Va tundeti copiii la 0?
Fetelor, voi v-ati tuns copii la 0? Stiu ca acum e rece si nu e cazul, dar vara? Ce credeti despre asta? Eu am auzit atatea pareri, ca nici nu mai stiu ce sa cred . Unii zic ca daca tunzi copilul cat e micut chel, ii creste parul mai des si mai sanatos . Cunosc chiar si persoane care, cum vine vara, isi ciopartesc odraslele in asa mod. Eu, una, parca n-as avea inima pt. asta . Il mai tund din cand in cand ca sa nu-i dea parul in ochi, dar, in rest, ii las carliontii sa-i creasca.
Sanatate micutzilor vs. !
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza
Raspunsuri
dodo spune:
Da, l-am tuns acum 1,5 luni. Chiar asa chel, avea o mutrisoara haioasa! El a avut par destul de putinel la nastere dar acum e ca peria(acum are 21 luni)!
diana904 spune:
Eu l-am tuns asta vara, avea cam 1 an si o luna. Nu l-am tuns pentru a-i indesi parul ci pentru ca avea inca perisor din acela f fin cu care se nascuse si care crescuse mult si inegal. Dar nu cred ca o sa mai repet experienta, de acum inainte doar i-l voi scurta. Cit despre teoria cu tunsul la 0 si indesitul parului, eu nu cred ca e reala. Eu si Catinca avem parul f des, si n-am fost niciodata rase in cap. Pur si simplu cred ca e o chestie genetica.
mirelam spune:
Categoric nu are nici o legatura tunsul la 0 cu indesirea parului.
Eu l-am tuns pe Andrei acum doua veri. M-am dus la frizer cu gandul sa-l tund mai scurt, nicidecum 0.
Dar smechera de frizerita a reusit sa ma convinga sa-l tund, chipurile sa i se indeseasca parul. Vreau sa va spun ca am plans de mila lui....nu reuseam sa ma obisnuiesc cu el asa, desi are capul frumos, rotund si nu ii statea rau. Nici lui nu i-a placut si de atunci, de cate ori mergem la frizer, ma roaga sa nu-l mai tund la chelie.
Si cand i-a crescut parul? A crescut tot asa moale si rar...asa ca l-am "ciuntit" degeaba.
, care de ziua femeii implineste 5 anisori
carmenp spune:
Eu, da! Toata vara l-am tuns asa si in iarna asta l-am tuns la 2 mm si chiar imi place cum ii sta, caci de felul lui il are ca al lui tat-su, adica sirmos!
Carmen si Ionut
diana12 spune:
Eu nu cred in asemenea povesti. De ce? Pai mai tot timpul am fost tunsa pe piele cand eram mica cu scopul de a mi se indesi parul. Bineinteles ca nu mi s-a indesit si pot spune ca am ramas chiar cu o ura fata de...tunsul 0.
Numai bine, Diana & Ecaterina
Ochii care nu se vad se uita doar daca dai de prea multa fericire...
astoian spune:
Si eu sunt de parere ca tunsul la 0 nu are nici o legatura cu indesirea parului. Cat va fi de des ( sau nu )parul micutilor nostri s-a hotarit inca din faza embrionara pt ca este o mostenire genetica. In cel mai bun caz putem doar sa avem grija ca parul sa fie sanatos. Cu tunsul la 0 nu schimbam nimic inafara de faptul ca-i putem traumatiza psihic pe bb-ii. Spre exemplu pe sora mea mai mica au tuns-o la 0 ai mei cand era destul de mare ( cam 2 ani ). Pana a inceput sa-i creasca din nou parul, mergea in fiecare zi la oglinda si plingea zicand:" ce mi-au facut astia, tata ? ". Iar parul ei este si acum la fel de moale, fin si rar ca al meu si al mamei noastre si acum are aversiune fata de tuns si de coafor.
adina si andrei
danielac spune:
nu ma indur sa ii tai carliontii Dianei desi toata lumea zice ca are parul rar. Eu nu cred...
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
DanaRosu spune:
Io planuiesc s-o chelicesc pe Ania cit de curind... ca are paru taman ca asta din emoticon... si mai are un ciuf in virful capului spre spate si inca unul la ceafa... in rest e aproape kelioasa... nu stiu daca o sa i se indeseasca dar macar sa aiba par pe tot capul...
vilma spune:
Danuta, sa stii ca la bebei pana la 6 sau 7 luni parul le cade si raman cheliosi de la sine. In schimb vara, cand e foarte cald, cred ca mai mila imi este daca-l vad tot timpul transpirat din cauza parului decat sa-l tund cat mai scurt. Noi n-am tuns-o pe Anca 0, dar am tuns-o cu masina stil periuta (cam 2 centimetri) asta vara, si a fost perfect, a fost si ei mai bine si mai usor.
PS: Dana, sa te uiti in caciulita sau pe perna Aniei si daca vezi o gramada de par, inseamna ca incepe procesul de kelire...
Gabriella spune:
Buna!Si eu mi-am tuns fetita la 9 luni caci avea un par foarte mare si era totusi cam mica ptr el mai ales ca era vara...Nu as fi vrut sa o rad dar masina de tuns nu a taiat si ii ramasese ciufuri,ciufuri in cap.Am fost nevoita sa o rad caci nici nu mai suporta zgomotul de la masina de tuns.Acuma la 1 an si jumatate are acelasi par frumos si carliontat si putin mai des(evident ca firul care a crescut e mai gros)si destul de mare ca in vara asta sa ii fac codite...Pupici multi si sa fim sanatosi!!!Bebe Jill si mami!