Ticuri

Ticuri | Autor: bellissima

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu are acum 14 ani iar de pe la 5 ani a avut tot felul de ticuri.A facut fel de fel de tratamente si medicamentoase si psihoterapie dar dupa o perioada mai ales in situatii mai stesante ticul reapare.Cine a gasit o rezolvare la o astfel de problema astept sa ma ajute.Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

ti-am raspuns in PM in detaliu. Mult tact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

Bellissima, poti spune despre ce fel de ticuri este vorba ?
Te intreb pentru ca si eu observ in ultima perioada niste ticuri la baiatul meu, care apar, dispar si reapar - asa cum spui si tu - atunci cand este mai tensionat.

Multumesc,
Amalia si Vladi ( 4 ani si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellissima spune:

Enya cel mai frecvent este clipirea din ochi dar a avut perioade cand a ridicat un umar sau scotea un sunet ciudat.
Thalia ce este passiflora si ce rezultate are?Am incercat sa-ti trimitPM,dar nu am reusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

quote:
Originally posted by bellissima

Enya cel mai frecvent este clipirea din ochi dar a avut perioade cand a ridicat un umar sau scotea un sunet ciudat.

Of, of...
Daniela, si la noi ticul cu ochii este cel mai frecvent; in alte perioade "sunetul ciudat" a fost ca un fel de geamat usor.
Uneori respira rapid de 2-3 ori (ca si cum nu ar avea suficient aer).
Am observat ca daca nu-i atrag atentia asupra acestor manifestari, dispar in cateva zile. Dar reapar, cum am mai spus, in momente mai "tensionate" (de ex., cand ne mai ciondanim ).

Amalia si Vladi ( 4 ani si 8 luni )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

Atentie, ca clipirea este semn de parazitoza. Daca se elimina parazitii clipirea inceteaza

& Maria
www.ldd.home.ro/MARIA.HTM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

Atentie, ca clipirea este semn de parazitoza. Daca se elimina parazitii clipirea inceteaza

& Maria
www.ldd.home.ro/MARIA.HTM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

o prietena are un baietel in clasa 1.Inainte sa mearga la scoala (dar stia ca se duce din toamna) a inceput sa clipeasca foarte suspect.L-a cautat pe la doctori,a cautat solutii..degeaba,ticul a ramas,ba chiar mai pronuntat.
Intre timp au fost vreo 3 vacante,si la fiecare copilului i-a disparut ticul in aceasta perioada.
Acum ,de luni e iar vacanta si copilul a incetat intr.o zi sa clipeasca.
ea spera sa uite de tot pana dupa Paste,cand incepe iar scoala...

copilul este sanatos tun,nu are parazitoza,e pur si simplu legat de mersul la scoala si nici un doctor nu i-a gasit leacul,probabil ca o sa-i treaca in timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Sunt niste capsule cu pulbere din planta passiflora

http://www.naturaplant.ro/produse/252/Passiflora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellissima spune:

Si la baiatul meu debutul scolii a fost si debutul ticului si inceperea scolii dupa o perioada de vacanta inseamna de cele mai multe ori revenirea ticului.Dar acum la varsta lui,14 ani,se intilneste cu mai multe situatii stresante.Psihologii spun sa nu le atragem atentia asupra ticului,dar ma gandeam ca daca i-asi atrage in permanenta atentia,ar putea sa se controleze.Ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Si eu aveam ticuri in perioada prepubertatii si pubertatii. Mi-au trecut dupa aceea. Atunci copilul trece printr-o serie de modificari fizice si psihice, este mai sensibil sufleteste si astfel "ticurile" se prind mai usor de el.

Am avut un student care in timpul examenelor avea un tic, misca ciudat capul. Deci poate aparea si pe fondul unei emotivitati crescute, in situatii stresante.

Mergi la inceput