Buna ziua,
scriu pt. prima data .Sunt Laura,mama unui baietel de3,6 ani cu probleme de sanatate destul de grave.Tiberiu(asa il cheama pe puiul meu).Are parapareza spastica frusta,este depistat cu cmv(virus citomegalic)plus altele(anemie,etc).Situatia nu este foarte grava si spun asta pt. ca am dat de clinica de neuropsihiatrie infantila acum un an si jumatate de care e putin spus ca sunt multumita(dr.adevarati).Am fost si la Iasi cu el(era suspect de displazie de sold)dar din punct de vedere ortopedic are doar un usor platfus .Dr de acolo mi l-a consultata extrem de sumar,mi-a spus ca nu are nimic ca recupereaza mai greu fiind un copil nascut la 7 luni(mai degraba ii trimiteam poza prin fax ,cred ca si-ar fi dat seama de mai multe).Nu vreau sa fiu rautacioasa dar in perioada aceea imi venea sa mor pt. ca daca mai zaboveam mult era prea tarziu pt. Tiberiu.
Acum facem tratament complex de recuperare cu gimnastica ,medicamente zilnic,fizioterapie,iar progresele sunt remarcabile.
Intrebarea mea se refera la faptul ca sotul meu isi doreste al doilea copil iare eu sunt foarte speriata pt. ca riscurile sunt mari.Stiu ca ar trebui sa facem niste investigatii genetice si eu si sotul meu(asta bineinteles intr-o clinica universitara pt.ca la noi in oras nu se fac astfel de analize)dar ce fel de investigatii?
Am si o sora bonava de sindrom Down si daca pana acum nu m-am gandit la asta serios,acum ma obsedeaza.
Va multumesc si astept ajutorul vostru
noi am facut ceva de genul testelor genetice, dar destul de sumar, la Parhon, Bucuresti. Da-le un telefon si intreaba, dar vezi ca pretul este destul de mare, probabil o sa coste 4-5 milioane.
Mult succes!!
Iti dau si eu un sfat.
Genetic Lab este intr-adevar un laborator destul de bun dar mai da si erori, iar preturile sunt mai mult decat duble fata de Institutul Parhon.
Iti dau un nr. de tel si numele unei doctore de acolo.
Sper sa iti fie de folos.
Dr. Ioan Doina tel. 0722785668.
Bafta multa