transfer in interes de serviciu -va rog

transfer in interes de serviciu -va rog | Autor: iriss1

Link direct la acest mesaj

sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru obtinerea unui tranfer in interes de serviciu, la o unitate similara din alt oras..(bugetara)?Cine si ce ar trebui sa scrie pe cerere, tinand cont ca dupa acordul unitatilor, cererea trebuie sa ajunga la Buc, pentru aprobarea directiei...
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Nu mai exista ca formulare legala aceasta sintagma. Pentru a te muta la alta societate/institutie se depune o demisie in care se precizeaza ca incetarea contractului de munca se face "cu acordul partilor". In baza demisiei tale inregistrate la Registratura institutiei se da o Decizie care atesta incetarea raporturilor de munca.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Art.78 alin.(1) lit.a) din Legea nr.188/1999 privind statutul functionarilor publici, republicata, prevede transferul in interesul serviciului. Mentionez ca aceasta forma de trensfer este valabila doar pentru functionarii publici care se transfera de la o institutie/autoritate publica la alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

liviu-s - statutul functionarilor publici este mai presus de codul muncii? nu stii cumva unde e stipulat
Citind legile abrogate din codul muncii intradevar nu apare abrogat art. din statutului funct. publici cu privire la transfer.
Conform art 3 OUG 82/2004
(1) În perioada octombrie - decembrie 2004 se suspendă ocuparea prin concurs și prin redistribuire din corpul de rezervă al funcționarilor publici a posturilor corespunzătoare funcțiilor publice vacante din cadrul autorităților și instituțiilor publice.
Ce sa inteleg se accepta transferul in aceasta perioada sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Mercedes, Legea nr.188/1999 (republicata in anul 2004) este o lege speciala in raport cu Codul muncii. Se aplica exclusiv functionarilor publici. Articolul referitor la transfer este in vigoare.
Art.3 alin.(1) din OUG nr.82/2004 se refera exclusiv la ocuparea posturilor corespunzătoare funcțiilor publice vacante din cadrul autorităților și instituțiilor publice prin concurs și prin redistribuire din corpul de rezervă al funcționarilor publici. Transferul in interesul serviciului nu este mentionat, astfel incat suspendarea nu este valabila pentru aceasta operatiune.
Totodata, aplicabilitatea suspendarii este doar pentru perioada octombrie - decembrie 2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Liviu...nu stiu si nu ma bag! S-ar putea sa ai dreptate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Liviu s - ok inclin sa cred ca ai dreptate dar nu stiu unde e stipulat ( nu am pregatire juridica) ca, o lege speciala este mai presus de codul muncii.
Stiu ca art care l am scris e valabil doar pe periada amintita, o alta lege OUG 92/2004 da liber la transferuri din 2005 la funct. publici
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

ART. 1 din Codul muncii:
(1) Prezentul cod reglementează totalitatea raporturilor individuale și colective de muncă, modul în care se efectuează controlul aplicării reglementărilor din domeniul raporturilor de muncă, precum și jurisdicția muncii.
(2) Prezentul cod se aplică și raporturilor de muncă reglementate prin legi speciale, numai în măsura în care acestea nu conțin dispoziții specifice derogatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss1 spune:

Multumesc pentru ajutor!Se face transfer intre unitati, si din cate stiu eu se face si in interes de serviciu, inca..dar nu stiu in ce conditii...

Mergi la inceput