Cum putem face rost de bani pentru FIV?

Cum putem face rost de bani pentru FIV? | Autor: Anca Wish

Link direct la acest mesaj

Poate o sa va sune aiurea subiectul asta, dar tinand cont ca suntem in familie aici, indraznesc sa scriu si cele mai ascunse framantari.

Adevarul e ca eu ma gandesc din ce in ce mai mult la varianta asta.
As face si maine daca as avea bani. Daca as strange din salariu, as intra la menopauza pana as avea toti banii.
Parintii nu dispun nici ei de fonduri atat de mari. Sunt oameni simpli.
Voi, fetelor care aveti idei...ce credeti?
Voi, cele care ati facut? Cum ati reusit sa aveti toti banii?
Va pup pe toate.

Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Foarte interesant subiectul Anca, cel putin pentru mine. Subscriu la el, dar din pacate nu stiu(inca) cum s-ar putea face rost de bani. Cred ca se poate face un imprumut la banca, poate sunt unele banci care acorda imprumut pe baza unui dosar medical. Noi asa vom proceda. Vom face mai intai dosarul, apoi vom incepe peregrinarile pe la banci sa vedem unde este mai rezonabil. Alta cale nu avem decat banca.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodoran spune:

Eu am facut credit de nevoi personale la BCR si a mers foarte repede , in cateva zile am avut banii, fara alte acte"medicale", nu ii intereseaza pentru ce iei banii. Mie mi s-a parut varoianta cea mai buna. Chiar daca nu a reusit FIV-ul, in primavara ma pregatesc de un nou FIV si atunci voi lua credit pe numele sotului...Multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

credit personal sa nu "dati explicatii" ce faceti cu banii. creditele obisnuite nu cred ca acopera si aceasta varianta

sa auzim de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

anca minunat subiectul: din pacate fiv costa ceva banuti si vorba ta, ne apuca pensia fara copii daca strangem din salar
cand am fost internata la giulesti pentru hsg era o fata care mi-a povestit aceeasi varianta-credit pentru nevoi personale-a zis insa ca a cheltuit mai mult decat se astepta, ca s-au umplut de datorii pe la prieteni-mai costa si medicamentele, plus ce mai dai pe la doctori si asa mai departe
din ce stiu eu poti sa iei credit pentru nevoi personale de maxim 5000 de euroi-ceea ce ar fi de ajuns daca mergi la giulesti-ca la medsana cu tot cu analize cred ca te duci mai sus
ar trebui sa ne interesam, poate exista un program de subventii pentru cei cu venituri medii
poate cineva care lucreaza in domeniu a auzit ceva? si pe mine ma intereseaza foarte mult

“Success means to walk from failure to failure without loosing enthusiasm.”

Winston Churchill

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Da.... vad ca voi sunteti mai inventive... eu toanta de mine nu m-as fi gandit la credit... si pentru ca n-am avut banii pana anul trecut nu am facut. Dar Dumnezeu s-a ocupat de asta: i-a ramas sotului o mostenire la care am atentat urgent si mi-am luat banii pentru fiv; necazul e ca am cheltuit mai mult de jumatate pe tampenii si va trebui sa refac suma (bineinteles ca tot din mostenire).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Lili, ma sperii...5000 euro la Giulesti?! Eu credeam ca vreo 2000 ar acoperi toate cheltuielile: analize, medicamente si restul...Se pare ca mi-am facut iluzii desarte.O voi scoate cumva la capat.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Shylili la medsana te costa 1900 euro exact daca este fara ICSI si 2400 euro daca este cu ICSI medicamentele daca faci cu menogon stimularea costa 23.000.000 lei daca faci cu puregon sau gonal atunci este mai scump, dar in ce priveste personalul Medsana iti spun cu mana pe inima ca nu dai absolut nimic nici macar o cutie de bomboane. Costul e clar 1900 sau 2400 euro si atat fara bacsisuri cum se practica la Giulesti. Poate cine a facut la giulesti iti poate spune despre "protocolul" lor.Iar analizele le poti face si in alta parte nu neaparat la medsana eu de exemplu le-am facut la sanador si au costat in jur de 10.000.000 lei(combinate sanador cu medsana). Si eu am fost speriata inainte cand ma gandeam la suma mai ales ca buna mea prietena facuse la giulesti cu marinescu si chiar o dusese la 5000 $ acum doi ani cu ciubucuri cu tot.

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

monica eu am zis ce am stiut-poate intr-adevar la medsana nu te duce la asa de mult(pentru ca nu mai dai spaga)-eu cred ca depinde de la caz la caz dar daca pui cap la cap toate analizele, medicatia, procedurile
eu zic ca e bine sa avem niste bani pusi deoparte-nu vreau doamne fereste sa sperii pe nimeni sau sa descurajez-poate fata aia a vrut ea sa dea mai mult la doctori, din experienta spun insa ca daca te duci in spital fara banuti la tine nu prea te baga nimeni in seama
cert este ca este o procedura care costa ceva-poate cel mai bine ar fi sa vorbeasca cele care au facut, eu imi cer scuze daca am suparat, departe de mine acesta intentie-insa vorba ancai-daca as avea macar 2000 d eeuroi maine dimneata as bate cu lingurita in geamul doctorilor

“Success means to walk from failure to failure without loosing enthusiasm.”

Winston Churchill

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Shyli eu am vorbit in cunoastinta de cauza(FIV in oct 2004). Nu uita ca Medsana este particulara nu este un spital de stat. In spital din pacate stiu prea bine cum este tot pe pielea mea. Pe mine cu absolut tot FIV(fara ICSI), medicamente plus analize m-a dus la 2600 euro(1900 FIV-ul,500 medicamanetele si 200 analizele).

Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOI74 spune:

Fetelor, la Giulesti e tarif fix:1300 $ FIV plus 500$ daca e si ICSI; mai costa medicamentele si analizele;
Pe mine m-a costat in iulie 26mil lei medicamentele plus 1300$ procedura; pe analize n-am dat bani pt ca firma unde lucrez acopera orice analiza medicala. Doamna doctor Bucur nu a vrut sa primeasca nimic, dar absolut nimic, embrioloaga nu a vrut nimic, am mai dat la anestezista si pe la asistente; dar suma a fost destul de mica.

Acum cand o sa fac din nou in martie, ma va costa mai putin, doar 1000$ FIV-ul (300$ reducere), iar medicamentele le-am cumparat din Ungaria, la aproape jumatate de pret.

I

Mergi la inceput