Bebelusi de martie - aprilie 2005 (9)

Bebelusi de martie - aprilie 2005 (9) | Autor: rrox3

Link direct la acest mesaj

Asta e listuta. Mai astept inscrieri!

Mihai Alexandru Ninocikap (n.17 februarie, 4 kg., 52 cm., APGAR 9)
Stefan Catalin Cameron (n.23 februarie, 3 kg., 48 cm.)
Stefan Costin Ellinia (n.25 februarie, 2,9 kg., 50 cm., APGAR 10)
Alicia Caramella (n.1 martie, 2,8 kg., 50 cm., APGAR 9)
Sonia Mara Ariadnabr (n.2 martie, 3,580 kg., APGAR 9)
Alexia CatXO (n.5 martie, 4,3 kg., 54 cm.)
Melissa Ioana Claudia_2803 (n.7 martie, 3,180 kg., 51 cm.)
David Emil Erix (n.9 martie, 3,850 kg., APGAR 10)
Rares Andrei Andrruzza (n.10 martie, 3,5 kg., 53 cm., APGAR 9)
Alessandra Giuliatm (n.10 martie, 3,050 kg., 51 cm., APGAR 10)
Vlad Antoniu Coco (n.11 martie, 3,4 kg., 52 cm., APGAR 9)
Eva Maria Ana71 (n.13 martie, 3,3 kg., 51 cm., APGAR 9)
George Alexandru Simonnete (n.13 martie, 2,750 kg., 47 cm., APGAR 9)
Bianca Ecaterina An-k (n.14 martie, 2,975 kg., 48 cm., APGAR 9)
Ema Ioana Anca Micaela (n.17 martie, 3,280 kg., 48,5 cm., APGAR 9/10)
David Andrei Smmiha (n.18 martie, 3 kg., 50 cm., APGAR 8)
Alexandros Xenofon Zuzunaki (n.19 martie, 3,820 kg., 52 cm., APGAR 9/10)
Rares Mihai Carmenduta (n.21 martie, 3,7 kg., 52 cm., APGAR 8)
Mara Rp (n.22 martie, 3,5 kg., 49 cm., APGAR 9)
Ioana Alexandra Rrox3 (n.23 martie, 3,3 kg., 48 cm., APGAR 8/9)
Nicola Adriana Raluk (n.26 martie, 3,350 kg., 48 cm., APGAR 9)
Julia Diana Marox (n.29 martie, 3,110 kg., 48 cm., APGAR 10)
Karen Hiroral (n.30 martie, 3,148 kg., 51 cm.)
Iosif Kathywsha (n.31 martie, 3,8 kg., 52 cm., APGAR 9)
Rada Valentina Carmissis (n.2 aprilie, 2,6 kg., 49 cm., APGAR 9)
Stefan ClaudiaH (n.3 aprilie, 3,4 kg.)
Gabriel-Stefan Gabrianah (n.5 aprilie, 3,8 kg., 54 cm., APGAR 9/10)
Adina Nicoleta Giliutza (n.7 aprilie, 3,450 kg., 49 cm.)
Thomas Daniel Gabrielaveres (n.8 aprilie, 3,230 kg., 49 cm., APGAR 10)
Thea Ioana Crangutalil (n.9 aprilie, 3,5 kg., 50 cm.)
Daniel Corrinutza (n.9 aprilie, 3,3 kg., 50 cm.)
Emilia Alexandra Geta Sava (n.11 aprilie, 3,6 kg., 51 cm., APGAR 9)
Jenny Simmypo(n.13 aprilie, 3,1 kg., 49 cm., APGAR 9/10)
Irina Ana-Maria Andira (n.14 aprilie, 3,950 kg., 51 cm., APGAR 8/9)
Alexandra Adela 20 (n.14 aprilie, 3,310 kg., 50 cm., APGAR 10)
Ioan Rares Oanamaria Luiza (n.14 aprilie, 4,180 kg., 53 cm.)
David Ocrainic (n.17 aprilie, 3,750 kg., 51 cm.)
Mihai Cosmin Danuta t (n.20 aprilie, 3,250 kg., 50 cm., APGAR 8/9)
Antonia Maria Teodora Racz (n.20 aprilie, 3,450 kg., 52 cm., APGAR 9/10)
Vlad George Shumi (n.20 aprilie, 2,860 kg., 48 cm., APGAR 10)
Letitia Medeea Oanamc (n.21 aprilie, 3,7 kg., 51 cm., APGAR 9)
Adela Maria Cristinatwo (n.22 aprilie, 2,550 kg., 47 cm., APGAR 9)
Rares Ionut Cristinatwo (n.22 aprilie, 2,950 kg., 48 cm., APGAR 9)
Radu Ligia 13 (n.22 aprilie, 3,6 kg., 52 cm., APGAR 9)
Alexander Christian Lantana7 (n.22 aprilie, 3,720 kg., 52,5 cm., APGAR 9/9)
Cezar Georgian Adrianafedorca (n.23 aprilie, 3,850 kg., 56 cm., APGAR 10)
Dalia Larisa Lauradaria (n.24 aprilie, 3,1 kg., 52 cm., APGAR 10)
Alexandru Mamacita (n.25 aprilie, 3,6 kg., 52 cm., APGAR 10)
Delia Loreen (n.26 aprilie, 2,8 kg., 49 cm., APGAR 9)
Miruna Ioana Miska (n.28 aprilie, 3 kg., 48 cm., APGAR 9)
Sara Narcisa Danna J (n.29 aprilie, 3,990 kg., 53 cm., APGAR 8/9)
Vladimir Sibip (n.30 aprilie, 3,2 kg., 50 cm.)
Delia Melissa Mamanati (n.30 aprilie, 3,7 kg., 49 cm.)

