Vreau si eu un BB
Buna Fetelor!
Mi-a luat ceva timp pana sa ma hotarasc sa va povestesc si eu problemele mele. M-am regasit de foarte multe ori in povestile voastre incat atunci cand voiam sa scriu si eu mai citeam o poveste si mai culegeam de acolo un sfat, o idee.
Marea mea problema este aceea pe care vad in mod neplacut ca o au din ce in ce mai multe femei: nu raman insarcinata.
De aproximativ 3 ani de cand incerc sa am un
am fost cred pe la vreo 10 medici care mai de care mi-a dat tot felul de tratamente dubioase, fara nici un rezultat.
Mi-am cam pierdut increderea in doctori si odata cu ea am inceput sa-mi pierd si rabdarea. Mai am un pic si implinesc 30 de ani iar timpul nu mai este de partea mea.
Diagnosticul a fost sterilitate primara, ovare micropolichistice, etc.
Nu am facut cine stie ce analize, cert este ca m-am indopat fie cu antibiotice, fie cu anticonceptionale.
A propopos : ma lupt si cu o candida de care nu stiu cum sa scap, si eu si sotul meu.
De curand am auzit ca la Municipal s-ar desfasura un program pentru cuplurile cu probleme de fertilitate, Dna Dr. Mihalache
( mai mult nu stiu).
Stie cineva mai multe amanunte?
O cunostina mi-a propus sa merg cu ea la Giulesti la Dr. Marinescu Bogdan, dar am inteles ca trebuie sa te duci cu buzunarele pline, iar eu nu imi permit FIV sau ceva costisitor.
As vrea sa-mi poata spune cineva care e cauza reala a infertilitatii mele si ce trebuie concret sa fac pentru asta.
Nu mai vreau in ruptul capului anticonceptionale!!!
Va multumesc! 
Raspunsuri
MURA spune:
Terrapin, bine ai venit printre noi si sedere cat mai scurta.
Povestea ta este asemanatoare cu a mea. Sterilitate primara, vizite la mult prea multi doctori si diverse tratamente care nu au dat nici un rezultat si cel mai nasol apropierea varstei de 30 de ani (in decembrie anul acesta).
Am reusit in sfarsit dupa 6 ani de incercari nereusite sa ajung la o doctora care sa imi puna un diagnostic real si pe intelesul meu si sa incep sa am din nou incredere in mine si sa simt ca intr-adevar fac ceva concret pentru a reusi sa am si eu un bebe.
Acum fac tratament si inseminari pentru ca asta e, altfel nu se poate. Problema cu doctorii faimosi nu este legata doar de banii pe care cu nerusinare ii cer ci interesul pe care nu prea si-l arata in legatura cu cazurile noastre. Daca un doctor este faimos asta nu inseamna ca este si cel mai bun sau cel mai in masura sa iti puna diagnosticul cel mai bun. Am fost si eu la multi doctori de acest fel , si la Giulesti si la Medsana si pana la urma o doctora care nu are chiar atat de mare faima ca si Prof. Ancar sau Marinescu a reusit sa faca ceva pentru mine, sa imi puna un diagnostic si sa imi spuna ce trebuie sa fac pentru a reusi. Pentru dr. faimosi si plini de bani este foarte simplu sa spuna ... nu poti face nimic singura sansa este FIV dar de unde atatia bani? Noi nu avem banii lor.
Pe doctora mea o cheama tot Mihalache dar este de la CFR2. Este o doctora tare dragutica si tinerica si cu un suflet foarte mare. Pare ca iti intelege durerea poate pentru ca si ea este chiar in situatia noastra adica nu poate avea copii. Abia acum am inteles de ce este atat de apropiata de noi si ne intelege atat de bine.
Daca te putem ajuta cu ceva eu am deschis un subiect "Pacientele Dr. Mihalache CFR2" si te asteptam acolo chiar si numai pentru a citi despre aceasta doctora.
