moderatori de limba romana

moderatori de limba romana | Autor: juliafin

Link direct la acest mesaj

Ar fi o idee buna ca fetele care au studiat filologie,profesoare de limba romana sa poata face corectarile de rigoare pe la mesaje?Si fara sa se supere cineva?Exista un paragraf in regulament care interzice observatiile de acest gen facute de catre membrii.Unii dintre noi fac greseli ,dar au circumstante atenuante,fiind plecati din tara .Dar nemaiavand contact cu limba romana scrisa,ne impiedicam uneori de reguli mai noi sau vechi de gramatica.Eu ma intreb uneori:"cum se scrie asta corect??"
Deci,ar fi asa ceva posibil,sa zicem,moderatori filologi?E numai o imtrebare .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Initial creeata de juliafin

Exista un paragraf in regulament care interzice observatiile de acest gen facute de catre membrii.Unii dintre noi fac greseli ,dar au circumstante atenuante,fiind plecati din tara.

1. Asta ar insemna ca moderatorii-filologi sa stea de starja la apararea limbii romane dar sa incalce tocmai regulamentul pe care ar trebui sa-l aplice? Nu exista un dublu standard useri-moderatori.

2. Exista deja sau pot fi deschise pe forum subiecte care se ocupa exact de chestiile astea unde cei pasionati sai cei care au nelamuriri pot sa intrebe si sa discute problemele de gramatica, ortografie, vocabular si evolutia limbii si cate si mai cate.

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

parerea mea e ca greselile sunt de neatentie, din scrisul repede.N-as face asa mare caz

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Q,cu catva timp in urma am facut ceva greseli de ortografie si madame X(nu-i fac numele,a trecut,e ceva timp de atunci) m-a atacat direct pe forum(nu zic m-a atentionat sau corectat,a folosit un mod de a scrie nepermis,daca e sa respectam regulamentul) si nici un moderator nu a zis nici car.(Nu vreau sa deviem in zona ZZ).
2.Am citit in arhiva un topic al filologilor care erau deranjati de greselile gasite pe forum,una chiar scria ca-i vine sa corecteze,dar nu e voie.Ce ar fi daca aceste fete ar avea voie sa corecteze?Ar fi constructiv,zic eu.Nu s-ar supara nimeni.Asta nu inseamana ca ar trebui sa citeasca fiecare mesaj in parte,asa cum sunt obligati moderatorii,ci sa le fie permis sa corecteze cand vad ceva pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Mesajele corectate cu rosu ar arata ca niste lucrari de control, si nu suntem la ora de limba romana! Indiferent din ce motiv se fac greselile (neatentie, graba, ignoranta), nu cred ca ar trebui sa fie scose in evidenta direct in mesajul cuiva. Subiectul GRAMATICA mi se pare suficient, exemplele date sunt luate de pe forum fara ca autorul lor sa fie mentionat. Filologii si cei care cunosc limba mai bine pot da sfaturi acolo. Poate cuiva nu-i convine sa i se scoata in evidenta greselile. De ce sa fie pus in inferioritate?

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

Mesajele corectate cu rosu ar arata ca niste lucrari de control, si nu suntem la ora de limba romana! Indiferent din ce motiv se fac greselile (neatentie, graba, ignoranta), nu cred ca ar trebui sa fie scose in evidenta direct in mesajul cuiva. Subiectul GRAMATICA mi se pare suficient, exemplele date sunt luate de pe forum fara ca autorul lor sa fie mentionat. Filologii si cei care cunosc limba mai bine pot da sfaturi acolo. Poate cuiva nu-i convine sa i se scoata in evidenta greselile. De ce sa fie pus in inferioritate?

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Subscriu!

Oricui i se mai intampla sa greseasca din neatentie sau din graba nu trebuie sa facem un caz din asta. Iar daca tie ti s-a intamplat sa fii criticata de ce nu ai spus atunci, la vremea respectiva?

Pupici

Orice este posibil daca nu stii despre ce vorbesti...
Roxxy

Poze Revelion 2005
Creatiile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

Mai Julia,
pai tu iti dai seama ce ar insemna asta?
Un tovaras de romana ar trebui sa-mi fie dat mie ca atasament!
Ma bagi in gura lupului!
Cit despre corecturi.......sint personaje,care in lipsa de replica arunca cu "mai treci mata pe la DEX si Gramatica".
Si daca ii cauti de greseli.....le gasesti.
Nod in papura nu gasesti daca nu vrei.

Sintem sa dezbatem subiecte mai interesante decit "ooopss,ma incurc in deshte cind butonez" sau "singura ora la care am chiulit constant a fost Limba si literatura romana"!
Atunci de ce sa nu se puna si note? Sau sa se deschida un forum "Compunerea,viata mea".
Sau la postarea lui Zuzulici "Incredibil,dar functioneaza"..ce au facut? Intii au luat Sedo pina au inteles despre ce este vorba?

pentru profesori
pentru utilizatori
pentru cei care incearca
pentru cei care au rabdare sa citeasca mesage "ciuntite"

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Poate asa le e vorba,poate unii vorbesc asa ca-s mai glumeti,poate unii scriu mai repede si n-au timp sa corecteze..etc.Nu cred ca site-ul e despre gramatica ci despre copii.Poate cei ce nu stiu asa multa gramatica sunt buni informaticieni,ori matematicieni.Eu,una,cunosc o persoana care a fost olimpic la fizica,mate,informatica,a terminat matematica-informatica,e super bazat,insa cu gramatica sta prost!Nu i-a placut omului niciodata.Vrei sa spui ca omul ala e prost?Eu zic ca e de o inteligenta super mare..si fiecare cu pasiunile lui.Nu suntem aici sa judecam oameni ci sa-i ajutam.Nu suntem aici sa vanam orice greseala si sa-i scoatem ochii omului ca in loc de "eu" a zis "io"..etc.Parerea mea!
Pupici cu lipici.
Na!Ca uite gresisem si eu la cuv "informatica"si se mai strecurase acolo si un a..scuzele de rigoare..

Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

quote:
Originally posted by bibyrox

quote:
Originally posted by Cristina_C

Cristina

Subscriu!

Oricui i se mai intampla sa greseasca din neatentie sau din graba nu trebuie sa facem un caz din asta. Iar daca tie ti s-a intamplat sa fii criticata de ce nu ai spus atunci, la vremea respectiva?

Pupici

Orice este posibil daca nu stii despre ce vorbesti...
Roxxy

Poze Revelion 2005
Creatiile mele

si eu subscriu .. eu nu intru pe site ca sa-mi dau extemporale la limba romana.. pt mine ar deveni super iritant.. daca as avea nevoie as pune mana pe cartile de gramatica si as invata regulile si atat..

se ofera cineva sa o faca la daneza?? acolo nu ma supar

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliafin spune:

Constatand ca membrii forumului sunt contrar acestei propuneri solicit inchiderea subiectului.Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

juliafin,

Eu inteleg demersul tau insa mi-e teama ca o astfel de initiativa ar fi destul de rapid deturnata de la scopul sau pozitiv si folosita ca arma in dispute. In locul argumentelor, o cratima, o virgula, o litera scapata in graba ar fi un "bun" motiv de atac.
Exista o povestioara care spunea ca o diva de opera, capricioasa, a avut o disputa artistica cu o colega de distributie care avea un rol minuscul. Ramasa fara argumente, doamna cu rolul cel mic ii arunca plina de ciuda sopranei: "si, a propos, mme. Tekanava, vi s-a dus un fir la ciorap!"

Q

Mergi la inceput