Cum scapam de furnici

Cum scapam de furnici | Autor: Rozi

Link direct la acest mesaj

E intrebarea unei mamici care sta cu cele 2 fetite (5 ani, 6 luni) si cu tati intr-o garsoniera, are o vecina care creste furnici si cand face tanti curat navalesc furnicile in garsoniera! S-a speriat f tare cand, noaptea, a gasit furnici in patutul micutzei!

De atunci a incercat cu solutii de-astea spray, otravuri insirate pe langa pereti, dar nu poate pleca mult timp de-acasa ca sa nu respire copiii mirosul si e periculos si cu cea mare care numai pe jos se joaca.

M-a rugat sa va intreb daca nu stiti vreun remediu mai netoxic, pe care sa-l poata folosi in timp ce totusi locuiesc acolo?

O pt voi de la Anuska!

Victoras (24.08.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

draga mea,

nu stiu daca functioneaza, dar cineva povestea ca daca tragi cu creta o linie in locul prin care vin furnicile, ele nu vor depasi linia! Serios, nu e banc! Poate a incercat cineva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ai, ai, ai! Pai s-o intreb daca a stat sa pandeasca pe unde intra furnicile

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:


eu ma gandeam sa te uiti pe unde iti intra TIE furnicile in casa: pe la baie, prin balcon si acolo sa tragi linia! Nu da cu pietre, incerc doar sa te ajut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Tzuni dragutza, confuzezi! Nu e vorba despre mine, eu am un baietel . De aceea am zis "s-o" intreb.Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Rozi, spune-i sa spele pe jos cu clor (eu asa am facut) si stergeam mobila cu ceara. Patul ficamii il scuturam zilnic si cat nu statea in el puneam sub saltelutza naftalina intr-un saculetz. Il lasam cam 30 de minute si il luam. Spalam tarcul inainte de naftalina, scuturam si aeriseam paturica. Am eliminat orice sanse de mancat in incaperea respectiva. Am dus-o asa cam 1 saptamana. Spre norocul meu am scapat.

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Ok, ii transmit, mercic, Freia. Nasol este ca scapa de ele si cand face baba curat iar ii intra in casa. Va incerca, desigur!

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Si noi avem problema aceasta de cand ne-am mutat la casa (la parter e plin, intra pe la baie, cred, si misuna toata bucataria si livingul; iar firimiturile sunt nelipsite din cauza copiilor). Mi-a fost frica sa dau cu spray-uri toxice tot din cauza fetelor, deci caut ceva mai putin toxic. O sa incerc cu creta , dar merge pe gresie?

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 11 luni) si Ramona (2 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Da-le sa pape praf de copt!
Vio

"Binecuvantati copii si animalele"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Si pe mine m-au invadat furnicile...eu stau la casa si de cum s-a incalzit un pic afara e plin de furnici in baie, bucatarie, chiar si in dormitor...am gasit furnica si pe pat...si in pampersul puiului meu! Sunt disperata! Am dat si eu cu spray de insecte, am spalat cu clor, am sters mobila cu o solutie asa urat mirositoare...parca a petrol...si au disparut o vreme dar din nou au aparut.Nu pot sa spal zilnic cu astfel de chestii pentru ca mi frica sa nu intoxic copilul...
De cate ori plange si e agitat copilul il desfac si-l caut de furnici...dar pana acum nu am gasit decat una si aia era de fapt pe pat doar ca a trecut peste pampers cand il schimbam

Eu am auzit ca daca pui sare nu mai intra...nu am incercat, desi la mine se cam vede pe unde vin, isi fac carare si vin una dupa alta ca niste soldatei....
cred ca o sa pun sare cateva zile si apoi va zic daca a avur efect

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simsimona spune:

Sa faca ceai de patrunjel si sa dea cu el in zona pe unde vin; sa lase si frunzele de patrunjel acolo cateva zile.

Simona&Bogdan&Tudor

Mergi la inceput