Sunt multe subiecte aici cu diversi doctori, poti citi si poti alege sa mergi la unul din ei.
Cel mai important este sa mergi si sa vezi pe care dintre ei il simti cel mai aproape de tine si cu care esti "pe aceeasi lungime de unda".
Multa bafra si fruntea sus. Pana la urma vom reusi.
Pup
ileana_marius spune:
Draga terrapin te inteleg perfect. Nici eu nu am momentan un dr. si nici o cauza a infertilitatii mele si am depasit 30 de ani de curand. Si pe mine ma ingrozea ideea ca o sa ajung la 30 de ani si nu o sa am un BB. De curand am descoperit ca am facut si candida de la niste antibiotice. Nu am ajuns inca la dr., sper sa nu fie asa grav.
Tot ce vreau este sa imi spuna cineva cauza reala a infertilitatii. Am tot auzit aici de monitorizari, test postcoital etc. Mie nu mi-a vorbit nici un dr. despre asa ceva. Cred ca nu am gasit inca dr. care trebuie.
Iti doresc sa il gasesti si ai sa vezi ca o sa fie bine si intr-o zi o sa ai un BB.
Ileana
MURA spune:
Ileana, ai auzit bine de monitorizari. Este una din metodele de verificare a producerii ovulatiei.
Se fac ecografii intr-o luna incepand cu ziua 7 cam din 2 in 2 zile si se urmareste producerea, maturarea si ruperea foliculilor, adica se verifica daca ai sau nu ovulatie.
La mine dupa 6 ani s-a gandit in sfarsit cineva sa imi faca si asa ceva si s-a dovedit ca tocmai aceasta era problema. Adica nu aveam ovulatie deloc.
Si eu ma mai miram ca nu raman
, pai cum sa ramai daca nu ovulezi.
Se pot face si analize din sange respectiv "dozari hormonale" care se fac in zilele 4 - 14 - 21 ale ciclului si din ele doctorul isi poate da seama daca se produce sau nu ovulatia.
Se mai face si Histerosalpingografia pentru a verifica permeabilitatea trompelor care in cazul in care ar fi infundate iarasi nu poti ramane gravida.
Si... nu in ultimul rand se face spermograma pentru a vedea daca sotul este in regula.
Sper ca am fost de ajutor cat de cat.
Va pup
Terrapin spune:
Draga Mura,
Iti multumesc din suflet pentru incurajari!
Cred ca ai dreptate: conteaza ft. mult ca medicul sa-ti fie aproape.
Sper sa gasesc un medic care sa ma ajute cu adevarat in problema mea. Ideea e ca de cand v-am descoperit pe voi, am capatat curaj si sperante. Nu ma voi da batuta asa usor!
Un mare dezavantaj in acest caz, si cred ca nu sunt singura, il constituie timpul liber. Lucrez ca majoritetea, de altfel, de dimineata pana seara si nu imi pot lua liber tot timpul sa merg la medici. iar asta cere mult timp si rabdare...
Pe de alta parte, imi incolteste in minte tot mai mult ideea tratamentului Liviei. Chiar daca nu voi reusi sa-l tin cu strictete il voi incerca...
Toate cele bune!!!
Terrapin spune:
quote:
Originally posted by ileana_marius
Draga terrapin te inteleg perfect. Nici eu nu am momentan un dr. si nici o cauza a infertilitatii mele si am depasit 30 de ani de curand. Si pe mine ma ingrozea ideea ca o sa ajung la 30 de ani si nu o sa am un BB. De curand am descoperit ca am facut si candida de la niste antibiotice. Nu am ajuns inca la dr., sper sa nu fie asa grav.
Tot ce vreau este sa imi spuna cineva cauza reala a infertilitatii. Am tot auzit aici de monitorizari, test postcoital etc. Mie nu mi-a vorbit nici un dr. despre asa ceva. Cred ca nu am gasit inca dr. care trebuie.
