GRAVIBINON????
A mai folosit cineva GRAVIBINONUL pentru fixarea sarcini?
Eu am facut stimulare cu clomifen (a doua luna) si situatia sa prezentat super
foliculi mari OD-23mm, OS-21mm, endometru 9mm, am facut pregnylul, sa produs ovulatia,
si acum am inceput sa iau aspirina50, vit. E, si 3caps/utrogestan, si astept
.
Cat eram la medic la cabinet o persoana insarcinata deja - a reusit la a treia luna de clomifen dar in perioada respectiva la 7zile de la pregnyl facea o fiola 1ml de gravibinon, pentru a ajuta si a pregati uterul pentru sarcina, avand in vedere efectul clomifenului asupra endometrului.
Stie cineva de asa ceva?
Am cautat pe net si am gasit ceva referitor in prospectul asta http://www.schering.md/gravibinon.php, si nu stiu ce sa fac.
De regula nu ma tratez dupa capul meu, intreb medicul dar acum se aprope a 7-a zi si nu am cum sa ajung la el sa-l intreb.

Ana
Raspunsuri
Monica-Elena spune:
Da Gravibinonul se da ptr fixarea sarcinii. Eu am facut de la 8 sapt de sarcina timp de 7 sapt cate o fiola pe sapt.
oricum iei bine aspitina de 50 si utrogestan si asta ajuta la implantarea si nidarea embrionului.
Bafta!
Monica si bocanila de 32 sapt din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
Avalon spune:
Nu te-as sfatui sa faci gravibinon fara recomandarea medicului, poate fata care a primit gravibinon avea estrogenul sub limita normala. Gravibinonul este combinatie de estrogen cu prgesteron si este utilizat pt. sustinerea sarcinii. Ai mare grija cu hormonii, pot produce dereglari, spre exemplu daca tu ai estradiolul in parametrii normali, excesul poate provoca (in timp) noduli la san, chisturi, etc... Ai mare grija ce iei fara sfatul medicului, riscul e ca dupa cativa ani de 'experimente' sa te alegi cu cine stie ce... Citeste cu atentie pe aici, pe la aspirante si ia aminte...
mitub spune:
Daca iei deja Utrogestan eu zic sa mai astepti cumintica cu Gravibinonul pana la confirmarea sarcinii si apoi vezi ce-ti mai zice medicul, cum te-au sfatuit si fetele hormonii sunt de evitat in lipsa unei dovezi clare a carentei respective.
Bafta multa si sa fie cu ochisori!
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 28 saptamani + (DPN 1 august)
Amely spune:
Anaa, si eu am facut tratament cu gravibinon din saptamana a 7-a de sarcina, din pacate eu am pierdut-o, dar fara nici o legatura cu gravibinon-ul. eu zic ca si mitub ca daca iei utrogestan este suficient, mai ales in cazul in care nu ai facut inca analiza de progesteron... Important este acum sa ramai, iar gravibinonul te va ajuta dupa aceea, si numai daca dr. va considera ca este cazul...
Sanatate multa 
"Este mult mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Giova spune:
AMELY ma inspaimanti. eu am pierdut anul trecut o sarcina, si dr. cand a auzit mi-a prescris o injectie de Gravibinon/sapt.
acum sunt pe sf. sapt. a 6-a. exista riscul sa pierd sarcina si cu injectiile astea?
http://community.webshots.com/user/ioananemes
gio si bb 6+
Amely spune:
Giova, nu trebuie sa te sperii, cu siguranta ca ti l-a prescris preventiv, cunoscand antecedentul tau.
In plus, daca e sa se intample, D-ne fereste, cum a fost cazul meu (de ex. probleme genetice legate de embrion), se intampla oricum, cu sau fara gravibinon. Gravibinonul doar ajuta la mentinere, in cazul unei lipse de progesteron etc. Mie mi l-a prescris fiindca sangeram usor, dar nu mi-a ajutat din pacate, problema fiind genetica...
La tine va fi bine, o sa vezi, e doar o masura de precautie in plus. Pupici si sarcina usoara! 
"Este mult mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
annaa spune:
Multumeasc mult pentru raspunsuri! 
Eu de regula aveam progesteronul foarte foarte mica 0.61 in ziua a 21-a
asa ca astazi nu am rezistat si am fost la un cabinet gineco si i-am spus
problema si a fost foarte dragura si mi-a spus sa nu fac, ca odata facut gravibinonul trebuie continuat pana la 18-20sapt cel putin, pentru ca uterul intra intr-un fel de repaus si daca il intrerupi in cele mai mai multe cazuri se pierde sarcina -se desprinde, si ca in cazul meu este suficient utrogestanul sau eventual in zilele 9-10 de la ovulatie sa fac cate o fiola de progesteron.
Dupa 2-3 sapt. medicul meu va hotara in functie de o serie de analize si examinare va hotara daca este cazul.
O sa astept sa vedem se ce intampla.

Ana