Despre contraceptia hormonala (2)

Despre contraceptia hormonala (2) | Autor: Cristina

Link direct la acest mesaj

Prima parte:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31229

ÎN PRIMA PARTE A ACESTUI SUBIECT GASITI UN AMPLU MATERIAL INFORMATIV DESPRE CONTRACEPTIA HORMONALA.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:

mari_alhillo
draga mea indraznesc sa te intreb si eu despre novynette.iti spun ca am 27 de ani,nu am probleme deosebite de sanatate si am fost la ginecolog.El mi-a recomandat novynette dar nu mi-a pus cine stie ce intrebari despre mine.Mi-a facut doar ecografie vaginala si m-a intrebat ce fel de ten am.Si atat.E adevarat ca asa cum am spus nu am probleme deosebite de sanatate sau ginecologice.Eu nu am folosit pana acum deloc anticonceptionale si de aceea nu stiu nimic despre nici unele. am citit tot topicul si am vazut cate ceva despre el dar prea putin.Daca ai timp as aprecia daca imi spui si mie 2-3 cuvinte despre el.

m.alhillo

Conduita mi se pare ok. Din pacate nu vad ce as puta sa iti spun mai mult despre Novynette decat ce reiese din prezentarea pe care am facut-o la inceput, numai daca iti copiez prospectul Este un contraceptiv oral combinat cu doza mica de estrogeni. Vezi ce este legat de aceasta grupa de contraceptive in prezentare, si ia in considerare ca cu cat doza de estrogeni e mai mica, cu atat efectele secundare ale acestora sunt mai reduse.
Daca ai insa intrebari specifice, iti stau la dispozitie cu placere

To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

Mergi la inceput

quote:

Ce anticonceptional pot lua dupa ce voi naste avind in vedere ca vreau sa si alaptez?

Bobita, 36 sapt si mamica lui Mariutza iubita

Muuuuult discutatul Exluton.

Mergi la inceput

Buna,

In primul rand felicitari Catalina pentru munca depusa, este prima data cand am inteles cu adevarat ce inseamna un anticonceptional pe baza de hormoni si cum actioneaza.

quote:

In al doilea rand: foloseste cineva Logest si are/a avut "sppoting" ? (eu sunt la prima folie din viata mea, am luat vreo 16 pastile si in continuu am picaturi de sange pe chilot, nu mult, dar suficient sa fiu obligata sa folosesc si protej slip)

Cat dureaza in medie acomodarea organismului? Cat merita sa perseverez, 2 luni, 3 luni?

Andries

Ti s-a raspuns corect, in principiu 3 luni. Cu adaugirea ca la aceste contraceptive cu doza redusa de estrogeni, nerespectarea stricta a orei de administrare poate avea importanta in aparitia spottingului. Deci, sa ia grija sa le iei la ora fixa.

Mergi la inceput

quote:

Buna Cata

Iau si eu Mercilon de vreo 8 zile si am mici sangerari (spotting), am inteles dat. tie ca tre sa mai astept sa vad daca organismul se adpteaza. OK. Dar daca am spotting pot sa fac (ar fi si pacat, ca tot am scapat de griji)???

Mersi, te pupic
gina

Poti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

as dori sa stiu exact ce medicamente interfereaza cu anticonceptionalele. stiu ca unele antibiotice anuleaza efectul lor, dar as vrea sa stiu exact care da si care nu.
in plus am inteles ca sunt si altele, de exemplu e adevarat ca vitamina C, in doze f mari, scade eficienta anticonceptionalelor??
Multumesc anticipat!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Rosey, mi-ai luat-o inainte
Acceasi intrebare o am si eu, in plus as vrea sa stiu exact perioada dupa intreruperea tratamentului cu antibiotice pe parcursul careia ai nevoie de protectie suplimentara (7 zile, un ciclu complet...).
Exemplu concret: anticonceptionale Yasmin / antibiotice Ospen in primele 4 zile ale ciclului.
Multumesc mult

Mergi la inceput

Imi cer scuze pentru intarziere

Lai, nu stiu daca problema ta mai este de actualitate. Despre efectul diuretic si de crestere a nivelului de potasiu al drospirenonei, aici:

Drospirenone

YASMIN contains 3 mg of the progestin drospirenone that has antimineralocorticoid activity, including the potential for hyperkalemia in high-risk patients, comparable to a 25 mg dose of spironolactone. YASMIN should not be used in patients with conditions that predispose to hyperkalemia (i.e. renal insufficiency, hepatic dysfunction and adrenal insufficiency). Women receiving daily, long-term treatment for chronic conditions or diseases with medications that may increase serum potassium, should have their serum potassium level checked during the first treatment cycle. Drugs that may increase serum potassium include ACE inhibitors, angiotensin–II receptor antagonists, potassium-sparing diuretics, heparin, aldosterone antagonists, and NSAIDs.

