oligospermia
Imi poate spune cineva daca OLIGOSPERMIA se trateaza ? Are cineva cazuri concrete ? Va rog , spuneti-mi si mie . 

Raspunsuri
martha78 spune:
Incercati cu naprasnic+spirulina+lecitina
If hope were not, heart would break.
[/quote]
If hope were not, heart would break.
ceciserban spune:
Eu as putea sa-ti zic cazul meu si al sotului,dar nu as vrea sa te descurajez,pt.ca eu cred ca se mai intampla si minuni pe lumea asta.Si sotul meu a fost diagnostic acum aprox.2 ani in urma cu 17milioane
deci oligospermie,dar din pacate dupa diverse tratamente stam mult mai rau as zice hiar groaznic pt. ca acum are 1milion si numai ICSI e singura noastra sansa de a avea in bebe.Am incercat si cu naturiste[e drept nu f.mult timp] dar nimic asa ca acum sunt pacienta dr.Protopopescu la Medsana si ne pregatim de ICSI.
Daca spermograma nu e asa dezastru si nr.e macar 10miloane eu zic sa incercati inseminare,caci aproape toti medici zic ca medicamentele imbunatatesc doar f.putin nr.si mobilitatea,deci nu dau rezultate spectaculoase.Asta e insa doar parerea mea,sper sa nu o iei ca litera de lege ci sa faci cum crezi ca e mai bine pt.voi.Sper sa reusiti si daca mai ai alte intrebari cu placere iti voi raspunde,
Cecilia.
cecilia
teletin spune:
Fetelor va multumesc pt. sfaturi. Sotul meu a facut ceva tratament , hormonii iau iesit ok si urma luna trecuta sa facem inseminare dar mi-a depistat mie la ecografia endovaginala ambele ovare micropolichistice pt, care am luat tratament cu DIANE 35 si ANDROCUR . Pe data de 3 mai cind am fost din nou la ecografie am vazut ca s-au mai diminuat chisturile de la 17 mm la 7 mm ( eu cred ca nu este ceva foarte grav pt. ca sunt in mm si nu in cm ) miercuri urmind sa ma duc din nou sa-mi citeasca si dl. doctor pt. ca nu a fost in spital atunci .Eu sper sa fie bine si sa pot incerca inseminarea, macarsa vad daca avem ceva sanse sa avem un
.Va
si va astept cu noutati in bine.
Tia spune:
incercati un tratament naturist, click www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40670" target="_blank">aici
29+
Mariaa spune:
Se trateaza foarte greu, dar se trateaza. Si chiar mai mult: se trateaza si azoospermia ! Acum 3 luni noi am avut valoarea spermopgramei "0" absolut pe toate liniile. Am refuzat sa cred chiar si pentru o clipa ca asta-i finish-ul si am continuat tratamentul homeopat, sustinuti fiind de dr. La ultima analiza de acum 1 luna aveam 9.7 mil sp/ml si mobilitate 75% la 1 h.
Cauza oligospermiei si apoi a azoospermiei a fost stabilita ca fiind un camp electrostatic foarte puternic in care-s desfasura sotul meu activitatea. Am inlaturat cauza (schimbare loc munca) si analizele isi revin treptat la normal.
Rabdarea este cheia fericii
teletin spune:
Draga MARIAA ma bucur foarte mult cind mai aud si vesti bune cum sunt ale tale. Si eu sunt optimista, dar cind vad timpul cum trece si nu vine
ma descurajez un timp dupa care o iau de la capat. Sotului meu la ultima spermograma i s-a pus diagnosticul STERILITATE TRATABILA , a luat tratament si deocamdata nimic .Cu ajutorul lui Dumnezeu vom ajunge si noi mamici .
de la VALY TELETIN
teletin spune:
Draga NICOMA dupa cum am spus , la ultima spermograma a sotului pe care a facut-o la spitalul TITAN concluzia biologului a fost ~ STERILITATE TRATABILA ~ . Primele 3 spermograme le-am facut la CFR la dr. MATEI dar nu mi-a placut deloc cum s-a purtat cu noi in sensul ca nu ne-a explicat amanuntit si ne-a spus ca nu avem sanse decit in vitro.Cind am fost la TITAN bioloaga de acolo ne-a spus ca vin foarte multi de la CFR cu aceeasi problema adica sanse 0. Eu sunt de anul trecut pacienta dr.PREDOI care a deschis in spital COMPARTIMENT DE MEDICINA MATERNO-FETALA ( el este coordonatorul principal ) si sunt foarte multumita. Intr-adevar preturile sunt putin mai mari decit la CFR de exemplu dar se si ocupa mai mult de tine si iti explica tot ce te intereseaza. Eu cind am intrebat ce inseamna STERILITATE TRATABILA mi-a spus ca nu este ceva foarte grav la sotul meu si se poate trata in timp , dar si cu multa rabdare .
de la VALY TELETIN
ceciserban spune:
Teletin nu te supara dar "sterilitate tratabila" ma apuca rasul.Nu am pretentii de medic dar noi am consultat la Cluj un prof.dr.urolog-androlog specializat in asemenea probleme si am facut investigatii chiar si biopsie.Tu inca nu ne-ai zis cum arata spermograma sotului.Sau macar nr.
.La biopsie chiar poti afla mai multe,cauza sterilitatii sotului si ce sanse reale aveti ca el sa ajunga la o spermograma normala.Nu cred ca e bine sa fiti pesimisti dar nici sa fiti naivi si sa stati asa crezand in miracole.Trebuie sa consultati mai multi medici urologi,andrologi,endocrinologi asa cum am facut si noi si abia dupa sa stiti daca se poate trata sau nu.Sotul a facut toate dozarile hormonale,chiar si testosteronul liber?Va urez mult mult succes poate voi o sa fiti printre norocosii atinsi de minunile DOMNULUI.
cecilia
teletin spune:
Draga CECISERBAN daca ai citi pe forum mai atenta , ai vede cum s-a mai spus ca sterilitatea se poate trata . Au fost cazuri cu diagnostic de OLIGOSPERMIE care dupa multi ani de tratamente au ajuns parinti , deci asta inseamna ca nu sunt eu " naiva " .Prin doctori am fost si noi , iar daca dr, a spus ca se poate face ceva as vrea sa am incredere in el si sa fiu optimista. Spermograma sotului ultima oara a fost ceva mai buna la nr. de
fata de cele anterioare si probabil de aceea s-a ajuns la aceasta concluzie .