Concediu si vechime

Concediu si vechime | Autor: alibeta

Link direct la acest mesaj

LA MULTI ANI!MULTA SANATATE SI IMPLINIRI!
Am asa ca de inceput de an,doua intrebari care ma macina de ceva vreme: perioada concediului pentru cresterea copilui se considera vechime in munca?
O alta intrebare:la firma la care lucrez mi s-a retinut o garantie materiala,datorita functiei pe care o aveam si datorita politicii firmei.Eu pot sa solicit acum(sunt in concediu prenatal,nasc in februarie si abia atunci voi face cererea pentru cei 2 ani)sa mi se restituie acea garantie?Cum sa fac?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Da, perioada concediului pentru cresterea copilui se considera vechime in munca.

Poti incerca sa ceri restituirea invocand faptul ca pe perioada CIC contractul tau de munca este suspendat. Nu mai stiu exact cum e cu legea garantiilor la gestionari, sper sa am candva timp s-o recitesc. Daca gasesc un raspuns mai bun, revin.

Victoras (24.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Consider ca nu se poate solicita restituirea garantiei, deoarece contractul este suspendat pe perioada CIC. Dupa CIC vei reveni pe aceeasi functie. Restituirea se poate solicita doar la incetarea contractului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibeta spune:

Multumesc mult de raspunsuri.Hai sa vedem daca am inteles:contractul de munca imi va suspendat in momentul in care eu voi depune cererea pentru ingrijirea copilului pana la doi ani.Chiar de o jumatate de ora am vorbit cu sefa de personal de la firma unde sunt angajata si mi-a zis sa ma interesez la Casa de pensii unde trebuie sa depun cererea.Unde trebuie sa o depun,la casa sau la firma?In momentul in care mi-a fost suspendat contreactul de munca eu pot sa cer restituirea garantiei.
Imi puteti da si un temei legal pentru faptul ca pe perioada concediului asta de doi ani vechimea merge mai departe?(eventual si legea gestionarului,unde as putea sa o gasesc).De ce tot bat apa in piua cu vechimea asta;o prietena de a mea a fost trimisa in somaj,i s-a inchis cartea de munca si de Casa de pensii i s-a spus ca pe perioada cat a fost in concediu pentru cresterea copilui nu are vechime,respectiv prin 2000 a fost ea in acest concediu.Nu stiu de ce am impresia ca toata lumea este experta si de fapt nimeni nu stie cum trebuie aplicate legile.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibeta spune:

Scuze,vroiam sa spun ca dupa ce mi se suspenda contractul de munca nu pot sa cer restiutirea garantiei.Asa am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Baza legala in care se precizeaza ca, atat maternitatea, cat si CIC sunt considerate ca si perioade asimilate la fructificarea dreptului la pensie este legea 19/2000 cu modificarile ulterioare. Toate le gesesti la mine pe site in pagina legislativa.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput