alaptatul dupa cezariana
va rog mult, ajutati-ma cu un sfat. iata despre ce este vorba: am nascut pe 03 decembrie prin cezariana. la inceput l-am alaptat la san. de pe la 3 saptamani a trebuit sa-i dau lui stefan supliment formula, pentru ca nu se satura. in acest moment reusesc sa-l alaptez la san cam o masa pe zi, ceea ce, cred eu, e foarte putin. pe zi ce trece laptele se imputineaza vazand cu ochii. ce as putea sa fac? e adevarat ca dupa cezariana multe mamici nu au lapte?
va multumesc mult.
multa sanatate tuturor,
oana si stefan
Raspunsuri
Garofitza spune:
Permite-mi sa te contrazic, cred ca-i de la caz la caz. Eu cu cezariana, am alaptat 2 ani si 2 luni. Si mai am alte mamici cu cezariana pe aici, la care puii sugeau la san si zii si seara. Daca vrei sa-l alaptezi totusi, nu te da batuta si mai incearca. Daca nu mai ai lapte atunci, da-i formula. Asta este!
Conteaza ca al mic sa fie multumit,nu-i asa? Spor la lapte si numai bine, vezi ce mai spun si alte mamici.
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
anaid spune:
Nu te supara, eu cred ca laptele tau se imputineaza pentru ca sanul se adapteaza la cat de des suge copilul (mecanismul cererii si ofertei). Adica din momentul in care i-ai introdus suplimentul de lapte praf, bebele a inceput sa suga tot mai putin la san intrand astfel intr-un cerc vicios. Nu are legatura cu faptul ca ai nascut prin cezariana, de vreme ce in primele trei saptamani de viata ale bebelui (care se spune ca sunt decisive in ceea ce priveste alaptatul) l-ai alimentat exclusiv la san! Te rog, incearca din rasputeri sa nu renunti la alaptat! Mai ai timp inca, atata vreme cat bebele nu refuza sanul in favoarea biberonului...E atat de important! Da-i sa suga ori de cate ori ii este foame (la o ora, la doua, la trei, nu conteaza, cu timpul isi va forma el singur un program). Lasa-l sa suga intai la san si abia dupa ce suge intreaga cantitate din ambii sani da-i supliment de lapte praf. Daca vei proceda asa la FIECARE masa cantitatea de lapte se va inmulti incetisor (cel putin asa e teoria). Chiar daca sunt doar cateva picaturi de lapte in sani, da-i INTAI sa suga! Nu te amagi ca, daca lasi sa treaca mai multe ore, se va aduna o cantitate mai mare de lapte. Nimic mai fals. Sanii isi scad progresiv cantitatea cu cat copilul suge mai rar - ceea ce cred ca s-a si intamplat. Incearca sa mananci bine (nu cantitati industriale, dar sa ai o alimentatie bogata), multe lichide, odihneste-te cat si cand poti (profita de fiecare clipa de liniste) si nu te agita daca nu mai reusesti sa le faci pe toate ca inainte.
alba spune:
Draga Oana!
Subscriu la cele spuse de anaid,in legatura cu mecanismul cererii si a ofertei!
Pune-l pe bebe Stefan ,mai des la sin,sa vezi,daca n-o sa fie mai bine,dupa o zi doua!Se va regla totul de la sine!
Sint sigura ca vei avea succes,nu te da batuta!
Bafta!
Si eu am nascut prin cezariana si am alaptat dupa o ora de la nastere,iar in total l-am alaptat pe Darian 8 luni,fara probleme!
***Alba***
Theodora spune:
Draga Oana,
Si eu am alaptat gemenii timp de 5 luni jumate si le-am completat cu formula...Nu era suficient pentru doi bebeii doar de la sin!!!
Intii le dadeam sinul pina simteam eu ca s-a golit si apoi le dadeam biberonul,la toate mesele am facut asa! E adevarat ca cu cit alaptezi,cu atit ai mai mult lapte,daca sinul nu se goleste,nu poate produce lapte nou...Eu am reusit asa 5 luni jumate si marturisesc ca de multe ori nu era usor,s-a intimplat sa am in acelas timp pe amindoi bebeii la sin si cu toate astea nu m-am dat batuta pina cind s-a terminat lapticul...Incearca cit de putin si pune bebe la sin chiar si 5 minute de fiecare data cind i-l hranesti,sigur te va ajuta si e atit de bine pentru bebe!!! SUCCES!!!
