetza ce satisfactie ai cand ai rezultate in ceea ce faci cu puiu!!! BRAVO voua!!!
Stai sa vezi ce bucurie vei avea cand vei vedea ca Vladutz face si kaka la olitza si nu pe el!!!
Al meu vine si-mi zice kaka daca nu are oala in fatza, iad daca e destul de aproape, mi-o aduce in fata cu aceleasi cuvinte, il asez si face tot ca la carte!!!
Un sfat, daca imi permiti: scoate-i pampersul intai la somnul de amiaza. Asa iti va fi mai usor sa-l dezveti sa doarma si noaptea in pampers. Daca ai zis ca rabda pana il puneti la oala, asa se va obisnui sa nu faca prin somn, oricum nu cred ca doarme mai mult de 2 ore. Ca sa-ti reuseasca mai bine, nu-i da nimic de baut inainte de culcare. Pune-i si o musama acoperita cu cearceaf sub funduletz ca sa nu ude saltelutza in patutz si sa nu-i fie si rece (vezi ca se gaseste la farmacie musama pt. bebe). Mult succes!!!

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica spune:

multam mult fetelor! multam pentru felicitari :-))) shi pentru sfaturi!!

Mirela, parerea mea este ca nu se poate trece de la pampers direct la olitza. Poate celelalte fete ne pot spune mai multe. Noi am aplicat metoda recomandata de o pediatra mai batrâioara care ne'a certat rau de tot când l'a vazut pe Vladutz la vreun an shi jumatate cu pampers!!! (Nici nu vreau sa ma gândesc ce ti'ar fi facut tzie daca l'ar fi vazut pe Andrei la ...aproape 4 anishori..:-))))..)
Tipa ne'a facut un scandal monstru, ne-a certat, ne-a zis ca atâta timp cât are pampers shi bea apa din biberon nu se cheama ca avem copil ci ca avem sugar... Shi ne'a zis ashea: "va garantez ca în doo saptamâni scapati de pampers daca îl lasati sa faca pe el!! adeca numa cu chilotel shi pantalonas. Ca o sa faca pe el, dupa aia o sa înceapa sa'l jeneze....o sa mai stea pe olitza....o sa'i spuneti ca e rushine sa faca pe el...ca v'ati bucura mult sa faca la oala....Ca asha fac baietzii mari..." Faze d'astea...
Ei bine, ne'au mai trebuit înca 4 luni sa ne hotarâm sa luaům taurul de coarne shi sa începem operatiunea olitza!!! Chilotei, pantalonashi...foarte rar la olita pentru ca nu vroia sa stea....pishu' cât cuprinde în pantaloni....câte un pishu' scapat din gresheala la oala :-)))...felicitari peste felicitari...pupicuri..."sa ne anunti mami când vrei sa faci pishu"....shi ezact dupa doo saptamâni Dudutz nu mai face DELOC în pantalonashi!! Mmmmmuahhh, ce'l mai iubeshte mami!!! Apropos, dupa ce face ne bucuram cu totzii shi mami îi da un pupic...el zice "duce" (dulce)...io zic "da, mami, e taaaaare dulce" (obrajiorul lui)...el zice " mielea"..."da, mami, e duuuulce ca mieeeerea"!!! si se bucura de nu mai poate!!!:-)))))

Sanatate multa tuturor!!!

Pupici!!

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Bravo pentru Vladut!!
Noi incercam sa scapam de pampersul de la somnul de dupa amiaza, dar e cu opinteli procesul. In sensul ca, desi nu face pipi in timpul somnului, ii da drumul usor-usor imediat ce se trezeste. Dar mergem inainte.
Si asteptam sa vina calduraaaa....
Pupici de la Ancuta pentru Vladut (un iubitel pe cinste!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Felicitari,Vladutzu' shi Monik!Meshtericilor!Noi suntem inca cu Pampers.Cere olitza si face pipi,dar nu tot timpul.Ma si mir ca face lucrul asta,ca eu i-am explicat doar de vreo doua ori ce-i cu olita si n-am insistat.Da' dupa ce terminam cu campania asta dintzoasa care ne epuizeaza fizic si psihic,il voi lasa fara pampers cum ziceai,sa vedem ce se va intampla.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

Tocmai cind ma pregateam, mindra - nevoie mare, sa scriu si eu cu mindrie ca Ruthie a noastra (1 an si 3 luni) nu mai poarta pampers acasa, de doua saptamini, decit noaptea (sau cind mergem afara), iar in rest face ce trebuie la olita, ce credeti ca s-a intimplat?!?
Fetita mea a inceput sa sughita, iar cauza e lesne de inteles: era imbracata cu pantalonasi uzi! Bineinteles ca nu i-am pus eu uzi, i-a "aranjat" ea acum citeva minute...
E inca prea mica, nu stie sa se ceara singura la olita, dar coopereaza si, daca e momentul oportun, isi face ambele necesitati in... recipient. Parerea mea e ca in aceasta chestiune cheia succesului e, pe linga rabdare si perseverenta din partea mamei, dorinta copilului de a coopera. Nu cred ca e constructiv sa obligi copilul sa stea pe olita daca nu vrea! Si e foarte important, cum a subliniat si Monica, sa-l recompensezi pe pitic cu un "BRAVO!" mare-mare cind il merita! E drept ca e o treapta foarte importanta de trecut, atit pentru micuti, cit si pentru noi, dar este nevoie de mult tact si discernamint. Eu (si cred ca nu sint singura!) m-am contrazis de multe ori cu mamici cu state mai vechi (ca mama mea, sau bunicute de prin parc...), care sustineau ca trebuie sa pui copilul la olita de indata ce stie sa stea singur in fundulet...

In orice caz, felicitari multe pentru Vladut si pentru mamica lui, Monica!

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mony spune:

FELICITARI PENTRU AMANDOI!!!!!!!!! VA PUPA O ALTA MONICA MAMA LUI VLADUT -26 08 2002.PA PA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

Bravo, Vladut, te faci baiat mare! Si felicitari parintilor pentru curajul de a se lansa intr-o asa incercare (de obicei e cu final cam nepravazut).
Io pe unde si ce-am citit zice ca mai devreme de 18 luni nici n-are rost sa-l pui pe bebe la olita, fiindca rezultatele, daca exista, tin mai mut de coincidenta. Asa ca noi ne-am hotarit sa mai asteptam inca 3 luni cel putin ca sa ne aruncam in...apa. Insa pina una-alta, incerc s-o invat pe Snoopi sa spuna macar cind a facut kk, ca s-o skimb repejor de scutec. Si draga de ea, fiindca de curind a descoperit ca limbuta ei poate stapini cel mai bine vreo 3 cuvinte: tata, mama si bebe, cind eu ii spun "Snoopi a facut caca" ea-mi raspunde "tata".
Acu' recunosc c-as vrea sa stiu daca 'tata' e forma in snoopeza a lui 'caca' sau daca nu cumva tata a facut kk si nu Snoopi...

Mergi la inceput