nu mai rezist !!!!!!

M-am uitat de curiozitate in carnetul de sanatate al fiului meu in varsta de 1 an si o luna si m-am ingrozit!Pana acuma a racit de 16 ori! si toate antibioticele care le-a luat au fost tari:Augmentin,Sumamed,Zinnat,Ceclor.Nu mai rezist,nu mai stiu ce sa fac.De ce e mereu racit?tot timpul a facut numai bronsita spastica,cu febra mare,tuse hrait in piept.Acum e iar bolnavior,are febra 39 cu 8,tuseste(acuma are faringo-bronsita-laringita),e tare agitat,nu maninca mai nimic,plange,nasul infundat si haraie.I-am facut antibiograma,S.N.F.-ul dar a iesit negativ.Am intrebat medicul ca de ce mai trebuie dat antibiotic daca e negativ rezultatul,a raspuns ca este vorba despre bronsita care nu are nici o legatura cu gatul si deci analiza nu are nici o valoare.Noi ca si parinti,nu dormim noptile,e vai de mama noastra,ce viata trista avem....Copilul plange mai tot timpul,ce sa mai fac?Medicul a spus ca pana la varsta de 3 ani este mereu in contact cu virusii.M-am dus pana acum la cei mai "renumiti "medici de aici,dar cam toti au dat cam aceleasi diagnostice.Majoritatea au spus ca daca are febra trebuie dat antibiotic pt.ca fiind voprba de copil asa mic nimeni nu risca cu alt tratament.Credeti-ma ca il imbrac adecvat afara,nu il scot decat in orele indicate,nu il duc in aglomeratii,chiar ma feresc de asa ceva,de alti copii cu care ar putea intra in contact.Oare numai mie?/noua ni se intampla? Ce ar trebui sa fac?va rog,spuneti-mi pentru ca nu mai am putere,am obosit.Ma gandesc cu groaza ca se va vindeca ,iar peste 0 saptamana de sanatate va avea din nou bronsita.Imi vine sa plang,oare de ce numai copilul meu raceste asa des?
Raspunsuri

Mirunaa spune:
Kiwwy draga, e clar ca baietelul tau are sistemul imunitar slabit(cam mult).Ma mir ca nu ti-a recomandat nimeni sa faci un tratament de intarire a imunitatii...Sau ai facut?
Daca nu ai facut incepe.Exista si tratamentele homeopatice care dau rezultate excelente.E normal ca dupa atatea antibiotice date , intr-un interval scurt sa nu mai reactioneze.
Sfatul meu asta e, imunizare.Mai multe amanunte nu-ti pot da dar am vazut ca multe mamici ai apelat la asa ceva si au obtinut rezultate...
Toate cele bune!

eli05 spune:
Asa am patit si eu cu bebe pana la 8 luni.Facea bronsiolite dupa bronsiolite si avea un harait care ma ingrozea.Dupa luni de zile,dr a desc si cauza:reflux.Acum face tratament pt reflux si nu a mai avut nimic.

slippers76 spune:
Subsciu si eu la tratamentul homeopat. Antibioticele sunt o mare belea, pentru toti, nu numai pentru copii. Eu te-as sfatui sa consulti un medic homeopat (cauta pe forum, s-a mai discutat despre asta. Oricum o parere in plus nu strica, si s-ar putea sa ii gaseasca pana la urma tratamentul adecvat. Dar sa stii ca va fi un proces de durata. Mirunica mea, slava Domnului, in afara de o amigdalita si doua viroze, nu a avut nimic, dar eu si sora mea am patimit cam tot ce patesti cu puiutul tau, si sa stii, cea mai de efect a fost cura in salina (la Praid), cativa ani la rand, dupa ce nici un doctor si nici un tratament nu ne-au dat de cap.
Sanatate multa!
mama Mirunei