Acum suntem 28 si 25

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48054" target="_blank"> Aici am asteptat sa soseasca in viata noastra
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48283" target="_blank"> Aici am inceput www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48498" target="_blank">2 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48896" target="_blank">3 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49250" target="_blank">4 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49659" target="_blank">5 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49997" target="_blank">6 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50554" target="_blank">7 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50895" target="_blank">8

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Zuzunaki Tot asta vroiam sa te intreb si eu. E primul nepot? Ca daca da...mai sunt si altii care au trecut prin acelasi lucru, chiar daca nu de la socri. Mama a venit aici pentru doua saptamani si-n primele zile am simtit ca explodez. Mi-am tinut copilul in brate numai cand trebuia alaptata. Mi-a facut teoria ingrijirii copilului de la A la Z. N-a contat ca Sonia avea 6 saptamani cand a venit ea si pana atunci ne descurcasem singurele. M-am enervat, dar intr-un final am realizat ca sunt nedreapta cu ea (nu spun ca si tu esti nedreapta). E primul ei nepot si e super incantata si incearca sa se faca utila. Eu zic sa incerci sa ramai calma, nu are rost sa te certi cu sotul si sa incerci sa realizezi un oarecare echilibru.

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

Ellinia,Rrox3,din propria experienta va spun ca o schimbare de look e ca un elixir pentru psihic.Eu m-am supus unei asemenea operatii inainte de botez si nu va pot explica efectul minunat pe care l-a avut asupra mea si asupra celor din jur.

Zuzunaki, iti mai amintesti cand am trecut si eu printr-o perioada asemanatoare? Imi venea sa ii omor pe toti din jurul meu....Nu dispera, trateaza totul cu calm si intoarce situatia in favoarea ta.Sunt sigura ca nu exista mamica care sa nu creada ca ea stie cel mai bine cum sa se poarte cu bebele ei, e si normal sa fie asa;sunt sigura ca si familia ta crede asta, dar toti bunicii sunt dornici sa petreaca cat mai mult timp cu nepotii.De multe ori nu stiu cum sa puna problema in mod delicat sa nu raneasca sentimentele mamicii, pentru ca noi simtim un pic de gelozie la adresa oricui vrea sa petreaca timp cu bebele nostru.Profita de faptul ca ai cu cine lasa copilasul si dedica-ti un pic de timp si tie: iesi la o plimbare, la o inghetata, la cumparaturi sau doar la o barfa cu vecina.Bineinteles ca inainte vei da indicatii stricte bunicilor, pe care ei oricum nu le vor respecta, dar totusi trebuie sa stie cine e SEFUL, nu?
Fetelor, sa ma corectati daca spun prostii!

Avem si noi o problema: Leti a inceput sa isi coordoneze bine manutele si, ce credeti, si-a descoperit manuta pe care o suge de zor inainte sa adoarma.Suge atat de tare la ea, ca si-a facut hematom, iar apoi a descoperit si degetul.Acum suge degetul.Ce sa fac? Sa ii dau suzeta? Mentionez ca suge doar ca sa adoarma si inainte de masa, sa imi ararte ca e timpul de tzitzi. Ce sa fac? Bebeii vostri au suzeta?

