urmeaza cineva tratamentul cu CETRORELIX la Elias???
astept informatii in legatura cu asta, please
Anca
in asteptarea
de 6 ani
ANCA, uite ce am gasit pe net despre acest medicament:Cetrotide
Cetrodite (cetrorelix acetat) reprezintă o nouă generație de antagoniști de GnRH (gonadotropin releasing hormone), utilizat pentru a preveni ovulația prematură în stimularea ovariană controlată prin tehnologii de reproducere asistată.
Cetrotide oferă beneficii semnificative în controlul stimulării ovariene. Este singurul antagonist GnRH ce oferă posibilitatea alegerii între doua doze, otimizînd astfel controlul asupra tratamentului. Tratamentul cu Cetrotide poate fi realizat cu un ciclu pe lună. Ca urmare a acestui fapt, Cetrotide permite un tratament mai simplu, mai convenabil și mai scurt, cu mai puține injecții comparativ cu agoniștii-GnRH . Cetrotide are un profil de siguranță favorabil.
Rolul gonadotropin releasing hormone (GnRH) în organismul uman breviar
GnRH este produs în mod natural la nivelul hipotalamusului, avînd rol de control asupra secreției hipofizare de FSH (hormon foliculostimulant) și LH (hormon luteinizant) și astfel intervenind în maturarea foliculului ovarian și ovulație. Ovulația prematură poate reduce eficiența tehnicilor de fertilizare asistată și determina apariția de complicații (de exemplu calitate slabă sau imaturitate a oului sau embrionului, ceea ce duce la pierderea precoce a sarcinii). Cetrotide reprezintă o nouă generație de antagonist de GnRH (acționează prin blocarea receptorilor de GnRH, prevenind astfel producerea de LH și FSH de către hipofiză) utilizat pentru prevenirea ovulației premature.
Eu aud pentru prima data de acest medicament si se pare ca nici fetele nu prea stiu mare lucru despre el(dupa nr. de raspunsuri...). Tie ti-a prescris dr. acest medicam?