Analize pre-conceptie - va rog sugestii
Buna ziua tuturor forumistelor,
Sunt de curand o aspiranta la titlu de mamica de 2006. In acest sens, mi-am propus sa incep cu alegerea unui medic si efectuarea unui set complet de analize. Cele uzuale au iesit perfect, RH pozitiv, anticorpi antirubeola prezenti(m-am vaccinat in mod expres), insa urmatoarele rezulate imi dau de gandit:
- anticorpi antitoxoplasmoza - negativ (0.8 ui/ml, iar limita intevalului "negativ" este max2)
- anticorpi anticitomegalovirus - negativ (3.4 au/ml, iar limita intevalului "negativ" este max15)
M-am uitat in arhiva pe toate topicurile referitoare la acest subiect, si am inteles ca este de preferat ca aceste rezulate sa fie pozitive, indicand prezenta anticorpilor, iar reactivarea acestor boli este mai putin periculoasa decat prima imbolnavire.
Va rog daca a mai trecut cineva prin aceeasi situatie, as vrea sa stiu daca situatia este grava sau daca poate fi tinuta sub control(cum?). De abia saptaman viitoare ma duc la medic(sper sa imi dea "verde" pentru bebe), dar pana atunci sunt destul de nelinistita.
Multumesc
AdrianaB
Raspunsuri
Adriana mica spune:
Buna ziua din nou.
Oare nu imi poate raspunde nimeni la intrebari? Sau poate nu s-a aflat nimeni in situatia mea? Este atat de neplacut sa lansezi un semnal in eter si sa vezi ca nimeni nu te ia in seama.
Daca cumva am postat gresit, rog moderatorul sa imi mute subiectul in categoria corespunzatoare.
Multumesc oricum
AdrianaB
MirelaV spune:
bine ai venit la aspirante si iti doresc sa stai cat mai putin aici si sa treci fuguta la mamici.
ai putina rabdare si fetele care stiu, iti vor raspunde
succes
MirelaV
pupicei pe burticei
anemona spune:
Draga Adriana, bucura-te din plin de rezultatele negative, este foarte bine. Nu, nu e deloc mai bine sa fie pozitive. Cel putin acestea. Si eu mi-am facut toate analizele necesare inainte de a concepe fetita si am avut aceste rezultate tot negative, iar medicul mi-a spus ca e foarte bine asa. La rubeola e bine ca e pozitiv, dar resul cel mai bine e sa fie negative.
Multa sanatate si sa ramai cat mai repejor insarcinata!
Anemona si Denisa mica, frumusica si cumintica
http://community.webshots.com/user/anemona112
Adriana mica spune:
Multumesc Mirela pt incurajari.
Multumesc Anemona ca m-ai linistit; ramane sa fiu foarte atenta la ce mananc si la conditiile de igiena in ceea ce priveste prepararea alimentelor. Un alt medic mi-a spus ca ar trebui sa mananc doar carne fiarta(nu gratar)si eventual apoi sa o amestec in mancare. Tu ai primit ceva recomandari de acest gen?
Inca o intrebare usor stupida: stie cineva daca ar trebui sa sistez vopsitul parului inca dinainte sa aflu ca am ramas insarcinata(adica, de exemplu poate chiar in perioada de implantare)?
AdrianaB
andicu spune:
Draga Adriana, eu am intrebat vreo 3 medici si toti mi-au raspuns ca nu este nimic dovedit ca vopsitul parului ar afecta sarcina, dar recomandarea a fost odata ce ai aflat ca esti insarcinata, macar in primul trimestru de sarcina sa nu te vopsesti...nu stiu daca are vreo logica, dar am vazut viitoare mamici cat se poate de vopsite la zi si altele...nevopsite de 6 luni. In ceea ce te priveste, nu cred ca e cazul sa fii asa drastica.
Andreea
anemona spune:
Adriana, e bine sa nu consumi carne la gratar in sange, adica sa fie bine preparata termic. Bineinteles ca se poate gratar. Poti manca de ex piept de pui la gratar fara rezerve.
Atentie la lactate si branzeturi (evita branza de capra, cea feta si laptele nepasteurizat). Eu chiar si iaurturile le luam pe cele pe care scria ca sunt facute din lapte pasteurizat.
In ce priveste vopseaua, asa e, nu sunt studii care sa dovedeasca efecte negative, dar eu nu m-am vopsit decat de doua ori in toata sarcina. Dr mea mi-a spus ca ma pot vopsi, dar sa nu stau cu vopseaua mai mult de 30 min pe cap si sa ma spal foarte bine dupa aceea.