Hiperinsulinemie
Dragele mele si dragii mei, sunt pe cat de confuza, pe atat de speriata. Saptamanile trecute va intrebam pentru ce mi-ar fi putut da doctora o analiza numita hiperglicemie provocata cu dozare de insulina.
Ei bine, am facut-o si tocmai m-a sunat sefa laboratorului sa imi spuna ca se pare ca sunt probleme si trebuie sa repet analiza.
A spus ceva despre hiperinsulinemie. Ce citesc pe net despre aceasta ma ingrozeste dar se pare ca este in foarte stransa legatura cu sindromul de ovare polichistice cu care am fost diagnosticata.
Imi poate da cineva mai multe amanunte ? Sunt disperata sa aflu mai multe ... Va rog mult sa imi raspundeti ...
Catalina
Raspunsuri
aquariusrpro spune:
Catalina,
Este foarte posibil sa fi gresit analiza. Un reactiv deschis de prea multu timp, o dozare gresita etc. Mergi linistita la analize.
Chiar daca analiza repetata confirma hiperinsulinemie stai calma ca nu-i un capat de tara, adica nu-i usor dar se poate trai cu asa ceva. Asteapta toate interpretarile si alte analize daca iti vai mai da doctorita. Apoi stai de vorba cu medicul despre ceea ce ai de facut. Pas cu pas le treci pe toate.
Exista tratamente alopate, homeopate , naturiste .. asa ca nu dispera.
Nu-ti dau nici un link nici alta informatie ca pana la noile analize mai rau iti faci citind. Mai bine schimba modul de alimentare, treci pe Montignac de exemplu ( alimente glucidice cu index sub 35, alimente care nu stimuleaza sectretia de insulina), vezi ca sunt mai multe subiecte si fetele care tin Monti te pot ajuta.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
MadaS spune:
Iata ce am gasit ca explicatie data dr TUTUNARU despre PCOS
Intrebare: Am 27 de ani si sufar de sindromul ovarelor polichistice. am urmat tratament cu anticonceptionale 7 ani. de anul trecut le-am intrerupt pentru a vedea daca pot ramine insarcinata. si pina acum nu s-a intimplat. 3 luni am facut tratament si cu Clostylbegyt si tot nu a avut efect. Ce sanse am tinind cont ca nu vreau sa apelez la interventia numita "drill"?
Raspuns: POCS, adica sindromul ovarelor polichistice, nu se mai trateaza cu anticonceptionale (lucru constatat si de catre dvs, care dupa 7 ani de "tratament" nu ati scapat de boala). In plus fata de asta ma indoiesc ca aveti asa ceva, doar daca nu cumva prezentati semne de hirsuitism (par pe corp si pe fata in cantitate apreciabila) si aveti valori mari ale hormonilor androgeni la determinarile facute, in plus fata de o oarecare crestere substantiala in greutate.
PCOS este o afectiune determinata de o rezistenta crescuta la insulina a celulelor dvs (denumit si sindrom X). Adica organismul fabrica insulina in cantitati normale dar, dintr-un motiv neclar, celulele nu reusesc sa urmeze "instructiunile" insulinei de a capta glucoza. In consecinta glicemia ramane crescuta si organismul secreta cantitati si mai mari de insulina (care are si alte efecte metabolice pe langa facilitarea captarii glucozei de catre celule). Printre acestea se numara si cresterea sintezei de androgeni de catre ovare si corticosuprarenale, de unde si hirsutismul (par in exces), precum si scaderea utilizarii lipidelor din depozite (de unde si cresterea ponderala).
In ceea ce priveste tratamentul cu Clomifen, acesta nu poate fi facut mai mult de 2 luni consecutiv, dr care vi l-a prescris ar fi trebuit sa stie asta.
La ora actuala se incearca tratamentul disfunctiei de baza, deci a controlului hiperinsulinemiei, cu Metformin. Tratamentul este insa individualizat.
aquariusrpro spune:
Uite link-uri unde s-a mai discutat despre PCOS sau sindromul Stein Leventhal.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25180
Mai stiu ca Livia a recomandat un tratament pentru fetele cu PCOS dar cred ca trebuie sa discuti cu ea.
Oricum , problema cu hiperinsulinemia trebuie incadrata de medic intr-un tablou mai larg. Si cu PCOS-ul asta sunt muuulte discutii. Sunt considerate mai multe tipuri de PCOS, sunt n discutii referitoare la mecanisme , etiopatologia sindromului etc. ai rabdare sa vezi ce spune medicul si sa ai analize complete. Oricum, PCOS este considerat acum o disfunctie metabolica deci trebuie sa ajungi la un endocrinolog.
Problematic este ca medicina alopata nu trateaza decat directionat, un efect secundar al sindromului in functie de ceea ce vrea pacienta. De exemplu, daca esti cu probleme de fertilitate medicul va forta organismul sa ajunga sa conceapa un pui, intr-un fel sau altul. Daca exista o androgenizare atunci se trateaza problema asta.
