La France (33)
![](images/user_woman.png)
Ce sa fac, Aura, uite, cam obosita dupa o zi intreaga de curs(de franceza)! Am zis ca o sa fac fata, dar e din ce in ce mai greu, asa ca treptat incep sa renunt!
In rest suntem bine, astazi toata ziua a miscat Anaïs, ca tot imi faceam griji zilele trecute ca e cam puturosica!:) Romanca mea va avea si ea tot fetita!
La noi e frig, desi e soare, nu se mai incalzeste!!
Curaj, Aura, trebuie sa ai incredere in tine!
Va pup! Numai bine!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aurelia/Aurelia.jpg)
Aurelia spune:
Maria mi-e tare drag sa te citesc ,nu stiu de ce dar posturile tale ma "remonteaza",i-mi aduc buna dispozitie cit ai zice "peste"!!!
Acum chiar ca mi-a picat bine caci ies din trei ore de engleza unde bineinteles ca pustoicele de 19 ani se hlisesc cu gura pina al urechi cind aud engleza mea care bineinteles nu-i aceiasi ca a lor ,
am incercat sa stau cuminte in banca mea si sa nu mai zic nimic dar profa vrea sa "participam" caci notele sint in functie si de participarea la oral ,
eram un pachet plin de nervi cind am iesit din curs si doar te-am citit un pic si ma simt mult mai bine!
In fine abia astept s atermin cursurile astea caci tare ma streseaza cind le vad pe pustoice ca se holbeaza la mine ca la o insecta din insectar!!
Multumesc lui dumnezeu ca mi-a dat incapatinare de catir ,rezistenta de fier(calita in jungla romineasca)si niste prietenii ca voi care stiti sa-mi aduceti zimbetul pe buze cind ma apuca catraneala si nostalgia !
Aura&Luca,3 ani!!!!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Maria I spune:
Auras, stai sa-ti explic: dupa ce-am renuntat la o faculta de nu-mi placea neam, m-am hodinit binisor cativa ani si pe la 28 m-a pocnit doru' de carte! Multe dintre colegele mele aveau cu 10 ani mai putin ca mine! Aveam impresia ca sunt o fosila preistorica ratacita printre nimfe! Primul an a fost de groaza, da' a trecut repede ca eu aveam norma intreaga-ntr-un loc si-o colaborare-ntr-altul, n-aveam prea mult timp sa ma gandesc la ele, prezenta nu era obligatorie decat la seminarii. In plus, la birou aveam lautareli zilnice, le era teama colegelor c-o sa fiu sefa in cativa ani si-o sa am salariul mai mare decat al lor! Abia prin anul II mi-a mai venit un pic sufletul la loc, iar acum am ramas in niste relatii extraordinare cu multe dintre fostele colege de facultate. Si cum tot suntem noi calite-n jungla romaneasca, tu spune-ti: "Cainii latra, caravana trece"! Lasa-le sa se hlizeasca, fiecare face ce poate! Sunt si ele mici... Tu nu mai sta cuminte, ca prea multa cumintenie nu-i a buna, zau asa! Si nici engleza lor n-o fi ca la mama ei! Barbatu-meu are un prieten care zice "vork" si el e super convins ca vorbeste taaare bine engleza Da-i haios.
S-ar putea sa te mai distrez un pic azi, ca vreau sa-i fac o surpriza sotului meu cel ordonat: ii transform o soseta in semn de carte!
Asa ca fruntea sus!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Auras, nu te lasa intimidata, esti om mare, zau asa !
Lasa ca nici colegele tale nu cred ca vorbesc mai bine ca tine in engleza. Crezi ca degeaba ne-a scris Lulu parabola cu broscutele ?
Mik.
Aurelia spune:
Mik!astazi le-am spus si colegelor mele fabula cu broscutele ,unele chiar au inteleso ,altele iau m-au privit lung dar d edata asta nu ma mai atins ca alta data ,am gasit solutia acum ,
NU-MI PASA!!!!
Voi ce mai faceti? Mi se pare cam tacute de la o vreme .........
Nadia tu de ce nu mai zici nimic?
Aura&Luca,3 ani!!!!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otilia/Otilia.jpg)
Otilia spune:
Fetelor, sper ca ati observat ca avem o mindrete de subiect nou!
Nadia, felicitari pentru Anais! (mie si Nadia imi place ;))
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
lu.more spune:
'Neata, fetele, cum de nu mai spuneti nimic, mor cand vad subiectul nostru pe pagina 2 sau si mai rau!
Io az' merg la reuniunea de informare referitoare la validarea achizitiilor profesionale, ca sa zic asa pe romaneste. Mai mult decat toate mi-e ca nu stiu cum sa ajung unde trebe, ca pe explicatiile sotului meu nu ma bazez: el explica ca si cand eu sti deja, imi descrie peisaje si cladiri, cand eu n-am trecut in viata mea pe acolo! Si descriindu-mi-le el asa "en vrac" eu n-am timp sa le diger deci tot la nimereala ma duc.
