Scrasnit din dinti
Buna!
Va rog daca ati mai auzit de asa ceva sa-mi spuneti pentru a-mi ajuta prietena..mi-a cerut parerea si nu am stiut ce sa-i raspund.
Dar sa va spun in cateva cuvinte despre ce este vorba: amicul ei in somn scrasneste din dinti. L-a intrebat despre aceasta problema si raspunsul a fost ca a mers la medic si i s-a spus ca din cauza ca bea ness. Momentan prietena mea a fost multumita de raspuns dar dupa ceva timp cand a mai adus in discutie aceasta problema, daca a mai fost la medic, el a ocolit raspunsul. Efectiv nu stie ce sa creada..este oare bolnav si nu-i spune, are o altfel de problema?
De aceea m-am gandit sa apelez la voi dragi prieteni pentru a o ajuta pe amica mea cu un sfat.
Va multumesc.
Roxane
Raspunsuri
flafi spune:
Stai linistita ca nu e o problema grava. Din cate stiu eu de la un fost prieten ce ra tehnician dentar se datoreaza faptului ca in timp ce doare strage tare din dinti, iar dintii lui nu calca bine unii pe altii si aluneca, in felul asta se prouc acele sunete.
Faptul ca strange din dinti in somn se poate datora stresului, tensiunilor etc.
Pentru asta exista niste chestii, un fel de mulaje, care se pot baga in gura seara inainte de culcare in asa fel incat incat atunci cand strage din dinti sa nu mai apese pe dintii lui ci pe un material mai moale.
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
alinabratu2000 spune:
Stai linistita, sotul maeu are aceeasi "problema". Se numeste bruxism acest tic, sau nu stiu cum sa-i zic, pentru ca boala nu e. Probabil ca nici el nu stie ce e si d-aia ocoleste subiectul. Nu e nimic grav, atata doar ca daca isi va face vreo lucrare la dentist sa-i spuna ca are bruxism, pt ca tb sa-i puna material mai dur.
bazgodia spune:
ROXANE, nu este o problema grava dar nu trebuie neglijata.
scrasnitul din dinti, se datoreaza lipsei acute de calciu din organism.
ness-ul consuma calciul, ca si tigara de altfel.
incearca medicamentul TRIMAGANT combinat cu calciu gluconic la fiole.
o fiola pe zi si o pastiluta, acestea timp de zece zile.faci pauza 10 zile si reiei.
scriu cu litera mica pt.ca e mai comod.
salut si tot binele din lume. bazgodia.
Stefana spune:
Si eu, cand eram mica, am avut o perioada in care am scrasnit din dinti. Era de la lipsa de calciu. Si m-am tratat. Nu e nimic grav.
It's nice to be important, but it's more important to be nice
MirelaV spune:
multi copii au avut prb asta printre care si eu si la varsta aia nu-mi amintesc sa fi baut ness
MirelaV
pupicei pe burticei
emaaimee spune:
Si sotul meu scrasneste din dinti in somn,mai ales cand e f obosit!Nu am considerat nicodata acest lucru o problema,uneori mai face o cura cu calciu si cam atat!
si pestiuc iubit&saltaret de 35s+
hosen spune:
,,Roxane"salut iubita mea si eu scrisnesc din dinti de ani de zile si inca nau reusit sa-mi faca un tratament calumia,si inainte de culcare iau cite-o pastile ceva calmante din plante naturale,ca miam facut dantura varza,acum citiva anui in urma ma trezeam noapte si mergeam pin somn fara sa realizez,mi sa facut un tratament pe sistem nervos cu niste ace suptiri de tot,acum scrisnesc rau de tot mai si vorbesc pin somn daca ar stii sotul meu drag limba romina ar intelege orce vorbesc dar am momente cind vorbesc sin Japoneza,sii nasol rau de tot,ca vorbesc probleme femenine ca de exemplu de pe forum si dinsul care nu a fost gelos pe mine si care a avut incredere in mine si nu ma intreba ce faceam si cu cine ma intilneam,acum ee beleua cea mare,cind vorbesc noaptea pin somn,a devenit chiar foarte gelos si aroghant uniori,faza e ca probl,devenise de la de ce vorb, cu voi mai mult si cu el nuprea,oricum limba noastra fata de limba lor este total diferita,asa ca astai bai
Roxane spune:
Pupici Hosen..esti super! chestia cu scrasnitul din dinti am inteles..nu-i o mare problema, i-am si povestit amicei care intrase un pic in panica, dar ai pus o alta problema..vorbitul in somn care ma doare pe mine..adica ceva de genul "unde dai si unde crapa". Si eu vorbesc in somn cand sunt tare obosita si cand ma "roade" ceva. Cand eram casatorita cam stateam cu teama ce mai spun noaptea dar acum de cand sunt singurica am scapat, ma aude decat fi-mea.
si pentru cei ce vorbesc in somn..aia oameni adevarati!
Roxane
hosen spune:
adica vrei sa zici ca spun adevarul?!in timp ce dorm faza e ca noi aia din tara Ro,intelegem dar sotul meu drag nu si cum o fi sa visez un barbat bine dodat,si sa vorbesc pin somn?-si mai ales daca scap si-n japoneza ce ma fac ca dinsul nu stie ca astai o boala,?sincer poate din cauza asta mii vrica sa dorm cu el,sau cind el este acasa,si uite asa mai pun eu 10 ani pe mine,si fac ciarcane,zici ca am50 si.... nu 27 care trebue sa-i fac in august pe18,ok,scuze am glumit un pic,dar iti apreciez gestul sa stii,draga mia,,Roxane"