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

da,va multumesc tuturor de incurajari si incerc sa va raspund pe rand:

marox,
este primul nepot,intr adevar.si de lasat cu ei il las.mai ales cand plec cu sotul mai la un shopping(unde e mult prea greu cu el ca daca incepe sa planga ...) sau la plimbare.l am lasat uneori chiar mai mult de 3-4 ore.acasa cand sunt oricum nu ma inchid cu el in camera ca nu sunt tampita!il scot in sufragerie(unde vin sau sunt si ei)sau in balcon,valabil acelasi lucru.
cat despre coafor si masaj...ti se pare ca arat ca ?nu de alta,dar merg si la coafor de 2 ori pe luna sau macar o data.sau sa mi schimb coafeza?daca in schimb te referai la relaxare fac si asta...plimbarici,restaurant,shopping.cu sau fara bebe.eu aici expusesem problemele legate de socrii.n am fost clara?

andira si rox,
sunteti dragutze.ca de altfel toate fetele care mi ati raspuns!eu nu pot totusi sa i pun la punct asa cum as vrea(am incercat si frumos si mai putin frumos dar degeaba.parca vorbesc cu peretii).si cand i am zis soacra mii ca e copilul meu si l cresc cum vreau si sa nu se mai bage atat in viata mea(a noastra),a inceput sa planga...nu ma impresioneaza in orice caz.e una din persoanele care plange la comanda.eu una nu as putea!
andira,multa sanatate puiutei tale!suntem alaturi de tine!

oanamc,
da,stiu.asa e .am scris mai sus ca stau si ei cu el.nu ma credeti extremista!iesim si la inghetzata...vecine sa barfesc nu am.si nici nu ma pasioneaza barfaca aici in germ cam toti sunt ...reci.fecare cu treaba lor(scuzati exprimarea).cu vecinii te saluti,te intrebi de sanatate si atat.si prietene unde sa mi fac?la cumparaturi,la suc..nu potiar pretenii sotzului sunt mai mult baieti...si fara gagici.asa ca mi ramaneti voisi cateva prietene din tara cu care ma mai conversez pe net.

ariadnabr,am raspuns mai sus.oricum ca mamici ce bebe nr 1 suntem intotdeauna mai protective si nu prea vrem sa puna prea mult altii mana pe ei.sau gresesc?mai ales cand bebeu e asa micutz!

va pup pe toate si va multumesc inc o data ca m ati ascultat si ajutat cu pareri.sper,incet incet sa se mai limpezeasca apele.
la mamici si bebei
daca am sarit pe cineva de la raspuns imi cer scuze.cred ca am cuprins pe toata lumea.

Nicole si micul printz (19.03.2005)
"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swedenborg

Mergi la inceput

corrinutza,
cum a zis si rox.prune.sau prune uscate.la mine a tinut.si a mai tinut si cu pere.sau incearca si o lingurita de miere pe stomacelul gol.bafta!si eu am aceeasi,veche,problema.
andira,
eu cred ca e ok sa pleci cu bebita in concediu atata timp cat nu e la mare.de mare si mie mi e teama anul asta ca e prea micutz.deci nu ma risc.oricum de pe acum va doresc concediu placut!

sa va zic si de bebe.asta seara a papt cam 180,in 2 reprize.mi s a parut ok.insa azi,insumand,550-600 plus sanx2.mi se pare totusi putzin.am vb si cu moasa care si a dat cu aceeasi parere.insa cu urletele astea ma apuca groaza.tind sa cred ca e din cauza colicilor ca prea se chirceste.insa oricum ma duc maine sa l vada pediatrul sa nu fie altceva-doamne ferste-si sa nu mi dau eu seama.el e vioi,se joaca,face pipi si kaki normal...sigur e sigur!
pupi am fugit la somnic...adica intai la adormit de bebe!

