vreau si eu un copil!!!! al meu, daca se poate
Buna. am aproape 29 de ani si sunt casatorita de 5. inca de la inceput, eu si sotul meu ne-am dorit un copil, asa ca nu am folosit nici o metoda contraceptiva. dar...stupoare, nu ramaneam insarcinata. asa au inceput investigatiile. am ovare polimicrochistice, sau cel putin aveam inainte de tratament si un uter cu un diametru de doar 3 cm. tratamentele pe care le-am facut, atat alopat cat si naturist, n-au facut altceva decat sa-mi regleze partial menstruatia. spun partial pentru ca, odata intrerupt tratamentul din cauza ca organismul meu nu-l mai suporta, menstruatia se deregleaza din nou dupa circa 3 - 4 luni din momentul in care intrerup tratamentul. nu mai conteaza ce am luat. conteaza doar ca eu imi doresc cu disperare un copil pe care nu stiu daca-l voi avea vreodata... voi ce credeti? ar fi cazul sa ma gandesc deja la demararea formalitatilor de adoptie sau mai pot spera inca sa am eu un pui al meu, din carnea si sangele meu? FIV-ul este exclus oricum din start, pentru ca nu as avea de unde sa adun toti banii necesari pentru asta. astept cu nerabdare si interes raspunsurile voastre, si sper ca-mi voi regasi zambetul intr-o buna zi. daca se poate si nu abuzez prea tare de voi, as prefera sa-mi scrieti pe adresa de mail
va multumesc si va pup pe toate.
Raspunsuri
uoana spune:
Buna
si eu am avut ovarele micropolichistice, atrofice si uter infantil. Am fost la Parhon unde mi-au dat diverse tratamente si in cele din urma mi s-au reglat toate. Eu pe langa toate astea am si amenoree primara, deci nici eu nu pot ramane cu burtica, dar eu inca mai sper ca toate acestea se vor rezolva. Eu zic sa nu disperi si sa incerci in continuare. Poate nu ai nimerit doctorul care trebuie.
Kariris spune:
Eu iti propun sa intri la aspirante optimiste si sa discutam acolo, fetele de acolo sunt foarte pricepute, au trecut prin multe experiente, au contact cu diversi medici si poate vom reusi sa gasim o cale si pentru tine. Nu dispera. Se va gasi o rezolvare pentru toate.
Cat despre a-ti raspunde pe mail nu prea sunt de acord eu personal, pentru ca problema ta si modul de abordare si dezbatere al ei, poate folosi si altor fete; pe acest forum informatiile utile si sfaturile se cam dau public pentru ca nu stii cand e o fata in situatia ta si o ajutam doar prin faptul ca citeste ce ti se raspunde tie!
Bine ai venit la despre copii si te asteptam cu drag la aspirante optimiste unde am vazut ca ai si postat deja.
ardit spune:
draga mea, cred ca in ciuda faptului ca nu dispui de bani trebuie sa mai faci niste investigatii. In primul rand nu imi este clar care din cele 2 tratamente nu le-ai mai suportat, cel alopat sau cel naturist? chiar si cele naturite pot da reactii adverse uneori, dar au avantajul ca sunt mai ieftine si mai... naturale! incearca tot cu naturiste si citeste subiectele despre tratmentul liviei: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40670 sau cel homeopat. In ceea ce priveste investigatiile care le faci gasesti aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39282 niste subiecte, precum si niste articole in dictionarul aspirantelor http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24686 . Din ceea ce stiu eu uterul infantil nu este o problema grava, si ovarele polichistice se pot rezolva fie prin tratament fie prin operatie laparoscopica. Important este sa verifici si restul, trompe, alte boli posibile, compatibilitatea cu partenerul... in fine eu iti doresc ca din aproape in aproape sa aflii motivul pt.care nu ai ramas gravi pana acum, sa o rezolvi si sa te vedem cu bb in curand!
Felicity spune:
am doua prietene una care nu avea ciclu decat de 3-4 ori pe an, ovare polichistice, alta care avea lunar...dar nu ovula, ovulele deveneau chistuletze.
prima a nascut deja un baietel si a doua va naste in mai.
ce au facut ele? medicii le-au recomandat niste anticonceptionale foarte puternice (nu stiu detalii, de genul diane) si timp de 6 luni - un an le-au luat.
in urmatoarele luni au ramas imediat insarcinate.
eu zic sa nu disperi, ai nevoie de un doctor bun. si de multa rabdare.
vei putea avea copii tai.
duda_lttl spune:
Va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat. as vrea acum sa-i raspund lui ardit. ma intrebai ce tratament nu am mai suportat. timp de 9 luni de zile am luat Diane 35 prescris de medicul meu ginecolog, dar am intrerupt tratamentul pt. ca imi dadea nistre greturi infernale, eram de-acum disperata cat de rau imi putea fi. dupa aceea am inceput sa beau niste ceaiuri (cretisoara, coada soricelului, galbenele si coacaze negre), iar in paralel am luat, 15 zile din prima zi de menstruatie, vitamina E si laptisor de matca. am intrerupt insa si tratamentul acesta pentru ca din cauza vitaminei E incepusera sa ma doara sanii foarte tare si mi se formasera chiar si niste noduli la sani, despre care medicul mi-a spus ca s-au format dintr-un exces de foliculina. acum doar beau ceaiul acela din 4 plante si mai iau tinctura de sanziene si de angelica, dar nu vad nici un rezultat. in privinta compatibilitatii cu sotul pot spune ca a facut o spermograma. este adevarat ca nu are foarte multi dracushori, dar toti sunt viabili, iar analiza nu este relevanta, intrucat recoltarea nu a fost facuta in cele mai bune conditii...:)
va multumesc pentru raspunsurile de pana acum si sper ca pana la urma sa-mi rezolv problema si sa devin...optimista
a, sa nu uit, mai am o intrebare pentru voi.
ar trebui sa ma las de fumat???