de cate ori ISA?
Buna fetelor,
eu si alte 2 prietene am facut prima inseminare. Din pacate pentru nici una nu a fost sa fie
. As vrea sa stiu cam de cate ori trebuie facuta ca sa fie cu succes...Acum suntem la a doua incercare...De cate ori se poate face consecutiv?Aveti sfaturi referitoare la Isa?
Astept cu drag raspunsurile voastre.
Pupici,
Cristina![]()
Raspunsuri
asteryaro spune:
Zelmat, bun venit! Sedere scurta aici iti doresc!
Si eu tot Cristina ma numesc. Imi pare bine de cunostinta.
IAS... de cate ori... pana se prinde "ceva" acolo. Tu de ai facut IAS? Spune-ne mai multe, poate reusim sa lipim puzzle-ul.
Succes pe mai departe!
Poti sa fii dezamagit daca incerci si nu reusesti, dar daca nu mai incerci esti terminat. (Joseph Addison)
Astery
zelmat spune:
Buna,
pai am facut pentru ca de cinci ani nu reusim altfel.Am facut toate testele,spermograma...totul e ok. Am fost si la Sovata de doua ori. Dupa tratamentul de la Sovata am fost si mai ok(endometru gros,trompe libere,etc).Nu inteleg de ce nu pot sa raman gravida?!
Nu avem nimic...sau poate inca nu stim noi...Asa ca anul asta am zis ca incercam o inseminare. Am avut 3 foliculi iar doctorita mi-a facut o inseminare in ziua 15 si una in ziua 16...in ziua 16 se vedea deja spart un folicul. in plus in seara aceea
.Si tot degeaba
Acum astept sa treaca timpul ca sa o fac pe urmatoarea...Poate o fi cu noroc.
cristina
Alexa Ioana spune:
salut cristina. si eu am facut luna trecuta o inseminare, tot nereusita. noi de 3 ani jumate ne chinuim.
la mine se pare ca e vorba de ovare polichistice. testele de ovulatie ies pozitive, dar se pare ca, chiar daca se sparge foliculul, nu se poate elibera ovulul, din cauza chisturilor, care acopera ovarele ca o coaja... oricum, va trebui sa mai fac si ceva dozari hormonale, si probabil laparoscopie.
tu cu hormonii cum stai ? ce alte analize ai facut ? da'ne mai multe detalii.
analizele pentru zoonoze le'ai facut ? si alea pot influenta.
te asteptam sa ne mai scrii !
te pup !
roxana
dodo23 spune:
Si eu am facut trei inseminari, din pacate fara rezultat. Medicii de aici spun ca daca dupa trei inseminari nu reusesti, sa treci la urmatoarea "etapa", FIV-ul.
Multa bafta, poate aveti noroc la urmatoarea incercare.
Dodo.
crinuta71 spune:
Buna Zelmat
Eu am facut 5 IUi in total, la Cluj. Primele 2 le-am facut una dupa alta. Apoi am oprit fiindca am facut chist de la tratamentul cu Clostylbegit. Dupa vreo 3 luni am mai facut doua. Apoi dupa vreo 3 luni am mai facut una. Ultimele 3 puteam sa le fac si consecutive, dar am stat prost cu banii. Urma sa mai fac una, am facut si Pregnylul pentru ultima, dar in ziua inseminarii m-am razgandit (am simtit ca nu mai pot trece printr-un esec). Am facut o pauza de aproape 1 an. Acum vreau sa fac laparoscopie si apoi sper ca FIV.
Face cineva tratamente la Cluj? Daca da, cu cine faceti?
Anca Wish spune:
Parerea mea: nu exista un nr. de inseminari standard. mai ales daca se fac pe ciclu natural, fara stimulare. E ca un contact sexual.
Nu vad care e problema. Io tocmai am facut-o pe a 3-a si o sa mai fac..pana iese.
Imi zicea dr. mea ca unei paciente a ei i-a iesit din a 14-a incercare.
Asa ca..trebuie sa avem rabdare si nervi de otel.
Nu va lasati. pana la urma..iese.
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
jadi spune:
Mi-e mi s-a recomandat pina la 6 incercari dupa care sa trecem la FIV.
In conditiile in care nu am ramas niciodata insarcinata , cu incercari libere de peste 5 ani si fara probleme medicale atit la mine cit si la sot.
Darrrrrrrr, mi-a reusit din prima!
Ca medicamentatie, am facut o injectie cu pregnyl cu 36 de ore inainte de inseminare si cu toate ca doctorita mi-a recomandat ca dupa inseminare sa merg la servici si sa ma comport normal, am stat acasa numai in pat ( in ziua respectiva).
Multa bafta...
zelmat spune:
Se pare ca nu exista un numar norocos...am auzit de persoane care au ramas de prima data si altele care ar fi facut 10-12 inseminari consecutive (cam riscant dupa parerea mea ) si tot nu au ramas. Eu o sa incerc de trei ori pentru ca nu vreau sa imi dau organismul peste cap (cu clostylbegist,pregnyl,utrogestan,etc).Poate trei e cifra mea norocoasa
Asa ca sa imi tineti pumnii...luni si marti (11 si 12 )sunt la a doua incercare...O sa va tin la curent.
Pupici pentru anda (bucuresti) alina (bucuresti) marina (caracal)
Anca Wish spune:
Bafta multa, Zelmat!
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
iandda spune:
Sint cu sufletul alaturi de tine,Cris si ma gindesc tot timpul ca trebuie sa reusesti!
Bafta si multa multa rabdare!
N-am sa uit niciodata cum ma incurajai pe tine cind eram la pamint.
Iti doresc tot binele din lume!
Pupici, Anda.