Metforminul mentionat de medic este cu dus si intors .. din ce am citit pe net si din ce am discutat cu un medic. Medicul decide ce si cum. Stiu ca medici de la fac. medicina Craiova au publicat ceva legat de tratamentul cu troglitazona si metformin .
Pana la metformin treci pe la plafar si cumpara salvie ( ceai dar planta nu pliculete ). Incepi sa bei ceaiul de salvie dupa recoltarea analizelor, sa stii cum stai in mod real. Prima data iti faci o infuzie foarte slaba si bei doar o lingurita , sa nu cumva sa faci vreo alergie la salvie ( am auzit o persoana cu asa ceva). Ceaiul pentru tratament (3 luni) se prepara asa: in 500 ml apa rece pui 2 linguri de salvie si le lasi peste noapte (8-10 ore). Dimineata strecori si planta o pui la fiert cu alte 500 ml de apa. Dupa ce fierbe 3-4 minute, dai deoparte, lasi sa se raceasca, strecori si ceaiul il amesteci cu extractul la rece. Eu adaug apa cat sa se faca 2litri de lichid si beau pe post de ceai , apa, cafea etc. Btw .. adio cafea! Salvia creste receptivitatea la insulina foarte mult si este buna pentru "resetari" ale sistemului hormonal.
Indiferent ce sfaturi ti-am dat eu sau gasesti pe net, vorbeste intai cu medicul endocrinolog. Cu sistmul hormonal nu-i de joaca. Nici macar un medic nu stie TOT dar noi .. care citim de spaima si disperare dupa lungi tratamente !
In paralel cu discutiile cu medicul alopat ia legatura cu un medic homeopat si vezi ce iti spune.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
psj spune:
Catalina , ce stiu eu este ca de cele mai multe ori la pcos analizele ies cam la limita de sus , si unii medici au tendinta sa spuna ca e posibil sa fie eroare de laborator si de fapt este ok , altii te pun sa le repeti .
Catalina spune:
Dragele mele dragi, vedeti de ce apelez io la voi ! Sunteti extraordinare! Va multumesc din tot sufletul. M-ati mai lamurit si in consecinta linistit un pic. Am sa merg joi din nou la analiza si o repet si va tin la curent.
Dupa, voi incerca ceaiul de salvie si renuntarea la cafea nu e o idee rea.
Va pup pe toate mult, mult
Catalina
Catalina spune:
Aaa, si, Roxana, multumesc de sfaturi. Sa stii ca de la endocrinolog de la Parhon am avut trimiterea sa fac aceste analize. Tot la ea ma intorc cu rezultatul. Am sa o intreb si de ceaiul de salvie.
Te pup si iti multumesc pentru sfaturi
Catalina
MadaS spune:
Subiectul a mai fost deschis de alte fete, sub nume diferite -PCOS (un link a dat si Roxana)
Am luat tot de pe un subiect mai vechi un articol detaliat, interesant
http://www.emcb.ro/article.php?story=20030113174431000
le-am mai invitat pe unele fete care au deschis in trecut subiectul sa revina aici, sa ne mai impartasim din experienta
mada
Catalina spune:
Am reusit si eu abia ieri sa printez si sa citesc in intregime subiectul citat de tine Roxana, cel cu PCOS. FOOOAAAARRRTEEE folositor. A fost practic pentru prima data cand am inteles si eu ceva. Marea mea nedumerire a fost motivul pentru care acesta a fost inchis ? S-a reluat undeva ? Tare as fi vrut sa se continue discutia ...
Catalina
MadaS spune:
Catalina
Nu te amagi ca doctorii de la Parhon iti vor da informatii despre ceaiul de salvie
Sunt f putini "luminati" care recunosc rolul produselor naturiste sau al homeopatiei in tratatea unor afectiuni.
Ceea ce m-a surpins a fost ca endocrinoloaga mea, la care merg de prin 1999 (Elias)incepuse si ea sa faca tratamente naturiste si homeopate...cand a constat ca are un fibrom, de mai mult timp urmarit, si care, in pofida tuturor tratamentelor hormonala(unele scumpe, imi spunea ca a dar aprox 500 Euro pe o singura filoa dintr-un produs) nu a ajuns la nici o ameliorare.
Eu am fost pacienta ei din 99, de cand aveam chisturi, si cu toate tratamentele prescrise de ea...tot am dat in fibrom in cativa ani.
Asa ca, undeva, limitele medicinei alopate sunt recunoscute chiar de medici,cu atat mai mult cand "traiesti pe propria piele"
Orienteaza-te mai bine catre homeopatie sau trat naturiste, chisturile sunt afectiuni care pot da inapoi fara urma, mai grav cand ajunci la alte forme mai complicate, fibrom..
Catalina spune:
Mada, sa stii ca dra la care merg eu la Parhon nu e chiar asa (dr. Neamtu)- foarte tanara si este destul de "ancorata in concret". Adica mai pleaca urechea si la tratamente neconventionale.
Catalina