copii in reclame TV

copii in reclame TV | Autor: Luizax

Link direct la acest mesaj

Copil intre 1 an si 1 an jumate, apare in reclama tv la un produs alimentar (prajiturika) care nu e produs special pt. copii..... Am cautat prin legi cam ce probleme ar putea sa fie (din pdv al produsului si din pdv al varstei...si faptul ca e copil). Am gasit numai ca nu au voie sa apara in reclame la tutun si alcool. Altceva..? Intrebarea era...e vreo problema daca apare la varsta asta si face reclama la un produs alimentar?
Mercic.

http://www.babiesonline.com/babies/a/alexandrugijga/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din cate stiu eu nu xista nici o restrictie. Ar fi recomandabil sa te adresezi unei institutii media (TV) sunt chiar specializati pe aceste "restrictii"

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Io ... stresata cum sunt (si cu cupil acasa) ma gandeam sa nu dea vreo mamika copilului cornuletz din ala.....ca doar a vazut ea in reclama ca ala miku de 1 an mananca asha ceva...si al ei de ce n-ar manca.... si sa faca vreo alergie ceva...sau nujtu ce...si sa dea firma in judecata ca de ce a facut reclama cu copil asha mic....ca astia nu pot manca de toate.
Am cautat ieri de am zapacit prin legi si ...nika pe latura asta.
Plus ca am observat ca in reclamele la produse alimentare sunt folositi copii care au peste 3 ani.
Mercic.
P.S. cornuletele astea au si o varianta cu crema de sampanie....so........poate ar trebui sa le zic sa faca ceva sa nu se inteleaga ca bebelutzii pot manca toate sortimentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Nu exista restrictii din punct de vedere al protectiei copilului.
Exista totusi unele norme care pe cale de interpretare se poate considera ca interzic o anumita conduita:
LEGEA nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului

Art. 22. #8722; (1) Copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice și a vieții sale intime, private și familiale.

(2) Este interzisă orice acțiune de natură să afecteze imaginea publică a copilului sau dreptul acestuia la viață intimă, privată și familială.

(3) Participarea copilului în vârstă de până la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimțământul scris al acestuia și al părinților sau, după caz, al altui reprezentant legal.

(4) Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali sau alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, în scopul de a obține avantaje personale sau de a influența deciziile autorităților publice.

(5) Consiliul Național al Audiovizualului monitorizează modul de derulare a programelor audiovizuale, astfel încât să se asigure protecția și garantarea dreptului copilului prevăzut la alin. (1).

Art. 85. #8722; (1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva oricăror forme de violență, abuz, rele tratamente sau neglijență.

(2) Orice persoană fizică sau juridică, precum și copilul pot sesiza autoritățile abilitate de lege să ia măsurile corespunzătoare pentru a-l proteja împotriva oricăror forme de violență, inclusiv violență sexuală, vătămare sau de abuz fizic sau mental, de rele tratamente sau de exploatare, de abandon sau neglijență.

(3) Angajații instituțiilor publice sau private care, prin natura profesiei, intră în contact cu copilul și au suspiciuni asupra unui posibil caz de abuz, neglijare sau rele tratamente au obligația de a sesiza de urgență direcția generală de asistență socială și protecția copilului.

Art. 87. #8722; (1) Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva exploatării și nu poate fi constrâns la o muncă ce comportă un risc potențial sau care este susceptibilă să îi compromită educația ori să îi dăuneze sănătății sau dezvoltării sale fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale.

Art. 99. #8722; (1) Copilul are dreptul la protecție împotriva oricărei forme de exploatare.

(2) Instituțiile și autoritățile publice, potrivit atribuțiilor lor, adoptă reglementări specifice și aplică măsuri corespunzătoare pentru prevenirea, între altele:

a) transferului ilicit și a nereturnării copilului;

b) încheierii adopțiilor, naționale ori internaționale, în alte scopuri decât interesul superior al copilului;

c) exploatării sexuale și a violenței sexuale;

d) răpirii și traficării de copii în orice scop și sub orice formă;

e) implicării copiilor în conflicte armate;

f) dezvoltării forțate a talentelor copiilor în dauna dezvoltării lor armonioase, fizice și mentale;

g) exploatării copilului de către mass-media;

h) exploatării copilului în cadrul unor cercetări ori experimente științifice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

quote:
Originally posted by Luizax

Io ... stresata cum sunt (si cu cupil acasa) ma gandeam sa nu dea vreo mamika copilului cornuletz din ala.....ca doar a vazut ea in reclama ca ala miku de 1 an mananca asha ceva...si al ei de ce n-ar manca.... si sa faca vreo alergie ceva...sau nujtu ce...si sa dea firma in judecata ca de ce a facut reclama cu copil asha mic....ca astia nu pot manca de toate.
Am cautat ieri de am zapacit prin legi si ...nika pe latura asta.
Plus ca am observat ca in reclamele la produse alimentare sunt folositi copii care au peste 3 ani.
Mercic.
P.S. cornuletele astea au si o varianta cu crema de sampanie....so........poate ar trebui sa le zic sa faca ceva sa nu se inteleaga ca bebelutzii pot manca toate sortimentele.
Luizax - karkotash shef!

Lou, tu crezi ca la crema de sampanie se foloseste chiar sampanie?

_
Sapte dintr-o lovitura!

Mergi la inceput

hi hi, sper ca nu.
Mercic legalishtii saitului si pompici.
O sle zic sa dea drumu la reclama asa cum e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Io una cre ca "chestia" aceea cu gust de sampanie e mai daunatoare decat ar fi sampania

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu cel bun si blind si dulce si frumusel

Mergi la inceput

Azi sunt plina de intrebari.... Daca vreau sa ma marit cu un cetatean strain, care este in Anglia la studii...........oare unde o fi mai bine sma marit? in Romania sau in Anglia?

Daca e careva care s-a casatorit in Anglia....poate imi spuneti si mie care e procedura. Multaaammmesc moolt.

Mergi la inceput