scaun dupa fiecare masa!!!

...asa a inceput sa faca de vreo saptamana...
nu sunt moi si nici in cantitate mare; doar dese...
nu stiu daca are legatura sau nu, dar in ultimele trei saptamani a crescut doar 200 de grame.
are 6 mese pe zi, dintre care doua de altfel de hrana - una de fructe cu branza si una de legume cu carne sau galbenus.
dupa astea doua mese ii mai dau suc de fructe sau supa de legume - poate fi oare de la prea multe lichide???
pana acum o saptamana avea scaun o zi da si una nu; si atunci ii dadeam lactoza...
va multumim ca ne impartasiti din experienta voastra!
Good friends are like stars.........You don't always see them, but you know they are always there.
Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004)
Raspunsuri

Kittie spune:
Si mie mi se intampla acelasi lucru de 2 zile... Din ce in ce mai moale pana cand ieri a culminat cu unul apos de-a dreptul... Am observat acelasi fenomen la baiatul unei prietene care are 9luni si jumatate (al meu avand 6) deci nu e chiar in functie de varsta. Atunci in functie de ce?
Mai intampina cineva aceeasi problema? ca s-ar putea sa fie o problema, pana la urma... mamica de
( 13oct04 )

otis41 spune:
Un bebe trebuie sa aiba un scaun maxim doua pe zi. Atunci cand are dupa fiecare masa indiferent daca este sau nu apos nu ia nici in greutate si este semnul unei enterocolite. Treceti bebeii pe regim alimentar bazat pe supa de: morcov (sa fie in cantitatea cea mai mare), albitura, carne fiarta separat si apoi adaugata in legume. Fructe sa fie doar banana si mar copt, ceai de menta trebuie hidratati la atatea scaune, multe lichide sa consume. introdus laptele fara lactoza de NAN fara lactoza, milupa HN 25, humana pentru diaree.
Iar ca medicatie Ecoflorina este foarte buna pentru refacerea florei intestinale, si pliculete de smecta. Daca nici asa nu trece e bine de intrebat oricum medicul pediatru. Regimul trebuie cel putin 2 saptamani pana se regleaza bebe la burtica. Laptele cu lactoza trebuie introdus treptat, cum se introduce si acesta fara lactoza.
Medicamente pentru diaree mai sunt:
debridat, kreon, ercefuryl.
Sanatate multa!
Otilia

ana_a spune:
Salut!
Si Stefan are uneori scaune mai dese, de exemplu dimineatza face si de 2-3 ori pana pe la 13cand face dupa masa de pranz, dupa care mai are unul pe la 18 si/sau chiar inainte de baitza.El care era constipat cat a fost mic...Nu cred sa fie entereocolita, daca e un scaun normal, nu apos. Nu stiu...sa mai asteptam si alte pareri.
Luna trecuta am fost nevoita sa-i schimb laptele si a facut mult mai des si mult mai moale, ca apoi sa constat ca lapetele care il dau eu nu are lactose iar cel care i l-am dat atunci temporar continea lactose
Eu nu l-am cantarit de mult dar nu mi-am pus problema ca nu ar lua in greutate facand mai multe scaune pe zi...Maria Sa Stefan Speculant mic
( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

alexa spune:
In primul rand consulta medicul pediatru.Si noi ne-am confruntat cu aceasta problema luni de zile (avea pana la 9 scaune pe zi), dupa mai multe tratamente fara nici un rezultat, la sfatul medicului i-am dat Debridat - suspensie, diagnosticul a fost:"Colon iritabil" . Dupa acest tratament nu a mai avut probleme.
"Experienta este cel mai dur profesor: intai iti da testul si abia apoi iti preda lectia"
Lidia

corinag spune:
In primele luni daca bb este exclusiv alaptat la san poatea avea scaun dupa fiecare supt.Nu este ncic o problema atata timp cat consistenta este normala, nu are miros diferit, nu are mucus sau sange.
Am citit ca pana de curand ii dadeai lactoza?dar era constipat sau doar avea scaun o data la doua zile?
poate sa fie consecinta aministrarii indelungate de laculoza sau a sucurilor: sunt facute in casa?ideal ar fi sa le consume imediat ce sunt preparate.daca au portocala in continut, eventual inlocuieste-o cu altceva . iar la masa de fructe: marul copt in loc de cel crud.
de cand ai inceput diversificarea?i-ai introdus vreun aliment nou?
eventual in loc de apa , laptele praf il poti pregati cu mucilagiu de orez.
fetita mea cat a fost bb mic avea scaun la fiecare supt, apoi 2-3 pe zi, cam moi iar in preajma varstei de 2 ani a inceput sa se constipe( 1 scaun la 2 zile dar tare si eliminat cu efort, de aceea ii dau Lactuloza si mai nou LassBaby).
e voi, cu tonus bun, hidratat suficient, nu are crampe?
sanatate!
Corina si bb Ilinca 01.03.2003
Ilinca mea

Kittie spune:
Ma intorc si eu... incerc sa raspund pe cat posibil - al meu are deci 6luni, are scaun de 3 ori/zi in mod obisnuit, dar acum s-a mai adaugat inca un scaun .. deci de 4ori. Azi a facut deja de 2 ori si nu chiar asa de moale ca ieri. Am renuntat la portocala de la masa de fructe (chiar de ieri) si mare parte din sucul de fructe.. O sa-i dau putin debridat daca o tine asa cu scaunele . alte simptome nu are, eu chiar ma gandeam c-ar putea sa fie dintisorii... in rest e la fel de vioi si nu pare ca l-ar supara ceva foarte tare.. mamica de
( 13oct04 )

herra spune:
multumesc pentru raspunsuri.
maine ii duc scaunul la analize.
uneori am senzatia ca s-a invatat sa se screama in timpul sau dupa fiecare masa...ieri, de exemplu, a avut 6 (sase!!!) scaune, din care 4 cat o aluna sau mai mici...nu foarte tari - ca sa presupun ca nu poate sa faca, fiind constipat.
azi dimineata a inceput sa planga in timp ce facea! tot nu era foarte tare (oricum n-as putea sa-i dau lactoza inainte de analize), dar cam legat totusi - in conditii normale i-as da lactoza!
pana dupa analize mi-a spus medicul sa nu-i schimb nimic in alimentatie, ca sa ne dam seama care e problema.
mai precizez ca nu bea lapte praf, ci numai de la mine.
si e putin rosu in jurul anusului...OF!
Good friends are like stars.........You don't always see them, but you know they are always there.
Cristina &
Vlad
(23 septembrie 2004)

MarikaStefan spune:
Bun#259;!
ultima parte a mesajului t#259;u este foarte valoros, adic#259; bea lapte numai de la tine s#259; nu fie modificat ceva în alimenta#355;ia ta, sunt lucruri care trec prin laptele matern #351;i f#259;r#259; s#259; aib#259; efect asupra mamei influen#355;eaz#259; scaunul copilului.
Feti#355;a mea a supt la piept pân#259; la 11 luni, iar cam pân#259; la 6 luni avea scaun dup#259; fiecare mas#259;... dar era alimentat exclusiv la piept #351;i medicul mi-a spus c#259; în acest caz orice scaun poate s#259; fie normal.
Dup#259; diversificare tot mai avea 3-4 scaune pe zi. Bineîn#355;eles c#259; am f#259;cut analize la scaun pentru lini#351;tea mea. Cel pu#355;in elimini orice suspiciune #351;i dac#259; e ceva po#355;i ac#355;iona din timp.
S#259;n#259;tate Mari& Kitty #351;i bb Ionel

crini spune:
Si baiatul meu face dupa fiecare masa, asa a facut mereu, si destul de moale. Pediatrul a zis ca e normal. Si eu il alaptez, ii dau doar o masa solida.
Parerea mea e ca greutatea nu are legatura cu numarul scaunelor, iar 200 g in 3 sapt nu e putin, la varsta lor. Mai repede poate fi legat de iesirea dintilor, eventuale raceli...
Pupici si sanatate.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)