Va intelegeti cu finii vostri?
Sper sa nu ma intelegeti gresit sau sa fiu prea aspru judecata, dar vreau sa va povestesc pe scurt ce am patit noi cu finii nostri :in urma cu aproape 2 ani am fost nasi pt. prima data la niste colegi de-ai mei de facultate.. Initial sotul meu nu prea a vrut, pt. ca nu-i placea de finutza, dar...eu am insistat. Nu pot sa va zic ce efort financiar a fost pt. noi( mai ales ca doar sotul lucra, eu eram studenta cu un copil de 1 an..), dar am facut-o fara sa ne para rau. Eu mi-am imaginat ca nunta va fi minunata asa cu trebuie sa fie o nunta, dar nu a fost asa. Inca de la inceput am fost primiti cu muuulta raceala de catre rudele miresei (adica practic nu existam..nu zic ca trebuia sa ne sufle in iaurt, dar un mic ex. am cerut un pahar de apa de la mama miresei si l-am primit dupa ~1 ora), as putea continua cu n astfel de ex. La masa am stat langa mireasa( pt. ca eram din partea ei) si toata noaptea nu a vorbit 2 fraze cu noi..e prea mult.
Sa nu va zic ce afectata era, zici ca toate erau date in grija ei :ala are loc, ala a mancat etc. Toata noaptea a fost agitata si "umflata", pe langa ca nu e prea frumoasa a facut toata noaptea pe inabordabila.
Sa nu va zic ca dupa ce s-au adunat banii( la plic) au luat toti banii si s-au dus undeva sa-i numere si dusi au fost (2 ore nu s-au intors), iar cand intr-un final au aparut sala era aproape goala si pe ei nici ca i-a durut.
As putea continua cu ex., ideea e ca am plecat acasa plangand de nervi si ciuda; am venit de la nunta fara aproape nimic, adica prajituri, sarmale, etc. Poate ca suntem noi prea sensibili..
Noi ne-am chemat a doua zi nasii la noi sa ne uitam la caseta video, ei nimic... Nu ne-am revazut decat peste o luna si atunci i-am spus finutzei tot ce am avut de zis(intre 4 ochi), a plans, nu a recunoscut unele faze, etc. Azi nu ne sunam, nu ne cautam ca deh am terminat facult. si nu ne mai vedem zilnic...
Oare chiar asa cretini nasi am fost ca nu meritam nici macar un telefon?
Ati patit si voi asa ceva?
Pa si pusy!
" Fiecare pentru sine in acest desert de egoism care se cheama VIATA."
Raspunsuri
bibyrox spune:
Brrrr! deja ma ia cu frig.. Imi pare tare rau ca treci prin asa ceva, imi inchipui ce e in sufletul tau. Nu cred ca ati gresit cu nimic, bineinteles ca or avea si ei ceva impotriva voastra sau i-o fi deranjat ceva dar nici nu mai conteaza. Pentru simplul fapt ca i-ati ajutat cand aveau cel mai mult nevoie si mai ales pentru ca le sunteti nasi, este un mare pacat ce fac ei! Sa stii ca Dumnezeu nu doarme si fiecare isi va primi pedeapsa!
Dupa cum stiti multe dintre voi si noi vom cununa in august doi oameni extraordinari. Desi ne cunoastem de foarte putin timp si in tot acest timp ne-am vazut doar de 3 ori (ei locuiesc departe de tara), restul conversatiilor purtandu-se pe net sau la telefon, noi credem ca am facut o alegere buna. Nici noi nu stam deloc bine din punct de vedere financiar dar... sper sa nu regretam niciodata alegerea facuta! Ca daca o fi Doamne fereste sa ne supere pai o parasc imediat la voi pe finuta mea (Pissy) si jar mananca!
Capul sus Cecilia! Gandeste-te ca la un episod urat din viata ta si mergeti inainte pe drumul vostru! Sa nu care cumva sa-i sunati sau cautati voi! Nu merita!
Incetisor, ca ma grabesc!
Roxy
Creatiile mele
Nunta noastra
pyssy spune:
Asa nashico .. da-ma de gol
www.nunta.noastra.8k.com" target="_blank">Poze cununia civila
www.vraja-marii.8m.com" target="_blank">Poze cu noi :)
Pentru nunta :)
Prietenii vin si pleaca,dusmanii ramin si se acumuleaza.
nushulica spune:
mai fetelor e prea de tot sa aud asa cevanici nu mi-am inchipuit...eu nu stiu cum sa ma port mai frumos cu nasii mei si cred ca am sa le multumesc cat voi trai eu (de ce sa nu recunoastem toti ca ne ajuta foarte mult nasii).pai noi punem la punct toate detaliile legate de nunta impreuna si nu stiu cum sa ma port mai frumos sa nu-i pun la cheltuieli mari si tot asa..
si mai ales daca as sti ca fac si mari eforturi financiare pentru asta cu atat mai mult...mi se par niste nesimtiti cecilia finii astia ai tai...macar din bun simt si tot ar mai pastra legatura cu voi si ar fi atenti la zilele voastre si la diverse ocazii
ralucah spune:
Draga Cecilia,
Sper sa nu te supere raspunsul meu...dar....
Esti sigura ca numai ei sunt de vina in toata povestea asta?
Adica uite spre exemplu mie nu mi se pare ca vorbesti de ei asa cum ar face o persoana care a crezut in ceea ce face. Motivele invocate de tine mi se par de-a dreptul puerile in acest caz si sincer comentariile tale gen am plecat fara sarmale, sau nu mi-a dat mama soacra un pahar de apa, sau ca mireasa facea pe inabordabila desi nu ar fi fost cazul, ca vezi doamne nu e tocmai frumoasa si etc etc....zau ca mi se par cam ciudate, ca sa nu zic de-a dreptul rautacioase!!
La o nunta nu nasii sunt cei care trebuie bagati in seama de rude si invitati, ci tocmai ei sunt gazde alaturi de finii lor si trebuie sa primeasa oamenii asa cum se cuvine, sa faca conversatie sa danseze, etc. Nasul meu de exemplu este libanez si la nunta desi nu cunostea mai pe nimeni, in romana lui stricata si engleza pe care o stie, a stat la fiecare masa si mi-a dansat toate prietenele si a facut suuuper atmosfera! Toti patru am fost sufletul petrecerii si ...apropo....ei se agitau alaturi de noi daca cineva nu avea loc la masa sau era orice alta problema!
Eu cred ca si tu trebuie sa iti revizuiesti atitudinea fata de ei, sa nu te mai consideri o victima - pentru ca nu esti, si sa abordezi problema cu ceva mai multa maturitate, asta daca nu este prea tarziu.
Toate bune
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
riana spune:
Nu stim noi exact cum a fost situatia, dar ceea ce ai scris tu m-a dus cu gandul exact la ce a spus ralucah.
Poate nici voi nu v-ati comportat tocmai bine....ca exemplu, acel pahar cu apa: pai cate o fi avut mama miresei pe cap in acea zi, cate sunt de facut.....zau acum, un pahar cu apa te descurci si sa ti-l iei singur fie ca esti intr-o casa straina, la restaurant etc.
Moiraine7 spune:
si pe mine ma cam nelamureste descrierea nemultumirilor....
e drept ca nu prea ma pricep la traditii, dar nu mi se pare ca relatia nasi-fini trebuie supusa unor astfel de contorizari.... de genu "noi nu mai stim ce sa facem pt ei si ei..., nerecunoscatorii... " . nu vad relatia asta nici macar in termeni de responsabilitati obligatorii (gen parinti spirituali care daca nu fac nu stiu ce, vine Doamne-Doamne si ii arde)... mi se pare ca daca ai simtit sa faci gestul asta (nashitul) o faci cu inima deschisa si nu pt ca ai astepta apoi sarmale la pachet, si o faci pt niste persoane pt care chiar ai o afinitate, acolo... adica nemultumirea ta nu mi se pare ca e de ordin spiritual (de prietena dezamagita in sentimentele ei) ...
(si n-am inteles de ce i-ai cerut un pahar de apa soacrei si nu ti-ai luat tu sau macar sa fi cerut chelnerului....)
oricum, nu ma intelege gresit, probabil ca tu ai avut propria viziune despre cum ar trebui sa se desfasoare lucrurile iar ei au dat importanta altor aspecte si de-aici prapastia...
mie de exemplu nu mi-ar fi trecut prin minte ca a doua zi dupa nunta sa-mi chem nasii sa ma uit la caseta... si nu din rautate sau raceala fata de ei....
pupici!
bibyrox spune:
Dupa ce am citit raspunsurile fetelor si am recitit problema ta... tin sa ii dau dreptate Ralucai. Bine... poate ea a fost mai dura in exprimare dar nu ti-a spus-o cu rautate si poate nici tu nu te-ai exprimat chiar cum ar trebui... nu stiu... poate ne dai mai multe detalii.
In ceea ce priveste relatia fini-nasi (sau invers...tot aia e..) eu am alta conceptie Moiraine. Eu de exemplu prefer (si asta am si ales) relatia de prietenie: nasii prieteni si nu cei cu bani. Mi se pare o chestie ce tine de respect ca a doua zi sau atunci cand este gata dvd-ul cu nunta sa iti chemi si nasii sa-l vizionati impreuna. Mai ales daca va sunt si prieteni. Nu sunt de acord nici nu cei care merg pe principiul "hai sa-i punem pe aia nasi ca nu avem incotro". Mai bine imi aman nunta decat sa pun pe oricine nas. Nu stiu...asta este conceptia mea, bineinteles ca nu trebuie sa fiti de acord cu mine. Sunt credincioasa si chiar cred ca nasii sunt parintii spirituali! Atunci cand voi avea o problema cu nasa o voi discuta, ne vom ajuta si sprijini reciproc! Asa vad eu adevarata relatie fini-nasi! ceva ce tine de suflet...
Incetisor, ca ma grabesc!
Roxy
Creatiile mele
Nunta noastra
Moiraine7 spune:
pai tocmai pt ca tine de suflet, si tocmai pt ca trebuie, in conceptia mea, sa se bazeze pe prietenie, si nu pe niste canoane rigide.... la asta ma refeream si io... nasii nostri ne sunt prieteni apropiati, le-am botezat baietelul, si nimic din ce facem impreuna nu intra in categoria 'impus'.
cand am zis de vizionatul a2-a zi al filmarii, era din cauza ca eu de ex. nu doresc cameraman la nunta, doar foarte multe poze, si pt. mine nefiind important nu m-am gandit la asta... de-asta zic, ca ce e important pt unii nu e neaparat la fel pt altii, care au alte asteptari....
Nasii nostri inainte de a ne fi 'parinti spirituali' ne sunt prieteni apropiati si de incredere, asta este ceea ce conteaza pt. noi...
Burtocika spune:
Hai sa-ti spun si eu parerea mea, de fina si de nasa (deocamdata doar pt o pereche, in curind se vor face 2).
Mie mi se pare ca atunci cind accepti sa nasesti pe cineva nu este normal sa te astepti sa primesti recompensa pt asta. Este un gest pe care-l faci din prietenie, si care nu ar trebui sa-i oblige pe finii tai la recunostinta vesnica ! Acuma, eu inteleg ca atunci cind dai niste bani te astepti, macar in subconstient, sa primesti ceva in schimb, dar eu cred ca ar fi trebuit sa le spuneti foarte clar care va sunt posibilitatile financiare si cit anume puteti sa dati. Daca li se parea prea putin, puteau sa-si caute alti nasi. Noi asa am facut, am platit doar biserica, pt ca mai mult nu ne puteam permite si asa ne-am inteles cu mirii. La nunta noastra la fel au facut nasii, desi noi am insistat ca nu e cazul.
Situatiile care te-au nemultumit pe tine seamana cu situatiile care cred eu ca i-au nemultumit si pe nasii nostri. La nunta au stat intepati la masa si au dansat ca niste maturi, probabil li s-a parut ca nu le acordam suficienta atentie ... Ei n-au miscat nici un deget sa ne ajute cu pregatirile, nu ne-au intrebat niciodata daca avem nevoie de ajutor, nu s-au implicat cu absolut nimic ... normal ca noi am avut grija de invitati ! Mi se pare normal ca mirii sa fie preocupati de cum se simt invitatii lor ! Ca sa nu mai zic ca singura mea rugaminte a fost sa nu-si ia rochie neagra, ca tocmai iesisem din doliu dupa mama, si taman neagra si-a luat!
Faptul ca nu v-au chemat a doua zi dupa nunta sa vedeti caseta ... nu te supara, dar dupa stresul cu pregatirile si cu nunta, nu crezi ca mirii au vrut si ei sa stea linistiti o vreme? Ca noi asa am vrut ...
Nasii nostri s-au suparat pe noi ca vezi Doamne nu le-am acordat suficienta atentie dupa nunta, ca n-aveam timp sa iesim cu ei in oras ... Noi tocmai ne renovam complet apartamentul, veneam acasa la 10 noaptea, in WE eram "pe santier", dadeam batae sa terminam si sa ne mutam de la soacra, si lor le ardea de plimbari.
Sa stii ca si tu puteai sa-i suni, nu trebuie sa astepti numai de la ei telefoane ...
Asa ca, in concluzie, ginditi-va bine pe cine va alegeti ca fini, si mai ales ce asteptati de la ei. s-ar putea ca ei sa nu vada cu aceiasi ochi relatia, si ar fi bine sa stiti de la inceput in ce va bagati ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai