dilema

dilema | Autor: daniela_mariana

Link direct la acest mesaj

buna, fetelor,urmaresc DC de ceva luni, de multe ori m-am regasit in situatiile altor fete.
problema mea este... cine altul decat el??
suntem de aproape 5 ani impreuna, la inceput-ah, timpuri demult apuse-era superb, discutam pana ne prindeau zorii zilei, calatoream, aveam prieteni. acum situatia s-a schimbat: el are prieteni, eu nu, situatii dificile sunt la ordinul zilei, si culmea, eu sunt de vina pentru toate necazurile si problemele.
din cauza mea nu sunt bani- nu stam impreuna, doar masina mea personala, o foloseste el, eu o folosesc doar sambata cand merg la cumparaturi si la tara,banii mei sunt banii nostri, banii lui, unde-s ca eu nu-i vad.
am 26 ani si sunt schimbata radical, persoana sigura pe sine, a devenit o persoana stearsa, fara personalitate.
am un servici bun, bine platit, am aproape tot ce mi-am dorit odata, mai putin intelegere in relatie.
poate va intrebati de ce nu ne-am despartit? cam o data pe saptamana, intotdeauna sub amenintarea ca nu voi fi linistita, ca-mi va face viata un calvar, chiar uneori, spunandu-mi ca mai bine moarta decat cu altul m-am intors.
il iubesc cu toate astea.
de povestit ar fi atat de multe.
palmi? am luat ceva...
injuraturi? zilnic.
cand ne vedem? destul de rar, atunci cand nu-i la servici,la o bere cu seful si tovarasii, la sala, sau pur si simplu n-are chef.
si cu toate astea ma iubeste.
este un barbat tandru, cald, la e ... cel mai cool.
doar cand il apuca.... e imposibil,
si asta de cand si-a schimbat serviciul, iar colectivul e 100% masculin, acolo femeia este considerata obiect sexual si robot de bucatarie.
casatoria se amana de 2 ani, cateodata ma bucur pt asta, cateodata plang.
il iubesc, vreau sa lupt pt dragoste, pt el, chiar daca uneori obosesc,
VA ROG, spuneti-mi voi fetelor cum si ce trebuie sa fac pentru a fi bine si in ograda mea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

Pai pune piciorul in prag.Atata timp cat te injura eu personal ma indoiesc ca acel barbat poate avea si momente de tandrete.Poate ti se pare tie...Deci daca nu exista respect intre cei doi si iubire reciproca nu exista nici o sansa de a avea o relatie de cuplu.Chit ca e el bun in pat.
Eu ti-as zice sa il iei la o discutie si sa ii explici intr-un mod bland dar foarte ferm cum vezi tu o relatie si ca daca nu se va indrepta ai sa-l parasesti.Crede-ma, multi barbati pus in fata acestei alternative isi revin, altii din pacate nu...Macar incerci.
Iar daca o sa reactioneze violent la discutie atunci nu cred ca ai nimic de pierdut.Mai bine un sfarsit infernal decat un infern fara de sfarsit...
Dar in primul rand fa-ti ordine in minte,calmeaza-te. Respira adanc si scrie pe o foaie cum este relatia ta ideala.Si apoi pe alta foaie ,in paralel, calitatile si defectele tipului tau. Si dupa aceea ia o decizie.
Iti doresc mult luciditate si forta de sustinere a hotararii pe care o vei lua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nu te supara, dar trebuia sa pleci de la prima palma luata de la el. Si inteleg ca nu a fost una singura. Deschide ochii, ai 26 de ani, inca timpul nu este deloc pierdut, nu merita nici un barbat sa stai langa el, doar pentru ca au trecut nu stiu cati ani impreuna sau cum spui ca la pat este cel mai cool. Pe degeaba toate astea, daca pe de alta parte te injura in fiecare zi, nu va vedeti cum ar trebui, banii lui sunt numai ai lui, dar ai tai vad ca sunt si ai lui, in concluzie "inghiti" prea multe. Pune punctul pe "i", ar trebui sa ai o discutie cat se poate de serioasa cu el, spune-i ca asa nu mai merge, spune-i ce vrei de la el si cum vezi tu o relatie si daca si atunci va continua tot asa, sfatul meu este sa-ti vezi de viata ta. E greu, dar nu imposibil.
Iti doresc sa ai zile mai frumoase si mai linistite.
Si inca ceva, am inteles ca te ameninta, atunci cand va certati? Pai de aici ar trebui sa tragi multe concluzii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

...imi pare rau de tine ca treci prin asemenea situatie, dar efectiv nu pot sa te inteleg! stiu ca ai cerut sfaturi cum sa faci sa va fie bine, dar ma intreb oare exista pt situatia ta?
poti sa schimbi un om care nu are nici un pic de respect pt tine ca sa nu mai spun ca iti mai da si palme???
Doamne fereste mai fato!
Din cate inteleg tu ai tot ce iti poti dori! De masina ta se foloseste el, cu banii il ajuti tu si tu esti de vina ca nu sunt bani???!!!!
el vine la tine cand are chef si nu e cu baietii la bere! iar tu ce faci? dupa servici banuiesc ca stai in casa si-l astepti pe el doar doar si-o face timp si pt tine?
Spui ca te amentinta daca-l parasesti! tu chiar crezi ca e in stare sa-ti faca ceva! din gura n-are decat sa zica ce vrea iar daca chiar depaseste linia exista politie....

eu inteleg ca e cool in pat dar oare crezi ca e singurul?
esti tanara, ai tot ce vrei, nu s-au terminat barbatii la el! exista atatia care sunt cool in pat dar care stiu sa respecte o femeie si care fac tot posibilul sa o faca fericita!

"VA ROG, spuneti-mi voi fetelor cum si ce trebuie sa fac pentru a fi bine si in ograda mea?"

in primul rand iesi din relatia asta si uitate in jurul tau ca exista barbati mult mai buni decat sa stai sa-ti tocesti nervii, sa plangi si s afii nefericita pt cineva care efectiv nu te merita!

asta e parerea mea! daca am deranjat sau am fost prea dura te rog sa ma scuzi!

pt tine,

Melania

Perseverenta genereaza succesul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

Daniela, e trist ce se intampla.
Daca te iubeste nici cu o floare sa nu te atinga, nu ca sa te gratuleze zilnic cu injuraturi sis a mai si ridice mana asupra ta. Plus amenintari.

Tu zici ca il iubesti. si mai intrebi ca daca nu el atunci cine altul... nu pot sa iti spun eu ce si cum. Asta depinde de tine. Insa daca tu nu te respecti si nu te protejezi, altii nici atat nu or sa o faca.

Cu parere de rau, mie imi cam suna a abuz. Eu zic sa vizitezi si subiectul respectiv sa citesti sa vezi situatii si situatii.
Si apoi decide daca esti gata sa iti iei riscul de a ajunge intr-o situatie asemanatoare - dpdv al violentei mai ales. ca psihic vad ca deja te macina. si apropos de casatorie si familie: ce te faci daca mai apare si un copilut? vrei sa ii oferi un astfel de camin?

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

quote:
Originally posted by Zina

Nu te supara, dar trebuia sa pleci de la prima palma luata de la el. Si inteleg ca nu a fost una singura. Deschide ochii, ai 26 de ani, inca timpul nu este deloc pierdut, nu merita nici un barbat sa stai langa el, doar pentru ca au trecut nu stiu cati ani impreuna sau cum spui ca la pat este cel mai cool. Pe degeaba toate astea, daca pe de alta parte te injura in fiecare zi, nu va vedeti cum ar trebui, banii lui sunt numai ai lui, dar ai tai vad ca sunt si ai lui, in concluzie "inghiti" prea multe. Pune punctul pe "i", ar trebui sa ai o discutie cat se poate de serioasa cu el, spune-i ca asa nu mai merge, spune-i ce vrei de la el si cum vezi tu o relatie si daca si atunci va continua tot asa, sfatul meu este sa-ti vezi de viata ta. E greu, dar nu imposibil.
Iti doresc sa ai zile mai frumoase si mai linistite.
Si inca ceva, am inteles ca te ameninta, atunci cand va certati? Pai de aici ar trebui sa tragi multe concluzii...

SUBSCIRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_mariana spune:

va multumesc f. mult pentru raspunsurile voastre.
sunt constienta de tot ce mi-ati spus voi,cred ca problema cea mare e ca nu sunt suficient de matura psihic pt a decide "pana aici", el fiind prima relatie.
cinta, a existat si un copil, de fapt trebuia sa existe, dar nu l-a vrut, apoi a motivat cu "daca e al meu", cand sufeream cu adevarat, ma consola cu "ce te smiorcai atat, ce-o fost asa o mare tragedie?"
in unele situatii partile lui f. rele sunt compansate de parti frumoase, care parerea mea, din cauza anturajului, se vad din ce in ce mai putin.
mama lui este de partea mea, si tatal lui la fel, spunandu-i ca este imposibil de vorbit cu dansul in ultimul timp.
la inceput nu a fost asa, de aici,ma gandesc ca poate prea i le-am oferit pe tava, prea am facut cum a vrut el si acum, cand vreau sa-mi impun punctul de vedere, se ajunge la acele "iesiri".
da,beatrix, ai dreptate, dupa servici stau in casa, cand i-am spus ca m-am saturat sa tot stau si sa-l astept, mi-a spus "dar de ce nu iesi, masina stii unde-i, ia-o si du-te plimba-te".Adica asa de nebuna, s-o iau pe drum si sa ma plimb?
sunt eu putintel mai singuratica(sau salbatica, ca asa mi-a spus ca asi fi),dar totusi..
a mers bine o perioada, chiar a fost f. frumos, cu toate ca mi s-a reprosat de cateva ori ca-s prea tacuta.
bine nu-i bun, rau nu-i bun
i-am spus ca vreau o buna comunicare, cand deschid un subiect care nu-i convine,reactioneaza violent.
ma gandeam ca oi fi eu de vina, ca gresesc undeva si din cauza asta toate porcariile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Mie nu mi se pare ca este un om alaturi de care sa vrei sa iti petreci toata viata. Ce casatorie?? Pai dupa casatorie problemele si diferentele intre soti se accentueaza, nu se diminueaza. Nu trebuie sa suporti palme si injurtauri niciodata!!! Gandeste-te ce fel de tata o sa fie, chiar vrei sa ai copii cu un asemenea om??

quote:
cine altul decat el?

Ce fel de intrebare este asta??? Stii proverbul ala romanesc cu "lac sa fie, ca broaste sunt destule"? Asta nu e un motiv sa ramai cu el, obisnuinta si teama. Mai tarziu o sa fie si mai greu sa gasesti pe altcineva...

Beam me up, Scotty, there is no intelligent life down here...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni25 spune:

Daniela, ar fi bine sa faci pasul decisiv(adica sa termini aceasta relatie)acum, cat esti tanara,nu aveti copii.O relatie care nu se bazeaza pe minimum de respect, dupa parerea mea, nu are sanse.

-un motiv in plus este ca nu esti dependenta financiar de el

Moni si Maria 4,2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Cum au spus si fetele mai sus, cel mai bine ar fi sa te desparti de el acum. Daca ajungeti sa va casatoriti problemele vor fi mai mari si iti va veni mai greu sa iei o hotarare de ruptura.
Bafta.

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Daniela, tu iti mai pui problema casatoriei cu un om care nu te-a sustinut si n-a fost alaturi de tine cand era sa aveti un copil, ba te-a mai si intrebat daca era al lui?
Palme???? Subscriu la ce a spus Zina, trebuia sa inchizi usa fara sa te uiti inapoi de la prima palma! Stiu pe cineva, o prietena, care a primit o palma de la prietenul ei, n-a vrut sa-mi spuna din ce motiv, cert e ca a doua zi l-a parasit, dupa 6 ani de cand erau impreuna. Nu stiu daca ea gresise cu ceva, insa nimic nu justifica o lovitura!!!
Injuraturi zilnice?? Tu esti constienta in ce mediu ai creste un copil si cu ce sechele ar ramane el, avand un parinte abuziv? Cum spunea cineva, mai uita-te pe aici pe forum, sunt multe povesti cu copii care au crescut cu tati violenti - limbaj si abuz fizic - si ai sa vezi ce greu le e acestor oameni sa treaca peste cosmarurile copilariei.

La 26 de ani ai tot timpul sa o iei de la inceput. Sunt femei cu un copil, cu 2 copii, care au curajul sa-si refaca viata.
La tine nici nu se pune problema de a-ti reface viata, ci de a re-incepe sa o traiesti! Cred ca iubesti omul care era inainte, si care acum nu mai e.
Deschide ochii si vezi realitatea!

Mergi la inceput