Sticlutze sterile-pina la ce virsta?
Am tot citit (dar tot experientza altora e mai buna)si in multe locuri spunea ca pina la 6 luni este suficient daca sterilizezi. Voi cum ati facut? "Noi" avem aproape 8 luni si inca sterilizam. Sa mai continuam?
Pusi
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
Raspunsuri
oanaesn spune:
Noi de la 6 luni nu mai sterilizam. Oricum mananca suc de fructe crude si de morcov ca sa nu mai pomenesc alte multe chestii pe care le baga in gurita. Spalam bine cu apa fierbinte si gata...
Florentina Roman spune:
Noi la 7 luni sterilizam doar biberoanele de laptic, pentru ca cica laptele este un mediu forte iubit de microbi. In rest, spalam normal, cu apa si putin detergent.
Florentina & Tudor
ponicid spune:
De pe la 8 luni nu am mai sterilizat nici biberonul de lapte dar l-am spalat foarte bine astfel incat sa nu ramana resturi de lapte.
Daniela, mamica de Ana-Maria
alexa spune:
Baietelul meu a baut lapte cu biberonul pina la 3 ani si jumatate. Pina atunci sterilizam zilnic biberonul. De cind i-am luat biberonul nu mai bea lapte.
MariaM spune:
eu...le-am sterilizat pana la 1 an...dupa aceea...am considerat ca este de ajuns..mai ales ca lingea tot ce pridea prin casa...asa ca..:)))
va pup
Maria
dori spune:
eu am citit ca pana la sase luni trebuie sterilizate biberoanele, dupa aceea e suficienta spalarea biberoanelor cu apa calda si detergent.
danis spune:
la 9 luni, mai sterilizam biberoanele o data pe zi, mai mult ca sa fim noi linistiti, ca oricum mananca suc de fructe de la storcator, linge/baga in gura tot, in rest le spalam normal cu apa calda (fierbinte) si detergent
Daniela si bb Anda
danielac spune:
noi am sterilizat pana la 6 luni si apoi le spalam cu apa calda si detergent de vase si cu peria speciala de biberoane. Tetinele in schimb le fierbem.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
Siminaf spune:
Cum sa-si faca anticorpi bb-ul, daca sterilizam pina la nu-stiu-ce virsta?! Exista oricum detergenti f. buni, apa calda-fierbinte, si apoi, nu pune el mina oricum pe tot ce vede, si tot ce apuca baga in guritza? Pofta buna....
Simina & Andrei (Deiutzu)
Raluca spune:
Subscriu la cele zise de Simina. Copii trebuie sa-si creeze anticorpi, si in plus, din momentul cand baga in gurita orice prostioara ce o gasesc, la bun sa mai sterilizati biberoanele?
Noi le spalam cu apa fierbinte si detergent, atat! si asta de la 6 luni.
Raluca si Ilinca