Problema cu prmirea indemnizatiei-Pls URGENT
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Am nascut pe 26 oct si am facut actele pt intrarea in CIC cu data de 1 ian 2005. Intre timp firma la care am lucrat si -a facut actele pt inchidere si exact de pe data de 1 ian 2005 nu mai exista ca firma. Seful mi-a spus ca in acest caz trebuie sa ma plateasca cei de la Casa de Pensii dar cei de acolo refuza. Ce trebuie sa fac? exista vreun articol de lege in care sa fie stipulat acest caz???
Va rog un raspuns urgent deoarece maine dimineata r trebuie sa ma duc la Casa de Pensii si nu stiu exact ce trebuie sa le zic.
Elena si bb Denisa (26 oct 2004)
Raspunsuri
marius spune:
Trebuie sa duci copii xerox dupa actele de inchidere. Ce inseamna inchidere mai exact, in ce sens inchidere? Detaliaza te rog.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Ele spune:
Marius din ceea ce am inteles eu de la sef mi-a zis ca nu mai are activitate si ca ar fi facut actele juridice pt inchidere. Eu nu stiu exact ce inseamna toate astea dar maine trec si vb si cu contabila sa ma lamuresc mai bine. dar nu stiu ce fac cu Cic-ul.
marius spune:
Lichidare sau inchidere temporara? Oricum nu are relevanta daca este asa si sunt introduse la camera de comert atunci trebuie copii xerox dupa ele mers apoi la Casa de asigurari si demarate demersurile pt intocmirea dosarului de preluare a ta de catre Casa direct. Pt justificare se anexeaza copiile admise de Camera de Comert dar trebuie admise de catre acestia. Ca multi spun cum ca asa si pe dincolo dar nu se face nici un demers oficial ci doar asa considera ei ca daca nu au activitate inseamna ca au inchis firma. Vezi exact ce acte sunt
Marius Pernes
Ele spune:
Marius revin cu detalii si sper sa ma ajuti.
Deci firma incepe procedura de incetare a activitatii incepand cu data de 1.01.2005. Incepand cu aceasta data administratorul va intreprinde demersurile pt incetarea activitatii. Actul care il avem de la firma privind aceasta situatie este Hotararea asociatului unic din data de 20.12.2004 privind aceasta situatie.
Ma poti lamuri ce si cum??
marius spune:
Am inteles. Decizia este de incetare temporara a activitatii dar.... deocamdata daca aceasta decizie nu este comunicata la CCI-RC(Camera de comert...) si la Admin. Financiara respectiv daca nu a sosit rezolutia privind acceptarea in incetare temporara de activitate firma este in activitate pana in acel moment. Asa cum spuneam deocamdata este la nivel de intentie (nefinalizata). Daca se va finaliza vor trebui copii xerox dupa actele acestea si apoi va trebui sa mergi la Casa de asigurari unde la inceput vei arata situatia oficiala a firmei (de suspendare a activitatii) precum si actele doveditoare conform carora esti in plata de asigurari sociale si ei vor sti ce anume sa iti furnizeze pt intocmirea dosarului corespunzator astfel incat banii sa ii ridici de la Casa de asigurari. Vezi ca se poate face si prin card ulterior ca si plata, ca sa nu mai mergi pe acolo.
Marius Pernes
Ele spune:
Marius revin la acelasi subiect. Dupa ce am fost la CAsa de pensii si mi-au refuzat dosarul spunand ca imi trebuie un act juridic sau ceva prin care sa se arate ca firma se inchide, seful meu s-a dus la Casa unde s-a certat bine cu angajatele de acolo spunand ca scrie in lege (nu stiu care) ca ar trebui sa-mi primeasca dosarul daca este acea Hotarare a asociatului unic. Dosarul a fost depus la registratura urmandd sa mai sun sa vad daca s-a rezolvat ceva sau nu. In caz de nu rezolv nimik unde ar trebui sa fac reclamatie sau ce ar trebui sa fac??
Ele spune:
Iarasi revin la subiect.
Firma la care lucrez (sau lucram) cu data de 1 feb nu mai are angajati si nici activitate dar inca nu exista nici un act oficial prin care se poate demonstra acest lucru la Casa de Pensii.Conform legii ar fi suficienta acea Hotarare a asociatului unic dar Casa de Pensii refuza sa ma preia fara un act de la Registrul Comertului.
In cazul in care acest act din partea firmei nu exista ,casa de Pensii ar putea sa ma preia doar in cazul in care eu nu mai figurez ca angajata la aceasta firma.
Cumpot face astfel incat sa nu mai apar angajata la aceasta firma si sa ma pot duce cu cartea de munca la Casa de pensii??? Exista vreo posibilitate prin care sa fiu concediata sau sa-mi dau demisia????
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos
Ele spune:
Va rog frumos, un raspuns de la cineva care cunoaste legile din Romania.
Daca nu ar fi o situatie urata nu as insista atata.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/adelina_e2001/my_photos