adi_dalma spune:
Sistemul imunitar este afectat inclusiv de administrarea abuziva de antibiotice. Fetita mea a avut bronsita dar nu i am dat antibiotice pt ca febra nu a avut.
Noua ne au fost de mare ajutor inhalatiile facute de 2/zi la spiatal (se pun diverse substante) si sumetrolimul (e sulfamida si parca, parca e mai putin periculos ca alte antibiotice) care are spectru larg.
Acum iti poate fi de folos si un sejur de 1-2 sapt la mare. Nu ii trebuie soare ci doar 1h de 2 /z\i (dimineata si seara) de plimbare pe fal;eza.
Parearea mea este sa o vada si un alt doctor. Noua doctorita de cartier ne recomanda antibiotic la fiecare rinita simpla sau rosu in gat si nu a fost in regula.
Nu trebuie exclusa nici ipoteza unui reflux (desi febra din cate stiu nu apare la reflux), nici amigdalitele, nici vegetatiile.Si de asemenea trebuie evitati - o vreme- copii care intra in colectivitate.
Stiu (din experienta) ca este greu sa nu disperi dar asta este cel mai bun sfat. Actioneaza conform instictului.
Multa sanatate

kiwwy spune:
mi-a spus medicul ca va trebui sa ii dam tratament pentru intarirea imunitaii,dar cand e perfect sanatos,numai ca nu e sanatos 100% ,si vaccinurile obligatorii le-a facut cu intarziere.Am fost si la O.R.L. dar nu i-a gasit nimic.A facut si aerosol,dar degeaba (deja am mers de 4 ori).In legatura cu tratamentele homeopatice,nu am incercat,nici nu am stiut ca exista.Se fac teste ?ce fel de teste se fac? oare gasesc aici in Oradea,sau imi scrie cineva o adresa din Bucuresti(ca oricum vom merge in capitala la sfarsitul lunii).

light spune:
Uite si aici gasesti 2 adresehttp://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49449Eu zic ca merita sa incerci!mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Desene noi-LiviuAl doilea tort

sinzi_ana spune:
Kiwwy, i-ai dat antibiotic de fiecare data cand racea? A facut mereu asa febra?
Abuzul de antibiotice este un lant al slabiciunii de care la un moment dat nu prea mai scapi si iti trebuie medicamente din ce in ce mai puternice...
Nu stiu ce sa iti spun de tratamentul homeopat..eu nu prea am asa incredere...
David a facut si el in iarna asta vreo 2-3 raceli (neobisnuit de des pentru el) si ultima a fost o bronsiolita cu o criza astmatiforma. Am fost la alergolog si la pneumolog si ne-a dat tratament pt astm (pe fond genetic, ca si tati a avut astm in copilarie). Mi-a spus ca formele de raceala, chiar cu febra, nu era o raceala clasica, ci o rinita alergica, combinata cu tuse seaca tot pe fond alergic...si m-a asigurat ca in timpul tratamentului nu va mai raci...
Acum nu stiu daca e coincidenta sau nu, dar de 3 luni de cand ia acet tratament nu mai am pb cu el...si a fost si la gradinita!!!!
". A man should treat all creatures in the world as he himself would like to be treated.
Janism"
Sinzi si David
Poze de la prima noastra serbare si excursia din Timisoara

nadina spune:
Kiwi sa-ti povestesc ce am patit noi. Anul trecut in luna mai muci, tuse, febra pneumonie. Ne internam la Elias, antibiotice, investigatii, luat sange, aerosoli. O dr desteapta ne da Aerius. In tot timpul asta pentru ca in curte la Spitalul Elias sunt plopi mie imi curgeau jalnic mucii si i-am luat copilului din Aerius. Anul asta, iar plopi iar muci iar febra. Dupa trei zile de oscillococnium si mucii nu mai treceau am bagat-o pe Aerius, dupa o discutie telefonica cu pediatra. Iau si eu.
Ar fi bine sa vezi daca puiul tau nu e alergic la ceva pentru ca simptomele rinitei si bronsitei alergice pot fi foarte usor confundate cu altceva. Eu aveam febra 40 cand un medic cu cap de la salvarea Puls si-a dat seama care era cauza reala.
Sanatate!
Nadina