Daca aflu ceva interesnt va tin la curent. Si daca nu, la fel (de mine nu scapati)
O zi buna cui mai trece pe aici!
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Sa ve scriu si eu, ca altfel ne trage Lulu de urechi.
Azi lucrez acasa caci Virgile e un pic bolnavior si l-am dus la doctor, nu are cine stie ce tratament totusi ! (aspirina si sare amara, cum se spune in romaneste). Ceilalti pui sunt bine-mersi.
Nadine, fii tare si nu abandona, daca ar fi cursuri tehnice care nu te prea intereseaza, as intelege, dar cursurile de franceza sunt primordiale ! Iti pot refuza un job daca nu vorbesti destul de bine ! Aproape ca nu ai nici o scuza, decit daca te-ai obosi prea tare cu deplasarea la scoala + sarcina.
Pupici la toate !
Mik.
nadine2004 spune:
Nu stiu cum a aparut capitolul asta ca si cand eu l-am deschis.
Nu, Mik, la cursurile de franceza nu am renuntat, am renuntat la altceva ce insemna o pregatire pt auxiliaire de puericulture, examen ce nu as fi putut sa-l dau anul asta, ci la anul, plus ca nu era in oras la mine, ci la o ora distanta! Apoi, am cursurile la afpa, care se termina la sf lunii, insa as fi putut sa mai fac in continuare mate, dar nu, renunt! Apoi m-am mai bagat cam de o luna intr-un modul de franceza(miercuri si joi toata ziua), ce tin foarte mult sa-l fac pana la sf! !Acum plec!!
Va pup!
Mirunda spune:
Buna, fetili!
Mi-e dor de voi, nu prea am mai apucat sa va citesc, nu stiu cum, dar parca e si o mare zapaceala printre subiecte, citeam ceva ce a disparut...ciudat! Pe urma am avut si casa plina, musafiri din Olanda si Germania, noroc ca a fost vreme buna, si am tot fost cu ei pe la plimbarici, pe la stranduri si plaji, ca altfel nu stiu ce ne faceam, 5 copii cu 7 adulti in casa...
Acum va scriu de la spital, tocmai am pus 2 peridurale, la 2 mamici care vor naste azi, si vroiam numai sa va zic ca mi-e dor de voi!
Asa ca va pupic, si pe curand!
Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Ne-am mutat in Franta......URAAA!!!
Aurelia spune:
Doamne ajuta ca a-ti reinceput sa vorbiti!
Nici mie nu-mi placea sa va gasesc "in spate"!
Ia zi Otilia de ce "subiect nou" vorbeai ,de al nostru s-au de vreunul interesant de pe alte forumuri ,ca eu de vre' un an incoace nu mai intru nicaieri decit aici la noi ,nu mai stiu ce se intimpla "pe alte meleaguri" .............
Bine ca ne-ai scris Mirunda ,ma bucur sa va citesc chiar si daca vorbiti despre ceia ce a-ti facut astazi ,chiar daca fiecaruia dintre noi i se pare poate ca n-ar fi interesant pentru ceilalti ,eu una gasesc tot timpul cite ceva interesant in ceia ce povestiti ,normal doar este vorba de altcineva ,alte preocupari ,alte probleme si alte "peisage-uri"
Uite si eu :ca la gradinita!!!
Azi am avut ultima zi de scoala inainte de a pleca in stage trei saptamini,mine nu e scoala caci simbata sarbatorim 40 de ani de cind scoala noastra a luat fiinta si scumpul de director ne-a dat liber mine la toata scoala ,apoi simbata sintem invitati la petrecere cu totii!!
Eu nu prea as fi vrut sa mergem caci n-as vrea sa ma gasesc la aperitiv pe linga profu de cadru politic de exemplu caruia i-am dat ultima oara lucrarea despre asociatii la corectat (si unde am ajuns in concluzia lucrarii la sectele periculoase ) si care ne-a zis azi ca "s-a distrat de minune corectind !!!iar notele nu le stim inca !
Apoi mai este o problema la petrecere vin si socrii mei caci papi a fost presedintele consililiului de administratie vreo 15 ani si are un "speaci" de facut!
Nu-i baiul ca el e sympa' dar socrela are boala lui "Alzeimer"
si o sa ma toace la cap toata ziua cu o singura intrebare la care uita raspunsul si o sa ma impiedice sa stau si eu cu colegele mele (am uitat sa va spun ca am trei -patru colege cu care ma inteleg bine)
In rest bine si simbata ............cald sper ! caci perrtrecerea este afara sub un cort!!!