Iesire din CIC - ce se intampla?

Iesire din CIC - ce se intampla? | Autor: Aura_Bozo

Link direct la acest mesaj

Mai am 3 luni si ies din CIC.Ce se intampla dupa aceea?Mentionez ca nu am lucrat niciunde inainte sa nasc, am incheiat contractul de asigurare sociala si am cotizat lunar pana am nascut si am intrat in concediu de maternitate si dupa aceea de ingrijire copil pana la doi ani.Este adevarat ca trebuie sa cotizez contributia dupa ce ies din CIC?Daca este adevarat va rog sa-mi explicati de ce se mai plateste si cat timp?
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ca orice contract de asigurare ai beneficiat de despagubiri. Dupa ce motivul despagubirii expira, contractul (re)devine activ in sensul cat trebuie platite cotizatiile care sunt precizate in contract ca si obligatii, deci cele pe care le plateai si inainte de maternitate sau CIC. Cata vreme sunt platite aceste cotizatii esti asigurata. In caz contrar poti sa reziliezi contractul, nu mai platesti dupa rezilierea acestuia si bineinteles nu mai ai nici o asigurare din acel moment.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aura_Bozo spune:

Multumesc pentru raspuns!Eu am crezut ca sunt obligata sa mai platesc in continuare. Dar de la tine am inteles ca trebuie sa platesc decat daca vreau sa fiu asigurata.Si in caz daca mi-i se intAMPLA CEVA DUPA 10 LUNI SA BENEFICIEZ DE CEVA>

Mergi la inceput