Iti doresc sa il gasesti si ai sa vezi ca o sa fie bine si intr-o zi o sa ai un BB.
Ileana
Vreau sa-ti spun ca ar trebui sa iei in serios aceasta Candida. Eu nu am luat-o la inceput ( tot de la antibiotice mi se trage) si am ajuns acum, de vreun an incoace, sa o am in fiecare luna inainte de CM. Am incercat tot felul de tratamente, unele prescrise de medici, altele descoperite de mine pe ac. forum. Nimic. mai mult, sotul meu are acum aceeasi problema si de cate ori imi apare mie, ii apare si lui.
Si asta cred ca poate fi una din cauzele infertilitatii.
Asa ca ai grija, nu prea e de glumit.
Te pup!
MURA spune:
Doctora de care iti spuneam (Mihalache Florina) are un cabinet particular unde este in zilele de luni, miercuri si joi de la ora 16.00 la ora 19.00. Pe mine ma avantajeaza pentru ca si eu ca si tine sunt la serviciu de la 9.00 pana cel mai devreme la ora 17.00.
Nici eu nu pot pleca de la servici asa ca dupa program e bine ca o pot gasi la cabinet. Si nici consultatia nu este foarte scumpa este 300.000 lei iar ecografiile pentru monitorizare costa toate 500.000lei. La clinicile particulare costa in jur de 900.000 -1.000.000 o singura ecografie.
Iti tin pumnii sa reusesti sa gasesti drumul cel bun spre obtinerea copilasului mult dorit.
Si.... ai grija cu candida, stiu ca se scapa foarte greu de ea dar cere sfatul unui medic si tineti amandoi in acelasi timp tratamentul pentru ca altfel o plimbati de la unu la altu si nu mai scapati niciodata.
Pupik
ileana_marius spune:
Multumesc MURA si TERRAPIN pentru sfaturi si informatii. Sper sa ajung curand la un medic.
Imi puteti spune unde se afla acest spital CFR2, poate reusesc si eu sa ajung acolo. Am nevoie de un dr. care sa imi spuna de ce...
va pup
Ileana
Terrapin spune:
Mura, esti o scumpa! Iti multumesc din suflet pentru incurajari!
Ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai spune si mie numele si adresa cabinetului, poate reusesc sa ajung si eu.
La mine programul se termina cel mai devreme la 18.00 asa ca...nu stiu cum pot ajunge. Doar daca ar fi undeva, aproape de centru, eu lucrez pe la Universitate...
Ileana, ce sa-ti zic? Bafta in gasirea unui medic bun, cine stie, poate ne ciocnim pe la acelasi cabinet...
oanalu spune:
Terrapin,
In aceeasi situatie m-am aflat in urma cu mai multi ani, diferenta este ca aveam sterilitate secundara.Am facut multe investigatii (dozari hormonale, teste de ovulatie, analize de singe). Un an si jumatate am facut diverse tratamente hormonale, fara rezultat. Salvarea a venit de la un tratament naturist, de la dl.Vasile Popa, de la firma Natura Medica din Bucuresti.Tratamentul a fost destul de greu, dar nu imposibil, insa numai dupa o luna si jumatate minunea s-a produs :ramasesem insarcinata.
Daca esti din Bucuresti nu este greu sa incerci, mai ales ca tratamentul nu este foarte costisitor. Cauza pt. care te zbati este cea mai nobila si nimic nu poate fi prea greu.
Iti doresc multa putere in toate incercarile tale si vesti bune in cel mai scurt timp.
ileana_marius spune:
Terrapin am inteles ca spitalul CFR2 este vis-a-vis de Sofitel. Revin cu un mesaj daca gasesc mai multe date.
Iti urez bafta!
Eu merg maine la dr. care mi-a facut laparoscopie si daca nu mai poate face nimic pt. mine ma indrept si eu catre alt medic. Poate tot acolo. 
Ileana