HSG la Medsana !
Buna fetelor ! In primul rand LA MULTI ANI si tot ce va doriti in noul an. Sa dea Dumnezeu sa aud de voi toate ca sunteti gravide cat mai curand posibil.
Acum sa va stresez si eu cu o problema. Pe 13 ianuarie am progamare la Medsana pentru HSG la doc.Protopopesu.Intrebarile mele sunt :
Stiti ceva despre ea? In alta ordine de idei , credeti ca este periculos sa faci hsg fara sa fi internat in spital? Ce se poate intimpla cel mai rau la acesta analiza ? Ce analize se fac si cu cat timp inainte? Mi-e foarte frica . Sper sa ma puteti ajuta voi cu cat mai multe informatii . Va multumesc si va pup.!
Rucsandra
Raspunsuri
Felicity spune:
rucs eu nu stiu despre medsana, dar eu o sa fac HSG maine. mi s-a spus sa nu am sex deloc dupa ce vin rusii pana la HSG. nu e vorba de nici o internare si de nici o alta interdictie. nu stau in spital, plec imediat dupa.
ma gandesc ca la medsana nu are cum sa fie altfel, pt ca procedura e aceasi peste tot. daca vrei mai multe lamuriri ti le voi da dupa ce se termina procedura.
nu-ti fie teama, sunt lucruri mai grozave si mai de temut in lumea asta decat un HSG.
Oana_B spune:
Rucs, arunca si o privire aici la ce au discutat fetele referitor la HSG la Medsana:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=23534
Oana_B
rucs spune:
Multumesc mult de raspunsuri.Felicity ti-as ramane recunoscatoare daca mi-ai spune si mie cum a fost la tine.Sper sa-ti fie bine si sa nu ai nici un fel de probleme.Multa bafta si astept cu nerabdare sa-mi spui. Te pup.Rucs
Monica-Elena spune:
Daca esti pe mana dr Protopopesc esti pe cele mai bune maini. HSG poate sa doara sau nu in functie de fiecare organism nu este o regula. Pe mine nu m-a durut absolut deloc si nu necesita spitalizare. Va trebui doar sa ai grija dupa sa nu racesti la ovare fiind mai sensibila in acea zona.
bafta!
Bebelusul de la purtator este opera dnei dr asa ca ai incredere in ea.
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
psj spune:
Eu am facut HSG la medsana cu dna dr . Protopopescu . Doamna doctor are mana super usoara si nu m-a durut aproape deloc. Nu ti-au zis ce analize sa faci ? De obicei se fac VSH si ceva analize de secretie .
A, si mie imi era foarte frica si a fost de un milion de ori mai simplu decat credeam .
shylili spune:
eu inainte de hsg a trebuit sa fac analiza secretiei si testul pentru chlamydia
vsh l-am facut in dimineata cu pricina
stai linistita, nu e o durere insuportabila, o sa treci si de asta si iti doresc sa fie totul bine, sa fie trompitele permeabile si sa vina bebele cat mai curand
lili
Sometimes I lie awake at night, and I ask "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me "This is going to take more than one night."
Charles M. Schulz
Salmida spune:
Intrebare pt. fetele care au fäcut deja HSG:
Cate zile dupä HSG ati mai sangerat usor?
La linkul dat de Oana se aminteste de 20 ore parcä, insä eu am mai mult de 10 zile si incä mai pätez tampoanele zilnice! ![]()
Ca sä nu mai spun cä starea de disconfort in abdomen a durat 2 zile dupä HSG.

shylili spune:
eu nu stiu daca am sangerat dupa hsg sau pur si simplu aveam reflux de la substanta de contrast-despre care am inteles ca e rosie, oricum avea un miros ciudat, ca de antibiotic
durerea puternica a cedat in cateva ore la nurofen si la aulin, a doua zi ma durea ca la cm si dupa era o jena mai mult, ma simteam balonata si am avut oarece dureri dupa contact-cred ca am fost eu cam stresata totusi
eu zic sa mergi la un control pentru ca nu cred ca e normal sa ai sangerari asa de mult
te pup si multa bafta la bb-fetele zic ca hsg e bun, ca mai desfunda pe acolo
“Success means to walk from failure to failure without loosing enthusiasm.”
Winston Churchill
Felicity spune:
rucs sa stii ca e mai usor decat crezi, procedura la mine n-a durat mai mult de 15 minute, am luat eu preventiv o fiola de algocalmin inainte, dupa ce am inghitit-o am vazut ca expirase de un an jumate ![]()
acolo mi-au explicat tot ce-mi fac, iti baga o spatula sa te tzina deschisa....ca la pap, nimic in plus, si apoi iti baga ceva de plastic (pe care nu simti) prin intermediul careia iti baga o bula de aer "inautru". cand intra bula ala simti asa ca o presiune in abdomen, dar nu durere, e ca o jena. apoi eu asteptam sa bage substanta, nici nu mi-am dat seama ca ei o bagasera deja. deci...nu doare, e doar o jena. doctorul meu a fost un mosuletz tare simpatic, numai a doctor nu arata. am plecat de acolo, fara sa imi dea vreun antibiotic, sau vreo pastila, mi-au zis doar ca daca sangerez...sa revin imediat la urgenta. probabil ca tie iti vor da antibotic, preventiv, asa e metoda in Romania.
am plecat bine merci, fara sa simt nici o durere, m-am dus si mi-am facut si cumparturile de mancare ca nu mai aveam nimic. am fost si cu masina, deci am condus. crede-ma nu simti absolut nimic dupa...esti ca inainte. ti-as recomanda totusi o fiola de algocalmin inainte, preventiv.
nu te speria draga rucs ca nu ai de ce. totul se desfasoara foarte repede si nici nu ai timp sa te dezmeticesti ca s-a si terminat.
am inteles ca eu nu am trompele infundate, iti tin pumnii si iti urez sa fii sanatoasa si increzatoare in tine. 
valentinag spune:
Salmida,eu am mai singerat vreo 3 zile la primul HSG si vreo 5 la al 2-lea.10 zile e cam multisor,dar daca nu curge mult cantitativ eu zic ca nu trebuie sa-ti faci probleme.
Speranta moare ultima!
Valentina