Schimbarea metabolismului la "grasute"
Fetelor imi cer scuze ca deschid un nou subiect despre "grasute". Sper ca nu va plictisesc. Eu sunt o 
Si nu slabesc oricum. La mine nu au efect: stresul, supararile, dragostea. Are efect nemancatul 

.
Si ma declar o gurmanda inraita 

! Imi place sa mananc bine si...mult. Cand ma apuc de cate o cura imi trebuie o vointa de otel!!!
Din veci ma stiu mai plinuta. In liceu si in primii ani de facultate aveam 62-63 Kg (la 167 cm). Atunci ziceam ca sunt grasa. Acum zic ca atunci aratam bine. Inainte sa raman insarcinata aveam 68 Kg. Atunci ziceam ca sunt grasa. Acum, as vrea macar asa sa fiu...
Cu sarcina am ajuns la 90 kg. Imediat dupa ce am nascut am dat 10 kg jos. Dupa 2 luni (nu am mai avut lapte) m-am apucat de cura (cu ceai laxativ si apoi cu herbalife). Am reusit sa ajung la 71 kg. Eram tare mandra de mine. Dar s-a petrecut nenorocirea
sa ma apuce greata de la herbalife (de la pastile) si nu am mai putut continua cura. Dar, nu sa iau macar ceai...Nu. Am zis ca iau o pauza de la cura si revin in forta dupa 2 saptamani. Si s-au facut 2 luni de atunci. Iar acum imi vine sa 

, cu atat mai mult cu cat am pus inapoi 2 kg.
Deci, in momentul de fata am in plus vreo 5 kg pana sa fiu cea inainte de sarcina si vreo 10 kg pana sa arat bine.
Este cumplit cand suferi de boala ingrasatului! Intotdeauna am invidiat persoanele care pot sa manance cat vor si nu se ingrasa.
Eu am o mare intrebare: nu exista ceva tratamente prin care sa-ti schimbi metabolismul si sa ajungi o persoana cu arderi super intense, care mananca cat vrea si nu se ingrasa???
Am auzit ca spirulina ar avea asemenea efecte. Voi stiti ceva legat de asta? Eu nu stiu ce sa cred. Daca sunt printre voi care ati luat spirulina si a avut efectul scontat, va rog frumos sa imi dati de stire. Dar si daca nu si-a facut efectul as vrea sa stiu, macar sa imi iau gandul de la ele. Sau daca stiti voi alte tratamente pt "boala" mea, m-as bucura tare sa le aud.
Astept cu interes sa aud vesti inbucuratoare de la voi!
pe toate!
mariana tache, mamica lui Stefan.
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.
Raspunsuri
slakje spune:
Salut Mariana,
Daca poti ai putea in fiecare seara sa faci o plimbare cu sotul tau afara, jumatate de ora de manutza.Miscare.Nu fuga, nu efort deosebit.Doar miscare.
Pe mine asta ma ajuta.Plus ca eu merg zilnic cu bicicleta.
Dar fac si plimbarea zilnica.
pupe,
Alina.
PS: si eu sunt o gurmanda, imi place sa mananc.
cipcipcip spune:
Cine o sa descopere cura respectiva o sa ajunga bogat ![]()
Nu se poate sa ai metabolismul prea prost daca zici ca iti place sa maninci bine si mult. Mai rau era daca mincai putin si erai si grasa. Sint asemenea persoane, care chiar trebuie sa se infometeze pentru a slabi.
Daca ti-e asa greu sa renunti la mincare, fa sport. (dar nu mari si cantitatea de mincare in acelasi timp). Sportul este bun si pentru sanatate. Mie imi place sportul la nebunie, mi-e greau sa le inteleg pe cele care nu fac nici un sport, eu daca nu ma misc o perioada ma simt ca o leguma, cred ca mi-a intrat in obisnuinta.
Succes!
"iar la Polul Nord"
mamica dulce spune:
Mariana,continua cu antiadiposul,e bun!si eu am baut cateva luni vara asta,aseara prima data dupa vreo doua luni de pauza si acum...mananc caramele cu pumnul si beau cola...dar tot imi fac un ceai
,chit ca mi-e greata numai cand ma gandesc.
Si eu sunt cam in aceeasi situatie,inainte de sarcina aveam cam 68,dupa nastere..tu ai dat jos,eu am pus..asa ca asta vara bateam lejer suta.
Diferenta e ca eu am aproape 1.80..si pe cat sunt de lunga,pe atat de lata![]()
In martie aveam 97 de kile,acum am 82.
si daca acum tot mi se pare ca sunt enorma..efectiv ma cutremur cand ma uit in pozele de asta vara.
Atunci numi gaseam haine,acum 40....44 sau 46,functie de firma.
Am slabit cu ceai antiadipos,si disociatul.
eu nu cred in chestii din astea minunate,cu schimbatul metabolismului atat de evident (cum zici tu),ci cred ca trebuie multa rabdare si o dieta riguroasa.
De maine incep iar disociatul si antiadiposul..vreau sa dau jos macar 3 kile pana la Craciun![]()
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
slakje spune:
nu neaparat sport dar miscare.uite, nu o vezi dupa o zi, doua, dar eu iti promit ca plimbarea zilnica de seara(banuiesc ca seara iti poti face putin timp) o vei vedea in scurt timp.(eu asa fac)
de alergat nu iti recomand, am inteles ca alergatul pe beton(trotuar) e cat se poate de nesanatos pt genunchi.
mersul...asta e solutia...mersul pe jos, cat poti si ai pofta.vei dormi mai bine si vei slabi mai repede.
slakje spune:
Ancutza chiar ajuta ceaiul antidiapos? tata a vrut saracul sa slabeasca cu asta dar nu a reusit nici cum....
slakje spune:
Acum chestia asta cu schimbarea metabolismului....eu chiar am trecut prin asa ceva...adica dupa ce m-am lasat de balet si efort fizic zilnic-ore intregi...mie DA, mi s-a schimbat metabolismul...urmarea: ingrasat peste noapte, ciclu menstrual dereglat complet, hemoroizi, ce mai nici nu vreau sa ma gandesc prin ce am trecut....
Invers...nu stiu....cred ca singura si cea mai buna solutie e miscarea.
pupicoi,
Alina.
mariana tache spune:
Am uitat sa va spun ca nu imi place deloc sa fac sport
!
Ce sa fac? Asta sunt eu. Dar miscare fac mereu. Toata ziua trebuie sa fiu in alerta cu Stefanel al meu. In fiecare zi mergem la plimbare. Este drept ca nu seara, dar nici nu am cand seara.(vine sotul de la servici pe la 19.30, plecat de dimineata; va dati seama ca nu mai are chef de plimbari, iar eu trebuie sa ii pun masa; si sa mananc cu el 

