perus la copil de 4 ani?

perus la copil de 4 ani? | Autor: roxanal

Link direct la acest mesaj

Maria mea(4 ani si 4 luni) a gasit ieri pe strada un pui de perus, cu greu l-a prins, ma rog, au sarit si alti oameni in ajutor, si l-a adus acasa...acuma, eu n-am avur niciodata perusi si n-am habar sa ma comport cu ei..o sa merg azi la dr. veterinar sa-l vada, sa-mi spuna daca este sanatos si alte alea..dar ma gandeam ca nu se poate s anu fie printre voi cineva care are si copii si perusi..cum se impaca unii cu altii, cum se hranesc, este bine sa-i cumpar pereche(nu ma intereseaza sa vorbeasca ci doar sa fie sanatos, vesel si fericit, vreau sa-l invat sa-i dau drumul prin casa, sa fie liber)..as vrea si eu informatii, va rog, plus de asta cel mai important, este vreo boala pe care perusul o face si se transmite la om? please, help...sufera de singuratate, tot ce puteti sa-mi spune-ti, ascult cu mare interes...n-am gasit foarte multe informatii pe net despre ei...
Va multumesc anticipat

Roxana Lilea,mama Mariei 3 ani si ceva

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Din pacate nu pot sa-ti spun nimic despre cresterea perusilor(eu am catel). Am gasit pe net cate ceva, poate te ajuta pana iti vor spune fetele mai multe.
Adrese: www.eva.ro/familie/art.122
www.efamilia.ro/arhiva/animale1/perusii
www.marcelbeldean.go.ro/articole/perusi
www.univet.ro/perusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mama are perus de dinainte de a se naste nepotul meu (care sta cu ea) si nu are nici o problema, chiar daca ii da drumul prin casa. Trebuie atentie sa nu se repeada la fata,pentru ca sunt tentati, mai ales daca mananca ceva copilul.
Despre boli nu stiu nimic, adevarul e ca ai mei nu si-au pus niciodata problema sa mearga cu papagalul la doctor. Dar ce stiu e ca trebuie facuta curatenie permanent pentru ca astia imprastie rau de tot mancarea in jur, se scututra si arunca si pene peste tot, iar daca e pus in apropiere de perete il papa. Ai mei peste iarna il tineau pe un dulap, colivia fiind lipita de perete. Si a facut sant cu ciocul, pentru ca au nevoie de nisip....nu ma pricep ce le trebuie lor sa macine mancarea.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput