lichid in sacul douglas!!!
de fiecare data cand fac ecografie imi scrie la sfarsit pe rezultat: ''cu lichid in sacul douglas'' stiu ca nu este bine sa iasa asa dar nu stiu prea multe amanunte deaceea va rog care stiti mai multe despre un aseemenea rezultat va rog sa-mi spuneti ca eu nu mai inteleg nimic cel putin nu de la dr.
camy
Raspunsuri
aysha spune:
Identificarea produsului de conceptie in tuba este dificila utilizind sonografia abdominala. Mai mult, absenta sonografica a unei sarcini intrauterine, un test de sarcina pozitiv, lichid in Douglas, o tumora pelvina anormala face ca diagnosticul de SE sa fie aproape sigur.
Formatiune anexiala complexa si lichid în spatiul Douglas reprezintaun procent destul de mare de sarcini ectopice.
Asta imi amintesc eu despre sacul Douglas,insa cred ca DianaR si/sau Cataghe te poate ajuta mai mult la acest topic.
Insa,alte analize ai facut?
Esti insarcinata?
Poti da mai multe detalii?
Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."
Alé spune:
Camy,
Sacul Dougals este o cavitate aflata in spatele uterului si este locul in care se varsa lichidul continut de foliculul ovulator. Astfel, prezenta lichidului in sacul Douglas este normala dupa ovulatie, nu de fiecare data cand fac ecografie.
Intr-o sarcina extrauterina, asa cum scrie Aysha, lichidul in sacul Douglas este intr-o cantitate mai mare si de obicei contine si singe, lucru identificabil prin ecografie.
Dar stai lnistita, ca oricit de "mut" ar fi doctorul tau, ti-ar spune cu siguranta daca ar fi ceva in neregula.
In general, sintagma "lichid in sacul Dougals" indica faptul ca ovulatia a avut loc.
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
DianaR spune:
Camy, cauze pentru lichid in Douglas ar fi nenumarate. Din fericire, cele grave se exclud in cazul tau pentru ca ai avea si alte semne clinice si nu pot fi prezente de fiecare data cand faci eco (peritonita, hemoragii intraperitoneale, SE de care s-a mai vorbit aici).
Ce ar mai putea fi? bolile hepatice, renale sau cardiace pot sa duca la acumularea de lichid in peritoneu, iar acesta se aduna in zona cea mai joasa, adica in fundul de sac Douglas, situat cum a zis bine Ami intre uter si vezica urinara. Bolile renale cardiace dau mai intai edeme(piciore, ochi umflati), si abia tarziu lichid in peritoneu.
Cel mai probabil e o cauza ginecologica: ovulatia prin ruperea foliculului, vreun chist ovarian rupt, endometrioza.
Nu te rusina sa intrebi ginecologul cand mai mergi la control ca sa stai linistita.
Aysha, esti o draguta!
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni
camy062004 spune:
ma-m mai linistit putin sa inteleg ca nu esre ceva grav acest lichid imi iese ori de cate ori fac eco. nu-i prima oara si nu stiam daca sa ma speri sau nu...acum ma simt putin mai bine pt. raspunsurile voastre.cert este ca eu chiar sant la ovulatie acum si eco. am facut-o acum 3 zile cand sant la ovulatie eu am o secretie ca si cum ar fi albusul de ou acum o am dar peste aceasta secretie este si sange si am dureri de ovar oare de ce?
camy