Diversificarea alimentatiei la BB 4 luni

Diversificarea alimentatiei la BB 4 luni | Autor: crissandrada

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 4 luni si as vrea sa stiu daca pot sa-i dau si altceva in afara de lapte . Pana acum i-am dat doar suc de portocale si banana , dar de la banana s-a constipat (recunosc i-am dat cam mult o data si de mai multe ori pe zi).Am incercat si suc de morcov dar nui place . Am facut rau ? Am inceput prea devreme ? Pot sa-i mai dau si alteva ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

pai pediatrul ce ti-a zis? Ai voie sa incepi diversificrea la 4 luni.
Noua pediatrul ne-a zis ca de la 4 luni sa ii dam supica de legume, carne, branza facuta in casa, cereale. Dar mi-a spus pana si cum sa fac ciorba.....so...intraba-l daca bebelul tau e pregatit sa ii dai si altcceva de papa.

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papy spune:

MAI CRISSANDRADA,EU STIU CA BANANA ESTE ULTIMUL FRUCT CARE SE DA SI NU CRUDA....SARAH ARE APROAPE 5 LUNI SI EU NU I-AM DAT INCA BANANA...AICI IN CA FRUCTELE SI LEGUMELE SE DAU DE LA 5 LUNI ,DE LA 4 LA 5 LUNI SE DAU DOAR CEREALE IN AFARA DE LAPTIC SI APICA(NORMAL)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu am inceput diversificarea la 4 luni, in conditiile in care Teodora bea doar lapte praf.Am inceput cu pireu de morcov (fiert), apoi mar (crud), banana (cruda), cartof (fiert) etc.Pana la 6 luni i-am dat doar fructe si legume.Abea apoi am introdus branza de vaci, biscutii, carnea etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy spune:

noi la 4 luni fara o saptamana am inceput cu cereale pt infant amestecate cu formula(2 lingutie de cereale)dupa care am introdus legumele si fructele(am alternat ...adica tot la 3-4 zile am introdus ba o leguma ba un fruct). La inceput morcov fiert(! morcov cu varful rotund nu ascutit ca e mai dulce)amestecat cu cereale , sau cartofi fierti, cartofi dulci fierti sau la aburi,conopida, mar razalit sau fiert, prune(din borcanas),pere razalite dar si fierte si combinatii de legume si fructe..abea acum(la 6 luni) am inceput cu putina carnita de pui..i-am mai dat suc de struguri albi,pere,mere...Inca nu i-am dat deloc suc de citrice!
De la 5 luni am inceput cu branzica de vaca in combinatie cu cate ceva...Fetitza mea e grasunica asa ca nu ii combin de ex cartofi cu cereale....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliac spune:

Diversificarea la bb depinde de el, de greutatea lui. Noi am incept la 3 luni jumate sa-i dam cereale (faina de orez) pt ca nu prea lua in greutate. Acum la 4 luni mancam dimineata lapte, apoi suc de morcov sau mar sau combinatie (portocala ne da dureri de burtica), apoi supa de morcov( cu putin lapte praf pt ca nu ne place simplu), lapte cu cereale si apoi lapte simplu. Sanatate maxima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

La noi, in Romania, diversificarea se incepe foarte devreme. In alte tari se recomanda dupa 6 luni. Dupa ce am citit mai multe pareri ale medicilor si dintr-o parte si din alta am ajuns la urmatoarea concluzie: daca il alaptezi este bine sa faci diversificarea dupa 6 luni, daca ii dai formula poti incepe de la 4 luni.
Ca mananca sau nu, depinde de copil si nu de momentul cand se face diversificarea. Daca este prea slab poti sa incepi cu cereale cu lapte si cu fructe. Altceva insa dupa 6 luni.
Eu am inceput diversificarea dupa 6 luni, desi Adi era cu vreun kg mai slab decat media. Pot sa-ti spun ca manca mai bine lucruri care trebuiesc mestecate decat pe cele pasate, desi diversificarea a fost facuta mai tarziu.
Fiecare stie ce este mai bine pentru copilul lui.

Mergi la inceput