).
Mamica dulce, ce fel de ceai antiadipos? Eu luam ceai laxativ. Este tot una? ceaiul pe care il luam si-a facut efectul foarte bine.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.
slakje spune:
mariana, eu spun sa faci plimbare cu sotul tau caci ma gandesc ca nu ai face-o singura pe intuneric, mi se pare normal.![]()
Ba...sotul meu are chef sa faca plimbarea cu mine, prin cartier si dupa ora 9.00 seara.Mariana, daca vrei sa slabesti miscarea e singura solutie.Despre ceaiul antiadipos eu nu spun nimic, tata a incercat si in afara de rau altceva nu i-a facut, el are 135 kile.
Inca o data Mariana,miscare...nu sport, miscare.Nu prin casa cu copilul ci mers pe jos cat poti de mult.Eu vorbesc acum din experienta mea, desigur ca nu se potriveste la toata lumea.
Chestia cu alergatul pe ciment o stiu de la sotul meu, care nu ma lasa sa alerg decat pe pamant in padure,(deci pica filmele americane in care alearga prin parc dimineatza pt sanatate caci nu prea e sanatos), si chestia cu mersul pe jos am experimentat-o pe mine, cand am inceput sa ma ingras ca si fat frumos, intr-o luna cat altii intr-un an.![]()
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by slakje
nu neaparat sport dar miscare.uite, nu o vezi dupa o zi, doua, dar eu iti promit ca plimbarea zilnica de seara(banuiesc ca seara iti poti face putin timp) o vei vedea in scurt timp.(eu asa fac)
de alergat nu iti recomand, am inteles ca alergatul pe beton(trotuar) e cat se poate de nesanatos pt genunchi.
mersul...asta e solutia...mersul pe jos, cat poti si ai pofta.vei dormi mai bine si vei slabi mai repede.
Si eu stiam ca alergatul pe beton e nesanatos (ptr genunchi), chiar ma mir cind vad citi alearga pe marginea drumului. Dar banuiesc ca daca ai papuci de sport buni (cu suspensie) mai atenueaza impactul.
Eu sint o mare amatoare de sport si n-am avut niciodata probleme cu greutatea.
Fetele care ziceti ca nu va place sportul, eu cred ca nu ati gasit ceva potrivit, miscarea da o stare euforica dupa, care mie imi lipseste de cite ori nu fac nimic. Plus ca intareste si fundul si alte parti care in general au mare nevoie de intarire
"iar la Polul Nord"
mariana tache spune:
Cu dansul sunt prietena. Imi place la nebunie. Si in fiecare zi dansez vreo 5 minute cu Stefan in brate. Dar banui ca asta ma aluta sa nu ma ingras, avand in vedere ca mananc si la 8 seara. Dar gata. DE azi sunt la regim, pana de Craciun, ca trebuie sa arat cat de cat de rev, nu?
Dar nimeni nu a luat spirulina?