Dureri de picioare la copii
Despre dureri de picioare la copii de 4 ani, de fapt de cand era micuta se intampla, stiti cumva motivul? Efectiv plange ca o dor picioarele, mai precis tibia. E vorba de fetita unei cunostinte si m-a durut sufletul cand am vazut fetita ca plange. Ce poate fi, care este motivul?
Raspunsuri
Rufus spune:
Ar putea fi o periostita; apare la sportivi care alearga pe suprafete dure cu incaltaminte cu talpa subtire. Se unge zilnic tibia cu iod.
La varsta asa mica, poate fi o hipersensibilitate; in afara de iod, aveti grija ca incaltamintea sa aiba talpa moale si flexibila.
Adevarul este ca durerea-i nasoala...
http://community.webshots.com/user/tora97
grati.ela spune:
Buna! Si Ozana mea are perioade in care o dor piciorusele, chiar si oasele de la manute. Am fost atat de stresata de problema asta incat mi-a fost frica sa o duc la doctor. Pana la urma, noroc (daca se poate spune asa) cu o fetita de la gradi care a facut hepatita si in felul acesta am fost nevoiti sa-i facem analize de sange. Ne-am calmat si in problema durerilor de oase pentru ca toate analizele au iesit bine. Eu am asociat durerile cu perioada in care se inalta. Gratiela.
alma spune:
Diana mea a avut asemenea dureri pe la 3 ani si jumatate, se plangea in special seara. Dupa efectuarea analizelor, a reiesit faptul ca un streptococ beta-hemolitic isi facea de cap prin articulatiile ei, astfel incat valoarea ASLO era 500 (normal <200). Dupa 2 luni de tratament, valoarea a scazut in limite normale si repetam analizele anual. Pana acum nu a recidivat si sper sa n-o faca.
E o posibilitate, dar pot fi si dureri de crestere.
Cel mai bine se va edifica in urma analizelor.
http://community.webshots.com/user/freediaro
Ana68 spune:
Heidi,
In copilarie si eu m-am confruntat cu astfel de dureri....Cand am incetat cresterea au incetat si durerile.
Baiatul meu are si el ,uneori,problemele de genul fetitei tale.
Am intrebat la medicul de familie si mi s-a spus ca e normal sa se intample,nu toti copii patesc asa,dar in perioada de crestere a oaselor apar si dureri...
Multa sanatate!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
lizi spune:
Poate ofi de la crestere?
DA\ar eu am patit-o cand eram mica si.. imi amintesc si acum de acele dureri. Cand m-a dus mama la medic, si mi-a facut toate investigatiile au descuperit ca aveam un anceput de reumatism articular(la 4 ani) asta de la strptococii din gat . Ce era ciudat era ca eu nu faceam amigdalite, ci doar rosu in gat destul de des.Ce a urmat? 4 ani de moldamin, dar fara rezultat, si la urma mi-a trecut cu aspirina si penicilana v in jumatate de an, mesr la mare 5 ani la rand.De atunci nici nu am mai avut nici un fel de probleme.Atentie deci. acel reumatism e destul de nasol caci poate aftecta inima destul de grav..DEci parerea mea e ca ar trebui sa mergi la doctor