mierea de albine
Mierea este buna pt bb de 4-5 luni
Eu am citit ca nu este indicata pana pe la 2 ani dar am vazut in comert Gris de grau cu miere de albine sau Gris de grau cu aroma de mango si caise care se indulceste cu miere de albine.
Pana la urma e buna sau nu
Raspunsuri
claudiap spune:
NU E BUNA. Poate da botulism. Da o cautare pe forum ca s-a mai discutat si zilele trecute.
Luizax spune:
Da s-a tot discutat asta cu mierea. Ideea e ca mierea e buna pt. toti DAR.....poate avea in ea o bacterie sau spori ai asteia care nu poate fi digerata de sist digestiv al bebelului sub 1 an!
Daca ai noroc si nimeresti miere fara bacterie e OK. Daca o are si bebele e mik...face botulism, care e o boala destul de urita.
Cerealele alea banuesc ca au mierea prelucrata..tocmai pt. a fi eliminate surprizele neplacute.
Luizax - karkotash shef!
livia spune:
Mierea folosita in produsele pt. bb-i mici este prelucrata termic(fiarta la temp.foarte mari deci sterilizata).Mai rau este ca si vit. si mineralele se distrug la aceste temp. nu numai microorganismele si in concluzie este folosita doar ca sa dea gustul bun si dulce care place mult la bb-i si daca pe cutie scrie ca este cu vit. fiti sigure ca sunt vit. artificiale.
Mierea de care vorbiti voi ,este cea cruda,neprelucrata pe care o luati in borcane de la apicultori.
GabiG spune:
NU hotarit! Cel putin pina la un an. Riscul de a face botulism e f mare si aceasta boala nu este o joaca. Botulismul este o boală paralitică amenințătoare pentru viață produsă de neurotoxina elaborată de Clostridium botulinum; se poate produce prin intoxicație cu alimente cu toxină botulinică preformată, ca botulism al plăgilor, toxina fiind produsă de C.b. ce contaminează plăgi traumatice sau ca botulism al copiilor, C.b. existând la nivelul tractului gastro-intestinal.
Produse cu mult zahar sint iarasi contraindicate, cu atit mai putin sa adaugi tu zahar unei mancari...
Numai bine,
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
Luizax spune:
acu drept sa va zic......pediatrul meu mantrebat la un mom dat dice nu dau miere copilului, asha ca Alex mananca miere de pe la 8 luni :)))
Luizax - karkotash shef!
danielac spune:
miere nu i-am dat decat dupa un an. tot din cauza botulismului.
Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
Danza spune:
Pana la 1 an nu am folosit miere. Nici acum nu prea-i dau, dar nici nu-i place. Ceaiurile, sucurile, compoturile preparate in casa le bea neindulcite.
Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz
Mihi spune:
Eu ii pun in laptic 1/2 lingurita miere. Nu a vrut sa-l bea altfel numai putin indulcit dupa ce l-am intarcat adica de la 11 luni! Deci pe zi 1 lingurita de miere, momentan ii pun zaharel ca n-am miere!
Am auzit de botulism da doctorita lui a spus ca pot sa-i dau ca mierea din comert e pasteorizata! Eu i-am dat de casa.
Sper sa n-am probleme, ma uit acu de boala aia ca m-ati speriat!
Mihi mami lui Lori
carmenp spune:
Nu este indicata la bebelusi, poate duce la botulism!! Cauta pe internet, vei gasi multe articole despre subiectul acesta.
Carmen si Ionut