spermograma

spermograma | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

cat costa sa faci spermograma la cfr 2? si care sunt conditiile, stie cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

dariana, nu stiu cat costa spermograma la cfr2 dar iti pot enumera conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca sotul la recoltarea probei de sperma:
- abstinenta totala minim 2 zile - maxim 5 zile
- in acest interval se recomanda un consum diminuat de cafea, tutun, alcool
- se recomanda o toaleta aprofundata (spalare cu apa, fara sapun) a organelor genitale inaintea recoltarii probei, precum si sa se astepte o ora dupa ultima emisie de urina
- sperma va fi obtinuta prin masturbare, nefiind recomandata recoltarea acesteia dupa contact sexual
- sperma va fi recoltata intr-un recipient steril care va fi predat laboratorului in max. 30 min de la recoltare, proba fiind mentinuta in tot acest timp la temperatura corpului.
- nu se recomanda recoltarea probei in prezervativ sau alte recipiente.
- nespectarea celor de mai sus duce la interpretarea eronata a rezultatelor.
- pe nota sotul va trebui sa completeze nr. de zile de abstinenta, data recoltarii si ora la care a fost recoltata proba.

Succes!
LilianaM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Mai, io n-o sa intzeleg niciodata de ce trebuiesc luate atatea "masuri de precautie" inainte de a face spermograma. Daca in mod normal, fumeaza, bea cafea, mai pierde si cate o noapte, se spala cu sapun (!!!) de ce oare nu se face aceasta spermograma ducand o viata normala?
Ca doar nu inainte de a presta in ziua ovulatiei, la care se adauga si stresul monitorizarii si prestarii la comanda, ii zic sotului "dragule, azi nu bei, nu fumezi si nu te spala"
Mie mi se pare absurd. Eu nu l-am incurajat pe sotul meu sa respecte aceste reguli, din moment ce nu le respecta in viata de toate zilele.
Parerea mea, asta nu inseamna ca trebuie sa-mi urmati exemplu sau ca am facut bine.

anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Ancuta, perfect adevarat!

Flori

"Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti"-Victor Hugo

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina25 spune:

Fetelor stie cineva sa-mi spuna daca rezultatul
la spermograma=normospermie este un rezultat
bun?
volum=5 ml
ph=7,5
timp de lichefiere~20min
concentratie=84mil/ml
mobilitate-A=64
B=12
C=2%
D=22%
forme tipice~50%

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

alina25, spermograma este OK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Alina25...spermograma este beton...tot ce inseamna normospermie este foarte bine!!!!

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

Noi facem maine spermograma la CFR 2 la D-na Dr. Matei (despre care am auzit numai vorbe de lauda si de la pacienti si de la alti doctori cu care colaboreaza)si am inteles ca este 500.000 (neoficial).
De fapt cam astea sunt preturile peste tot inclusiv la Medsana unde te trimite la WC ca sa recoltezi, iar la Medicover unde au camera speciala de recoltat este tot cam atat.
Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Si sotul meu a facut anul trecut in noiembrie spermograma la dr. Matei si mi s-a parut foarte de treaba.Eu am dat 700.000 dar am stat 2 ore acolo, nu avea alta treaba, si s-a uitat pe toate analizele mele si mi le-a explicat pe toate si de-asta i-am dat atat.

Succes
Dana, aspiranta inca optimista la statutul de

Mergi la inceput