Help ...FSH marit...TPC negativ din cauza rusilor!
Ieri am fost la doctorita Moisa
...mi-am ridicat si dozarile hormonale care au relevat faptul ca am FSH marit....adica 8,9.
...doctorita m-a intrebat cind a intrat mama la menopauza
....si auzind ca a intrat pe la vreo 30 si ceva de anisori...mi-a zis ca ma paste si pe mine cam acelasi lucru si ca trebuie sa ne grabim
....am crezut ca mor
...am totusi doar 28 de ani....nu mi-am inchipuit ca si treaba asta se transmite prin mostenire genetica
...oricum m-am simtit rau la auzul unei astfel de vesti.....mai mult....m-a intrebat daca am facut hita-hita
in vreo zi de rusi...i-am zis ca mi s-a intimplat de citeva ori in 10 ani...dar spre sfirsitul rusilor....a spus ca nu conteaza ...cum am avut noroc....si imi va face peste citeva saptamini TPC...care daca iese pozitiv am inteles ca este ok....dar daca iese negativ...mi se poate trage de la acele zile cind de rusi nu am fost prea cuminte
...in fine...am primit 2 bile negre...una pentru zilele cu rusi si alta pentru FSH-ul marit, transmitere genetica...Mi-a zis ca in a 8-a zi sa fac
.....dupa care in ziua 10-11 sa merg la o echo vaginala...ulterior sa fac si TPC....Intrebarea mea este
....care este maximum de FSH cu care au ramas fetele gravidute...De la valoarea 10 dupa altii 9....este totul pierdut?
V-a iesit la vreuna TPC negativ si vi s-a dat ca motiv....sex in zilele cu rusi? Cum a-ti procedat in continuare? Of...sunt chiar suparata si azi este ziua mea!
Va pup...si sarbatori fericite!
cata
Raspunsuri
ariadna33 spune:
In primul rand, imi pare rau pt. FSH-ul marit. ![]()
Apoi, te rog lamureste-ma si pe mine ce-i cu TPC-ul (ce inseamna) si care-i treaba cu rushii, ca eu nu am inteles.
Te rog frumos, nu ocoli raspunsul, ca sunt in ceata, eu am 33 ani.
Mersi,
utocatalina spune:
Testul postcoital indica gradul de compatibilitate dintre glera eliberata de tine in timpul perioadei de ovulatie si [gica. Am inteles ca se poate face la orice spital de profil, la indicatia medicului bineinteles, nu este deloc dureros (doar daca este rezultatul este negativ). Eu sper totusi ca rezultatul meu sa fie pozitiv dar pina voi afla vor mai trece 3 saptamini...Mie mi-a zis ca in cazul in care facem
in timpul rusilor sunt "sanse" mari ca el sa iasa negativ ...ceea ce este super naspa....
A si apropo de FSH...am vorbit adineauri cu mama si mi-a zis ca la 40 a intrat la menopauza...
cata
Alé spune:
Fetelor, in special Catalina!
FSH-ul n-are nici o legatura cu sarcina. FSH = follicle stimulating hormone. Este produs de glanada pituitara in fiecare luna pentru a stimula un folicul sa se mareasca si sa creasca si sa produca ovul.
Cind FSH-ul e mare, indica faptul ca rezerva ovariana e cam ... slabuta, de asta te-a intrebat cind a intrat mama ta la menopauza. Si bineinteles ca se transmit genetic astfel de caracteristici.
Cat despre partea cu
la menstra, e prima data cind aud asa ceva. Nu vad absolut nici o legatura si eu cred ca sint exemplul cel mai bun. "Gresesc" destul de des in perioada respectiva si totusi am avut un TPC foarte pozitiv . Deci... Fara o explicatie de bun simt, motivul asta nu sta in picioare, cel putin pentru mine.
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
Alé spune:
Catalina, La multi ani! ca am uitat sa-ti spun, 
Sa dea Domnul sa fii fericita, sanatoasa, sa-ti iasa TPC-ul pozitiv, sa ai suficiente ovule si in mod special, cat mai curind
.
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
bety spune:
Catalina, imi pare rau sa aud de chestia cu FSH - mai ales ca acum am emotii super uriase, din cauza varstei, dar mama din cate stiu, a intrat la menopauza pe la 50 de ani.
Si eu sunt curioasa cu TPC, pentru ca a iesit OK la mine; am gresit si eu cu
in timpul rusilor. Chiar ca sunt curioasa cu chestia asta.
Catalina, vine Craciunul si sa vezi Mosul ce cadouri frumoase va avea pt. tine.