Parerea mea, din ceea ce am gasit pe net, este ca nu e cazul sa iti faci probleme in legatura cu utilizarea sporadica a unor antiinflamatorii cum este aspirina. Dupa cum vezi, este vorba despre persoane cu risc pe tratamente cornice cu preparatele respective. O sa il intreb pe reprezentantul Schering despre asta cu priMa ocazie si iti scriu.
N-am inteles exact de ce esti stresata din cauza PCOS-ului, insa poti discuta aceasta chestiune cu ginecologul si daca crede ca sunt motive cu siguranta iti va recomanda niste analize prin care sa se lamureasca problema.
Statistic vorbind, este cunoscut faptul ca dupa administrarea de pilule se poate intampla ca ovulatia sa nu se produca pe o perioada pana la 3-6 luni. In acelasi timp insa, eficienta pilulelor poate fi redusa chiar la omiterea unei singure pilule si sa apara sarcina. Depinde de felul in care reactioneaza fiecare. Sunt descrise cazuri extrem de rare de amenoree persistenta dupa pilule, insa nu cred ca e cazul sa iti faci probleme, se intampla mult prea rar ca sa fie semnificativ.
In felul in care ai descris tu se prescriu pilulele peste tot in lume la pacientele tinere care nu au alte afectiuni asociate. Pentru depistarea unor eventuale probleme asociate se poate face o baterie de teste uzuale (functie hepatica, profil lipidic, glicemie).

Josefine, la fel, sper ca intrebarea mai e de actualitate. Poti sa iei pilulele in continuare, insa nu iti poate garanta nimeni ca "tine figura", in sensul ca se poate intampla sa ai sangerare cu toate acestea. In principiu insa, ar trebui sa functioneaze trucul pe pilule monofazice, fara probleme.

Rosey, medicamentele cel mai frecvent utilizate care interactioneaza cu pilulele sunt trecute in prospect. In afara de acestea, sunt insa foarte multe la care se poate pune problema, insa lista e imensa si nu o pot posta aici. Voi incerca sa revin cu extrase din ea.

Deanny - in primele patru zile ale ciclului nu ar trebui sa fie probleme, in cazul in care prin "ciclu" intelegi perioada fara pilule in care ar trebui sa ai sangerare.

Mari_alhillo - esti protejata inclusiv in cele 7 zile cand nu iei pilula, nu este nevoie de protectie suplimentara.

Mergi la inceput

Dragile mele,
Avand in vedere faptul ca timpul meu afectat forumului va fi din ce in ce mai limitat in urmatoarea perioada datorita unor probleme personale, va rog pe cele care mai aveti nevoie de sfaturi sa ma contactati pe adresa personala de e-mail.
Multumesc pentru intelegere,
Catalina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona20 spune:

buna,

am uitat sa iau a 14-a pilula (diane 35) de pe folie in ziua in care trebuia. am luat-o a doua zi, la mai bine de 12 ore si am continuat cu restul in mod normal. ce vreau sa ma asigur este daca raman valabile instructiunile ( http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31229 ) pt cazul in care am uitat o pilula din a doua saptamana tinand cont ca este chiar ultima din saptamana respectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami2003 spune:

Deoarece am observat ca multe dintre voi aveti aceleasi probleme ca si mine am sa va povestesc cate ceva din xeperienta mea, care sper ca va va ajuta:
-deoarece aveam ovare polichistice, cu menstruatie abundenta si neregulata am luat 9 ani anticonceptionale orale, cu care am rezolvat problema menstruatiei, dar am observat scaderea libidoului si a lubrifierii
- am intrerupt tratamentul cand am hotarat sa avem un copil si am facut toate analizele
- urmarind consistenta secretiei vaginale am ramas insarcinata in a doua luna de incercari si sarcina a decurs foarte bine, finalizandu-se cu o nastere spontana, dupa un travaliu de numai 2 ore
- la 6 saptamani de la nastere mi s-a inserat un sterilet Mirena, cu care am avut probleme in primul an in sensul ca la cel mai mic efort aveam mici sangerari si lipsa menstruatiei cate 2-4 luni; vreau sa va spun ca am si alaptat si nu putea suge bb atata lapte cat era
- acum, la aproape 2 ani de la nastere sunt foarte multumita de el si va recomand sa aveti rabdare cu el: totul decurge mult mai bine decat inainte de a ramane insarcinata si nu am alte probleme
Astepta sa ma contactati daca aveti si alte intrebari. Va pup si va urez succes!

Mergi la inceput