Cuperoza!

Cuperoza! | Autor: daniela_daneza

Link direct la acest mesaj

Buna seara !

Am si eu aceasta problema de vreo cativa ani. Am tot incercat cu o multime de creme, aduse din strainatate, facute de o ruda care este farmacista , dar cum se face f.f. frig, imediat imi apare.
Mai e cineva in situatia asta? Ce "leacuri" folositi?
Va multumesc si sper sa ma ajutati.

Se datoreaza faptului ca am lucrat cativa ani intr-un mediu cu diferente de temperaturi f. mari.

Scuze daca nu era acum momentul pt. aceasta discutie, dar sper sa imi fie acceptate scuzele...

dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadi spune:

Draga Dana,
Cred ca si eu sufar de asa ceva. In orice caz am tot dat cu creme dar fara rezultate si pt. ca am un ten foarte sensibil (apar cosuri mici daca dau cu crema mai consistenta) nu reuseam sa imi gasesc o crema hidratanta potrivita de care am mare nevoie. Cautam un gel rece hidratant. Este singurul lucru pe care-l supart. Si dupa ce am arun cat o groaza de bani pe creme scumpe am gasit produsele Vishy.
Pentru cuperoze poti sa folosesti o crema speciala de la AVENE (chiar asa se chiama "crema pt. cuperoze").
Am mai citit ca fac bine si diminueaza roseata compresele cu musetel si camomilla.
Toate astea sunt menite sa iti calmeze tenul. Terebuie sa le folosesti regulat dar nu vindeca. Pentru vindecare ar trebui sa incerci tratamente cu laser. In Buc este un dermatolog excelent cu aparatura performanta Dr. Mihaela Levente.
Iti doresc sanatate si un An Nou fericit si plin de bucurii!
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciaro spune:

Fetelor,

Eu nu pot sa spun ca am chiar cuperoza, ci tenul meu este predispus la asa ceva. Ati incercat produsele Floritene (cu castana de India, pt ten cuperozic)? Prin Cta se gasesc mai greu acum, dar am inteles ca in Bucuresti se gasesc si la magazinele cu produse naturiste. Eu folosesc de ani de zile demachiantul, lotiunea tonica (e fara alcool), crema de zi si de noapte si sunt multumita. Nu costa nici f mult. Pt iarna mi-am luat acum o crema concentrata pe baza de ulei de caisa. Asta nu e neaparat pt ten cuperozic, dar o folosesc ca si crema de zi pana la primavara.

V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Fetelor, am intrebat-o pe cosmeticiana mea, si a spus ca patrunjelul tocat face bine, pus in compresa.

babirusa si Alexandra(14 oct.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lory_k spune:

Cu aceasi problema ma confrunt si eu de cativa ani!Mai exact acum 4 ani mi-a fost descoperita cuperoza cand am fost sa-mi fac un tratament cosmetic.Am incercat si eu produsele Floritene dar pot sa spun ca n-au dat nici un rezultat.In tratarea cuperozei foarte important este regimul alimentar adica fara mezeluri,muraturi ,alcool si apoi fara imbracaminte stramta si subtire pe timp de iarna!Cuperoza se formeaza din cauza circulatiei periferice proaste de care sufar cred ca de cand ma stiu adica iarna in special maini si picioare super reci.Am uitat sa va spun ca trebuie evitat frigul la picioare si incaperile supraincalzite!!!!!Am citit undeva ca, cuperoza netratata duce la orbire! SA NE FEREASCA DUMNEZEU DE ASA CEVA!Eu una sunt super stresata de problema asta pt. ca am un ten super sensibil.Oricum ramane sa mai discutam.Astept sfaturi si de la voi!Lory_kluiAlin Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani_da spune:

Buna fetelor,
Si eu sunt predispusa si am un inceput de cuperoza. Se pare ca e si genetic, tatal meu are.
Cosmeticiana mea mi-a spus ca tenul de acest timp trebuie tratat cu mare finete, inclusiv cand ne demachiem. Nu se fac tratamente cosmetice decat o data la trei luni. Nu se fac tratamente cu abur f fierbinte.
Ea mi-a recomandat sa ma dau in fiecare seara cu ulei de catina. Este extraordinar. La mine a dat rezultate.
cele mai bune creme pt tenul meu sunt cele de la Avene sau Estee Lauder. Incercati-le, sunt minunate.
Daniela

Mergi la inceput