La multi ani pentru ziua de azi, sanatate multa si sa ti se indeplineasca cele mai dragi dorinte. O sa vina si o
cu bagheta magica si te va face fericita.
Te pup dulce, Beatrice
utocatalina spune:
Merci mult Bety
...deja ma simt mai bine...orcium mi-am propus sa mai imi iau nitel gindul de la toate analizele...cel putin de sarbatori
ca sa pot sa ma sit bine....Inchin un pahar de sampanie in cinstea tuturor fetelor si va urez si voua sanatate si bebei sanatosi...
cata
MRL spune:
Cata,
LA MULTI ANI! si sa te vedem cat mai curand 
Eu am facut TPC cu dr. Moisa la Giulesti in ziua 11 iar rezultatul l-am primit intr-o ora. Toata operatiunea a durat foarte putin, dureaza mai mult sa te dezbraci si apoi sa te imbraci la loc. Si pe mine m-a intrebat daca am facut vreodata ceva in perioada rushilor dar nu prea vad legatura intre TPC si
la ciclu. Eu una nu am facut nimic si totusi am TPC negativ. Pe langa asta noi avem si unele probleme cu spermograma. Dupa 2 ani de incercari nereusite am descoperit cauza. Dupa aflarea rezultatului am discutat cu dr. si, tinand cont si de varsta destul de frageda, daca nu chiar foarte frageda a mea mi-a recomandat sa trec la inseminare (numai 37 impliniti, ati retinut da? doar 37 si merg pe 38).
Legat de FSH iti pot spune ca stresul are o contributie enorma in eronarea rezultatelor. Eu am patit asa ceva. Primele analize (stresul cat casa pe mine, mai bine zis cat un bloc cu 10 etaje) au iesit nasoale rau de tot, parca eram la menopauza. Am refuzat sa cred asa ceva, am refuzat pastile cu hormoni si am refacut analizele. Mi-am revizuit nervisorii (pe unii i-am concediat)si am observat ca totul s-a reglat. Analizele au iesit bune, neasteptat de bune comparativ cu primele.
In concluzie (pentru ca trebuie sa trag si asa ceva), anul 2005 o sa imi aduca primul bb daca treaba cu inseminarea o sa mearga (trebuie sa mearga, altfel ma supar rau de tot, nu stiu pe cine, dar o sa ma supar).
Cata, nu te mai framanta si bucurate de fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi tie. Niciodata nu poti sa stii ce iti rezerva viitorul. Sunt sigura ca in curand o sa ne anunti vestea mare.
Pentru tine

LilianaM
utocatalina spune:
Liliana esti o draguta si jumatate
...sper ca intr-adevar Noul An sa-mi aduca nu doar rezultate bune la analize...dar si un bebe....numai ca ma speriasem foarte tare cind am auzit de menopauza...ma si gindeam ca intru in faza asta la 30 de ani....oricum dupa mesajele trimise de voi toate mi-am data seama ca nu este totul asa de negru cum am crezut...si ca ma impacientez de geaba...poate ca si eu am fost mai stresata in perioada in care am facut analizele si inca sunt...dar pe masura ce ma voi detasa de toate lucrurile stresante....sunt sigura ca va fi bine...Sa de-a Domnul
sa-ti reuseasca inseminarea si sa aud de bebe...o sa ciocnesc si pentru tine un pahar...Sa traim!
cata
Chi spune:
Cata, draga mea, in primul rand, LA MULTI ANI ! Sa fii sanatoasa si iubita,iar in al doilea rand, scumpa mea, vrei sa murim de inima rea ? Nu am facut inca TPC, am mai auzit de intrebari de genul "sex la ciclu" dar am fost convinsa ca riscul este de contaminari mai rapide - gen candida sau chlamidia sau alte ganganii- dar nu de asa ceva . Adica, apar anticorpi antispermatici daca faci dragoste si inca esti pe stop ????
shylili spune:
cata la multi ani papusa draga si sunt sigura ca anul asta va fi cu noroc pentru tine!
fetele au dreptate, glandele sunt influentate de sistemul nostru nervos, adic adaca ai avut multe pe cap in ultimul timp e normal sa se vada asta la analize; in alta ordine de idei lasa grijile in urma, uite sunt sarbatorile acum si trebuie sa ne bucuram , sa stam cu familia, sa ne incarcam "bateriile" si parerea mea este sa refaci analizele in inauarie eventual la alta clinica inainte sa te arunci la un tratament hormonal
Unde ai facut analizele astea?
te pup si ai grija de tine si de nervisorii tai
lili
Sometimes I lie awake at night, and I ask "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me "This is going to take more than one night."
Charles M. Schulz