Tot despre CIC-un caz particular

Tot despre CIC-un caz particular | Autor: Laura T

Link direct la acest mesaj

Nu este cazul meu, ci al unei prietene, care ar vrea sa stie cum se procedeaza in cazul ei. Ea are o firma mica (nu e asociat unic), are CM acolo cu salariul minim (de vreo 2 ani), pt care plateste CAS-ul normal, asa mic cat este 200.000-300.000 lei, nu stiu exact cat. Este singura angajata a firmei. Intrebarea este, cand va naste si va intra in CIC, de unde efectiv va ridica acei 7.800.000 lei care i se cuvin? Ca normal se scad din CAS-ul pe care-l plateste firma catre Casa de Pensii, adica o societatea care, de ex ar trebui sa plateasca 20mil CAS pt toti angajatii, da 7.8 mil angajatei care e in CIC si 12.2mil vireaza catre Casa de Pensii, nu? Dar in cazul ei, din ce sa scada? Ii va ridica cumva de la ghiseul Casei de Pensii respective? Aveti idee? Sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc.

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Exista trei variante:
1. Sa isi depuna dosarul la Casa de asigurari si sa incaseze de acolo
2. Sa deschida firma cont in trezorerie si se adreseze Casei de asigurari ca sa vada exact procedura prin care firma va incasa de la Casa de asigurari CIC in trezorerie de unde se vireaza in banca si apoi se ridica numerar.
3. Se practica din ce in ce mai des virarea direct in conturi de card, casa de asigurari prefera din ce in ce mai des aceasta varianta bancara pentru simplitatea operatiunii.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Iti multumesc mult.

poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

Pt.salar minim ce era de 2.800.000 CAS platit de angajator era de 22% = 616.000 lei + CAS retinut de la angajat 9.5 %=266.000 lei ,aceste trebuia sa fie platit pe zece luni cel putin .Cum scri de 200.000 -300.000 lei nu e in regula ,nu cumva figureaza cu jumatate de norma ?
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Ili, scuze, nu stiu exact suma, nedumerirea ei era cum sa scada din cateva sute de mii acele 7.8mil?

poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput