uter infantil

uter infantil | Autor: peca

Link direct la acest mesaj

in primul rand tin sa precizes ca nu postez in numele meu propriu/ deci nu e caz personal

este vorba de cineva apropiat mie:

problema pe scurt este asa: cativa ani buni de antibaby - in jur de 6, din august 2004 intrerupte, iar din septembrie incercari de a ramane insarcinata...pana acum nimic....
varsta 28 de ani, ciclu regulat, de 28 de zile, doar in luna septembrie si decembrie nu a avut deloc....parerea dr. dereglarii hormonale
la presiuni/ si "povesti" din partea celor apropiati / cunoscuti au inceput ganduri de genul: "daca nu pot avea copii?"; "daca....?", "daca...?"...asa ca a facut de curand un control la un dr. specializat in fertilizare ( nu este din zona bucuresti) a carui diagnostic a fost: uterul sub limita minima...doar 23mm, deci posibilitati de a ramane insarcinata f. mici....daca in timp de 4 luni ...minunea nu se intampla dr. a propus un tratament de marire a uterului...care inca nu i-a explicat in ce contine...

acum, va intreb pe voi: a mai trecut cineva prin asa ceva? daca da....as vrea sa aud cat mai multe pareri si daca aveti si sfaturi in acest domeni, va multumesc mult

eu m-am ganit sa-l intreb si pe dr. meu aici ce parere are despre aceasta problema...dar nu stiu daca va vrea sa-mi dea ceva amanunte doar asa pe baza unui diagnostic " povestit" de mine...si fara a face personal control - lucru de altfel imposibil.

va multumesc pt. orice informatie

peca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Cred ca ce spui tu se numeste uter infantil, eu cel putin asa stiu...

O amica a fost diagnosticata astfel si a intrat in panica, dar minune! dupa 3 luni de la intreruperea pilulelor contraceptive a ramas insarcinata... Minunea nu e chiar minune.. din pacate dr. care i-a pus acest diagnostic a gresit, uterul ei este perfect normal....
Asa ca parerea mea, sa mai consulte un doctor, sa nu intre asa in panica...

Iar cauzele ca nu are ciclu lunar pot fi altele...

Numai bine si multa sanatate,
Katink

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pnt_loredana spune:

Uterul infantil poate constitui intradevar o problema, insa totul se poate remedia. In aceeasi situatie am fost si eu, dar cu ceva tratament, perseverenta si rabdare am concretizat visul oricarei femei, acela de a avea un copil. Nici sarcina in sine nu a fost prea usor de finalizat datorita aceluiasi impediment. Dar ideea este ca se poate, deci, sa nu dispere ca sunt o multime de femei care au aceasta problema!
Multa bafta prietenei tale!

Lory

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

din cite stiu eu, uterul infantil nu te impiedeca sa ramai, ci sa mentii sarcina (se produce avort spontan la un moment dat).

Si se poate "remedia" - de exeplu, mama a avut asa ceva..si..precum vedeti... sint vie si nevatamata (e adevarat ca am fost nascuta la 7 luni).

Elise

Mergi la inceput