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swedenborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

dragele mele,eu va scriu mai rar pentru ca noutati nu prea avem insa va citesc zilnic, abia am terminat de citit, multa literatura:p , harnicele fetitele. Gabrinah si Andira multa sanatate bebeiilor, Andira urmaresc cu interes starea sanatatii micutei tale si ma rog lui D'zeu sa scapati de infectia aceasta si sper sa fie cat mai repede. Cat despre vacanta, buna alegere Elvetia, e foarte frumos si relaxant, va doresc calatorie placuta!Fetele care vor sa se tunda ganditi-va de 2x inainte de a lua o decizie atat de importanta! Eu am avut mult timp parul scurt si mi-a placut nu zic, dar parerea mea e mult mai feminin cu parul lung. Nu trebuie sa-l tineti in coada, ci mai bine aranjati-l cum stiti voi mai bine, incercati sa-l intindeti un aparatul, sau sa-l ondulati din cand in cand, puteti sa aplicati niste masti de hidratare si renuntati la coada iar daca vreti o schimbare de look vopsiti-l putin altfel... nu vreau sa va suparati pe mine insa odata taiat, taiat ramane si e greu sa-l cresteti iar... iar eu va pot garanta ca la sotii nostri ca sa nu zic la barbati in general le plac femeile cu parul lung !!! :) puteti sa optati sa taiati mai putin din el... asta e umila mea parere nu aruncati cu pietre :)!cand citesc Zuzunaki prin ce treci...la-n fior... cred ca nu ti-e usor. La mine a venit sora mea cateva zile sa ma ajute dupa ce am iesit din spital parca nu vroiam sa o las sa-i faca nimic la bebe, o supravegheam mereu, ce face si cum si nici nu prea se baga, cred ca ii era teama de mine ca tot cu ochii pe ea eram :), imi era tare greu sa o vad ca are vre-o initiativa in ceea ce o priveste pe micuta Sara (sa o schimbe...sau sa stea cu ea in timp ce noi plecam undeva.. etc). Acum imi pare ca am exagerat dar e instinctul acela matern, de protectie excesiva uneori... insa eu cred ca noi stim cel mai bine sa ne crestem bebelusii si asa cum o facem noi e foarte bine!!! Felicitari tuturor mamicilor de pe forum!!! Sunteti cele mai bune mamici !!! va pup pe toate

Mergi la inceput

a,si am uitat ceva marox:
sa mi schimb ideile zici?eu sunt de principiul ca ideile se respecta chiar daca nu esti de acord cu ele.atat!plus ca mie nici macar prietenii care ma stiu de o viata nu au avut tupeul sa mi zica vreodata asta.eventual numai sa ma corecteze daca gresesc.si ma cunosc bine spre deosebire de tine care mi ai citit cateva postari.nu mi se pare deloc frumoasa formularea ta...te rog sa ma corectezi daca am inteles gresit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Am reusit si eu sa pun o parte din pozele de la botez. Daca doriti sa imi vedeti puiutzul...

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Zuzunaki Eu cand am probleme cu neamurile nu le spun lor nimic, in schimb ii spun sotului. Adevarul e ca am noroc de om rational care ma cunoaste bine si stie ca nu ma supar degeaba. Merg pe principiul ca el ii cunoaste mai bine si ca stie cum sa-i ia, iar eu nu-s asa...e el Eu inteleg prin ce treci si sincer iti doresc sa gasesti o rezolvare. De ce nu incerci sa-i explici sotului ca e deajunsa presiunea de a fi o noua mamica si ca n-ai nevoie de stres si din exterior, ca-ti respecti socrii dar ca vrei sa fi luata in considerare in deciziile privind copilul tau...Eu una sunt mai nebuna si o si arat asa ca soacra-mea cand are ceva de spus il ia in brate pe "sugerat" si completeaza cu "dar tu faci cum crezi" Stiu ca germanii sunt reci, am stat si eu cateva luni acolo in vizita la cineva si m-a socat felul lor de a fi, dar pana la urma am ajuns sa prefer oamenii care isi vad de treaba lor. De ce nu incerci sa cunosti totusi alte romance de pe acolo, ca trebuie sa fie destui. Eu mi-am luat inima-n dinti si am vizitat-o pe Claudia_2803 desi n-o vazusem niciodata si vorbisem doar la telefon. Fruntea sus si tine-te tare pe pozitie. Asa cum ai spus e copilul tau si trebuie sa te impui. Si iarta-ne daca parem prea "dure" in exprimare, sunt convinsa ca Marox n-a vrut sa te jigneasca

Oanamc Sonia scuipa suzeta. Am rezolvat problema cu un inel de dentitie pe care am invatat-o sa-l prinda in manuta si sa-l duca la gurita. Acum poate sa-l molfaie cat vrea ea.

