Operatie clasica la trompe!!
Buna fetelor!
Acum in februarie am ajuns in Giulesti cu probleme mari la trompa stg care a trebuit sa o scoata iar la dreapta mi-a spus ca avea lichid in ea si in partea dinspre ovar trompa era inchisa si a permeabilizat-o.Vreau sa stiu a mai fost cineva in situatia asta?Oare mai pot spera cu o singura trompa si asta destul de afectata?La cat am suferit acolo ca m-a taiat pe burtica, mai ales ca mai am in spate doua laparascopii, nu mai am sperante deloc....poate e cineva cu vesti bune...sau nu.
Raspunsuri
bety spune:
Of, mititica de tine!
Sperante sunt, normal ca sunt!
Daca mai ai o trompa permeabila, este Ok, pentru ca poti spera inca la un
.
La Giulesti sunt doctori ffff buni, iar daca vei urma intocmai indicatiile lor, poti deveni mamica. Probabil vor urma perfuzii (instilatii) pentru mentinerea permeabilitatii trompei, poate monitorizari ale ovulatiei, poate inseminari. Exista si posibilitatea FIV-ului. Deci, nu trebuie sa dezarmezi.
In plus, eu am mai auzit de mamici cu o simgura trompa.
Succes si te
, Beatrice
Mishulina spune:
Draga de tine,eu te inteleg perfect!Si eu am doar o singura trompa,cea stanga(dreapta a fost idepartata tot chirurgical)si sunt sanse foarte mari(nu stiu sigur inca)sa fie infundata,asa ca toata lumea care imi stie povestea imi vorbeste de fiv!
.Dar intrucat imi doresc un bebe mai mult decat orice pe lume ma chinui de luni de zile cu tot felul de investigatii mai mult sau mai putin dureroase.Ca si pe tine,cel mai tare ma "ucide" indoiala din suflet ca ar fi posibila o minune si pentru mine dar aici pe forum am primit incurajari si sprijin de la mamici care au fost in situatia noastra si au reusit,deci se pare ca se poate,sa nu disperam....desi pe mine una nu ma ajuta nici varsta(poate macar tu esti mai tinerica).Hai,fruntea sus si sa auzim NUMAI de bine!
Pupice!
marin alice spune:
Va multumesc tare mult fetelor pentru incurajari, dar sincer sa va spun m-am saturat de toate,timp de 3 ani am facut tot ce se poate face inclusiv instilatii, stimulare, monitorizare,hsg-uri am vreo 3-4 nici eu nu mai stiu, toate la Giulesti cred ca daca strangeam banii astia mai puneam ceva si faceam FIV acum, nu sunt din Bucuresti si va dati seama cate cheltuieli implica asta.Eu am 30 ani si ma gandesc la FIV desi nu stiu de unde o sa am bani pt asta.....of, in Mai m-a chemat dr la HSG sa vada cum stau cu trompa dar sincer nu mai vreau sa ma duc ca oricum daca se infunda iar nu mai fac nici o operatie orice ar fi, m-am saturat.Va pup pe toate si sa auzim de
!
betty78 spune:
draga alice,
Si eu pot spune ca sunt in situatia ta. Am avut o operatie in urma cu ceva ani (1998 laparoscopie si apoi doctorii au decis sa taie abdomenul), in strainatate, din cauza unui chist care era sa pocneasca si se afla undeva pe ovarul drept, dar prinsese si trompa. In urma operatiei mi-au spus ca au reusit sa imi pastreze trompa dreapta. Asta era vestea bune pe vremea respectiva. Intre timp prin luna noiembrie am facut o histerosalpingografie, in care s-a vazut ca ambele trompe nu sunt permeabile si ca am si un hidrosalpinx pe trompa stanga. Asa ca am facut pe 22 feb laparoscopie. Acum vine vestea proasta: trompa dreapta era amputata de la operatia din 1998, abdomenul plin de aderente iar cea stanga era ingrosata (doctorita spunea ca arata ca un "carnat") si indoita - deci reconstructie. Totusi mai am sperante.
betty78