<Ultimatum> in timpul lauziei

<Ultimatum> in timpul lauziei | Autor: Rony

Link direct la acest mesaj

Buna sera,
Am nevoie de sfatul dumneavoastra intr-o situatie care pe cat mi se pare de ridicola pe atat imi provoaca o stare de nervozitate care mi-a determinat diminuarea cantitatii de lapte pentru fetita mea.
Pe scurt, chiar inaintea plecarii in concediu de maternitate mi s-a reprosat de la serviciu ca in factura de tel mobil a mea exista convorbiri in interes personal- precizez ca acum 4 ani mi s-a dat un telef mobil neavand nici un fel de limita in convorbiri, pentru ca eram zi si noape la dispozitia companiei-in urma acestei discutii am hotarat sa imi iau concediul de maternitate pentru ca aveam probleme cu tensiunea si am fost chiar internata.
Au incercat prin toate metodele sa ma intimideze, insa eu am refuzat sa iau contact cu dumnealor, avand o sarcina dificila si incercand sa ma protejez.Precizez ca telefonul mobil l-am lasat la companiei in momentul in care am intrat in concediu.
La sfarsitul lui ianuarie am primit o doua scrisori, datate una din noiembrie si cealalta din decembrie prin care mi se aduce la cunostinta ca daca nu precizez cum voi plati o anumita suma pana la data de 10 ianuarie vor incepe procedura de rigoare- care procedura nu stiu!!!
As dori sa stiu daca au dreptul sa ma hartuiasca in aceasta perioada!!! Tot ce doresc este sa ma lase linistita sa-mi cresc copilul si cand revin la serviciu vom reglementa lucrurile! Se pune o presiune asupra mea foarte mare care m-a afectat si implicit afecteaza sanatatea fetitei mele! Daca ati mai intalnit cazuri de genul acesta va rog sa ma ajutati!

Multumesc,
rony

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Draga Rony,
La plecarea in concediu ar fi trebuit sa predai telefonul pe baza unui proces verbal i care sa se precizeze clar data predarii lui,daca nu aveai nici o limitare la convorbire oare se gandeau ca poti folosi acest telefon si in interes propriu sau numai pentru serviciu?
Ei pot dovedi ca tu ai folosit telefon in scop personal si se pot inderepta impotriva ta cu o actiune judecatoreasca prin care sa fi obligata la acoperirea pagubei pe care ai provocat-o prin utilizarea telefonului in scop personal si astfel prin sentinta sa fi obligata la plata sume respective.
E un atibut al angajatorului de a se folosi de instanta pentru a recupera suma de la orice angajat care a produs o paguba.
Nu este legal ca ei sa iti opreasca din bani fara hotarare judecatoreasca definitiva si investita cu formula executorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

Iti multumesc ca mi-ai raspuns. Telefonul l-am predat cu proces verbal inainte sa intru in concediu de maternitate si imediat ce mi-au semnalat ca exista o problema, deci am cooperat.
Le-am trimis o scrisoare prin care le-am explicat ca sanatatea mea si a copilului nu ne permite sa reglementam acum aceste probleme si i-am rugat sa discutam dupa intoarcerea mea din concediu de ingrijire copil.
(fiecare angajat foloseste 50% pentru convorbiri in interes personal-si timp de 2 ani de zile aceasta lista ajungea la mine asa ca pot demontra ca exista persoane care au vorbit 2000 de minute intr-o luna si impotriva carora nu s-au luat masuri). De asemeana, i-am anuntat in scris ca sunt insarcinata si nu au luat nici o masura privind riscul la care sunt supusa- cu medicul de medicina a muncii conform legislatiei-eram tot timpul plecata din Bucuresti, singura in masina, la Brasov am ajus chiar la spital si am avut prima perfuzie din viata mea! In iulie am intrat in concediu medical 2 saptamani pentru ca in urma discutiilor cu sefu' am facut tensiune etc..etc..cu toate acestea serviciul pe care il conduceam mergea foarte bine, am facut economii de 42%din buget! cineva acolo sus nu ma iubeste si se tot gandeste cum sa-mi faca rau! stie ca sunt singura in acest moment si foarte vulnerabila si de aceea insista sa avem intrevederi- de altfel nu sunt prima persoana pe care vrea sa o umileasca! cam aceasta este povestea! Pe mine ma intereseaza daca poate sa-mi desfaca contractul de munca! s daca trebuie sa dau banii ditr-o data sau mi se opresc in fiecare luna dupa ce ma intorc din concediu medical!? Nu-i voi lasa sa-mi faca rau pentru ca am muncit prea mult in aceasta companie!De aceea in momentul in care ii voi vedea trebuie sa am atuuri forte! ei ma ameninta eu voi face celasi lucru! si apoi se negocieaza!
Nu credeam sa se ajunga la asa ceva!

Mergi la inceput