Theodora, Alexandros, Yannis(10 luni...in curind!)mpapad@acci.gr
Pagina personala www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Theodora Album www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numex=Theodora
Sabina spune:
Te implor, nu renunta! Eu am facut cezariana, si aveam si rani oribile la sani, Sofia manca si din ora in ora, in prima luna a crescut doar 600 de grame, dar nu am dat formula, pt. doctorita mi-a zis ca 500 de grame e de-ajuns pt. prima luna de viata.Asa ca alaptez si acum, are 4 luni jumate si a crescut foarte bine in lunile urmatoare. Nici nu mananca altceva .De unde stii ca nu se satura? Laptele de mama se digera foarte repede, de aia plange de foame asa repede.Te rog , alpteaza cat mai mult, copilul nu va avea decat de castigat.
Sabina & Sofia Galagia
oana mihaela spune:
va multumesc mult mult de tot pt sfaturi si . v-am ascultat si am constatat cu surprindere ca am inceput sa am ceva mai mult lapte. nu e mult, dar pasul e mare. sunt sigura ca totul se va rezolva. e asa fericit cand suge la san! va multumesc mult.
multa sanatate tuturor,
oana si stefan
amelia spune:
Si eu te sfatuiesc sa NU renunti la alaptarea la san! Laptele de mama este cel mai bun aliment pentru sugar, este cel mai bine tolerat de stomacelul lui imatur si are elemente care nu se regasesc in laptele praf! Ofera-i sanul cat de des se arata interesat, pentru ca stimularea si golirea completa a sanului ajuta la producerea de mai mult lapte.
Si te mai sfatuiesc ceva: cumpara-ti o pompa electrica de muls. Pe mine m-a ajutat foarte mult!!! Pe langa faptul ca iti poti goli complet sanul cu ajutorul pompei, poti sa-i oferi la o masa la care nu vrea sa suga la san sau nu ai atunci lapte suficient, biberon cu laptele TAU, ceea ce e foarte important.
Te pup si sa auzim numai de bine!
Amelia si bebita Ana Maria, nascuta pe 17 sept. 2002.
mama-Silvia spune:
Vin si eu cu acelasi sfat : nu renunta !
Si eu am nascut prin cezariana si am plans in prima saptamana cat eram in spital pt. ca doamnele de acolo tot imi spuneau ca nu am lapte indeajuns , insa nici una nu s-a chinuit sa-mi spuna ca antibioticele scad secretia laptelui.Asa ca aproape doua luni,pana cand in sfarsit a venit doctorita acasa sa-mi vada copilul , ii dadeam completare Similac , insa nu am renuntat nici o clipa stiind cat e de bine pt. bebe sa bea lapte de la mine. Cand mi-a strans doctorita sanul (de i-a venit laptele in fata ) si a vazut cat lapte am mi-a spus ca nu trebuie sa-i dau copilului completare ca nu are rost. Si uite asa am alaptat 11 luni dupa care a trebuit sa renunt pt. ca piciul m-a muscat de san si era sa fac com[licatii...
Deci nu renunta daca vrei cu adevarat sa reusesti...
hi_lara spune:
Draga mea, era sa cad si eu in aceeasi greseala: sub pretextul ca nu am suficinet lapte ca sa satur bebeul o asistenta de la neonatologie, care venea acasa in primele 2 sapt, tot insista sa-i dau formula. Cum ajungea ea spunea ca copilul este flamind si ca sa-i dau biberon. E drept ca copilul minca din greu la biberon insa cred si eu ca-i era mai usor decit sa suga.Daca m-as fi luat dupa ea, ar fi trebuit din primele sapt sa am program la alaptat din 3 in 3 ore si sa dau formula copilului.A fost cel mai prost sfat primit. Citind pe forum am inteles ca in acest mod merg direct spre intarcarea copilului si pierderea definitiva a laptelui.Astfel ca am eliminat imediat biberonul definitiv si am dat sin copilului la cerere.Cred ca asa ar trebui sa faci si tu neintirziat. Iti tinem pumnii si sa cresteti mari cu lapte de la mami.hi_lara si bb Horia 4 luni juma
juliada spune:
Nu are rost sa iti mai spun,tot ce e de spus ti-a spus mamcile si tare frumos au spus, eu iti spun despre mine :la 2 saptamini dupa nastere,bb nu a supt bine sanu stag si am facut"mastita" si a trebuit sa ma taie,am vrut sa ii dau si dupa operatie,da nu a vrut,si i-am dat numai dintr-un san si restu lapte praf,asa i-am dat 5 luni,eu mai vroiam da, nu mai vroia bb,pentru bb e mai bine,am citit ca e de 10-15 ori mai usor decat la san, asa ca treci la treba si fi cea ma fericita mamica :).......si bb bineinteles
asa e laptele praf fata de laptele de san :)
pe bb din partea mea,si sa ii spui ca e norocos ca are o mamica asa iubitoare
numai bine