In alta ordine de idei eu nu ma simt bine. Sunt apatica, nu mai mananc, ma simt de o tona si jumatate . De cateva zile mananc numai cereale cu lapte, ieri aproape ca am lesinat. Stiu, sunt tampita, dar pur si simplu nu am pofta de mancare. Sunt obosita mai mereu, desi dorm cat doarme si bebe, imi vine sa plang din nimic...Si colac peste pupaza a fost si Sonia miorlaita rau azi. Am pus-o pe seama caldurii, ca erau 28 de grade in casa...In sfarsit...cred ca ajungem la nenea doctoru' in curand...

Madalina si bebe Sonia
http://www.babiesonline.com/babies/s/sonia/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Oanamc, si Vladi al meu isi suge pumnisorii de citeva zile. Uite buna observatie ca si-i suge inainte sa adoarma, eu credeam ca nu s-a saturat si mai puneam copilul la sin! Nu stiu nici eu cum s-o dreg, acum nu-i mai place suzeta.

Fetelor, disperare mare, zau ca nu stiu ce sa fac: daca sta treaz toata ziua micul meu, toata ziua trebuie sa fiu in preajma lui, nu apuc sa fac absolut nimic in casa!!!! Voi tot asa stati pe linga ei non-stop cind sint treji? Oare l-am invatat cu narav?
Ieri mai ales a fost o zi crunta, plingea de somn si nu vroia sa adoarma. Au rezultat hraniri peste hraniri, tinut in brate la greu, alintat de nu se poate... pina la urma tot dupa baie a adormit, si tot in brate ca de obicei.
Daca am facut ceva gresit, cum sa repar?????

Mergi la inceput

buna dimineatza!
m am trezit devreme azi...bebe a adormit la loc dupa papa dar eu nu.asa ca am urcat putzin sa vad ce mai faceti.un pic mai tarziu o sa mergem la pediatru.
danna_j,
iti multumesc din suflet pt cuvintele frumoase.
ariadnabr,
eu tot discut cu sotzul(chiar si aseara am stat la palavre mai mult)si el ma intelege...partial.problema e delicata pt ca-asa cum zicea si rox-el e intre ciocan si nicovala.vrea sa ne fie tuturor bine si evita si discutiile in contradiczoriu cu parintii lui,desi il scot uneori si pe el din sarite cu superprotectia lor.ata ete.oricum si eu "lucrez"cu mine macar sa fiu mai calma si sa i ignor cand ma calca pe coada(sfat dat chiar si de sotzul meu).insa uneori chiar mi e jena sa le mai zic ceva cand vad ca vb degeaba si se repeta fazele.
hmmm...la mine n zona nu prea stiu romance.una singura dar ea e bizi rau cu munca si ne intalnim rar.plus ca (nu ma judecati gresit)sunt diferente mari intre noi si nu pot sa zic ca avem f multe subiecte de discutatadica:serviciu,ce a mai gatit,unde a mai fost(daca n a fost la munca si a fost undeva)...deci...chestia e ca nu stau nici intr un oras mai mare.sunt exact intre stuttgart si karlsruhe.oricum eu sunt happy ca am un sotz foarte bune,facem aproape totul impreuna:ne plimbam mult,iesim,jucam baschet(acum ca e vremea mai buna)...cam tot ce am putea face sa ne bucuram cat de cat de viata(atat cat se poate aici in germania).
despre starile tale nu stiu ce sfat sa ti dau..nici eu nu sunt departe de tine.mai ales cu putzin stres in plus in ultima vreme.pur si simplu ne ajunge oboseala cred.e greu dar si frumos ceea ce facem!
sibip si oanamc,
nici bubu nu prea mai suporta suzeta.in schimb tot ce "prinde" duce la guritza.ieri de ex,a prins o jucarie si repede in gurita!de pumnisori nu mai zic!la inceput am crezut ca si i molfaie de foame.dar cand incercam cu papa urla.deci parerea mea e ca nu i e neaprat foame mereu cand face asta.cred ca se si joaca.
sibip,sa stii ca asa sunt si eu.mai toata ziua dupa funduletzul lui bebe.si mai ales decat cu plansetele astea tragice din ultimele 2 saptamani(si mai accentuat in ultimele zile)trebuie sa l tin numai in brate ca asa se linisteste.si chiar a inceput sa ma cam rupa mijlocul!oricum iti doresc bafta!
pup si zi buna tuturor!

oare raluk ce mai face???n a mai intrat demult...

andruzza acum ma uit pe poze!sa ti traiasca crestinelul!e un dulcic!!!

Mergi la inceput