masaj de perineu

masaj de perineu | Autor: Lorelai

Link direct la acest mesaj

fetelor, tocmai am primit de la doctor o gramada de pliante relevante pt ultima parte a sarcinii. printre ele e si o brosura in care te invata cum sa faci masaj de perineu ca sa eviti rupturile la nastere si chiar epiziotomia. se recomanda sa fie facut cu 5-10 saptamini inainte de DPN. instructiunile arata ca masajul il pot face singura sau mi-l poate face sotul. (nu intru in amanunte, eu am avut un soc cind am vazut pozele explicative despre cum se face masajul).

intrebarea mea e, a mai facut cineva asa ceva? ajuta sau nu? eu am burta destul de mare si e cam clar ca nu ajung sa imi fac masajul singura. sa il chinui pe bietul sot sau nu?

Lorelai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Si eu sunt curioasa! Am auzit ca acest fel de masaj ar fi benefic, insa mai multe amanunte nu stiu. Exista vreo crema speciala/ulei cu care ar trebui facut ca sa aiba efect maxim? Ce fel de miscari trebuie folosite?

Mona, 32 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

mey, sunteti culmea cu masajul asta!

sunt exercitii mai bune pentru perineu decat "masajul", si anume lucrarea muschilor perineului - dar asta scrie in toate cartile si n-o sa va povestesc eu aici

testul muschilor perineului este acela cu daca reusesti sa te opresti in timp ce faci pipi si apoi sa reiei activitatea ai un perineu bun
daca faci pipi pe tine ai muschii perineului slabiti

cam asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

asa este, desi noua ne-a povestit moasa la curs despre masajul perineului cu ulei de masline sau de germeni de grau, insa eu am citit ca exercitiile de tonifiere a muschilor sunt mai eficiente decat orice masaj.Cu conditia sa fie practicate regulat, nu in ultimul moment.
Monasapt.38

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

astea-s citeva sfaturi pe care mi le-a dat Olo :

Pentru a nu ma rupe si a nu avea episitomie am facut urmatoarele:
1. binecunoscutul exerciciu stop-pipi
2. masaj cu ulei de migdale dulci (se poate si cu ulei de masline)
3. aqua terapie (masaj cu o manusa inmuiata in apa rece (cat de rece suporti)

pentru nastere rapida, iti pot da un singur sfat: daca BB e ok, nu te duce la spital de la prima contractie. Fa cat mai multa miscare, plimba-te, urca scari, fa de mancare... Orice-ti distrage atentia. Daca te gandesti cat de dureroase-s contractiile, cu atat mai dureroase vor fi. In plus, contractiile pe care le ai cand stai pe spate, sunt cele mai naspa. E mai bine sa stai in sezut sau in picioare. sau de ce nu, in apa ;)

si site-ul asta:http://www.magrossesse.com/site/site.php

Once a grump, always a grump
http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=218078099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Fetelor subiecul e interesant si as dori sa va spun ceea ce stiu eu.
Exercitiul cu pipi stop si iar pipi se practica doar dupaq nastere caci in timpul sarcinii poti sa faci infectie, poti sa racesti.
Masajul facut de sot e foarte romatic daca pui o lumina slaba si lumanari , si daca fol,osesti ulei pt. a usura in timp ce faci dragoste, nu stiu cum se cheama in ro.Sotului o sa-i placa caci e destul de excitabil si sotul va fii rasplatit la sf.
Mai exista si exercitii precum :
-stai intinsa in pat si ridici picioarele astfel incat stai cu calcaile pe pat . Se apropie genunchii si se strang apoi se relaxeaza.
-cand stai pe scaun sau tot intinsa pe pat se intind picioarele fortat si se relaxeaza
-intinsa in pat cu picioarele ca mai sus se ridica putin fundul cu burtica si se lasa jos , totul se va face foarte usor .
In acelasi timp fiecare miscare este controlata de respiratie .
La inspirare se incordeaza la expirare se relaxe3aza. Nu exsagerati toul se face intr-un ritm usor si profund .
Sper sa va fie catusi de cat de folos.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Da, eu am facut masaj. Cu ulei de migdale dulci. Singurica, dupa baie. Pe marginea cazii, in sezut, ajungeam destul de bine acolo jos cu mana...Acu nu bag mana-n foc ca din pricina lui nu m-am rupt de loc, dar nu m-am rupt de loc :D Nici episitomie n-am avut.

Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by Mona_B

asa este, desi noua ne-a povestit moasa la curs despre masajul perineului cu ulei de masline sau de germeni de grau

Si mie mi-a spus la fel moasa, dar n-am incercat, mi s-a parut cam aiurea. Chiar si fara, n-am avut nici epiziotomie, nici rupturi. Nu zic ca masajul n-ajuta, dar poti reusi sa nasti fara probleme (ma refer la expulzie) si fara masajul asta.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

merci mult fetelor. eu mai am ceva pina la nastere dar am sa incerc sa fac masajul. poate ajuta. exercitii Kegel fac de mult dar masajul asta e altceva, e pt prineu nu pt muschii vaginului.

Alina Maria, am sa incerc si exercitiile tale. merci.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Eu am incercat exercitiul cu stop pipi si reluare si-mi reuseste. Ok, am perineul bun, si? Cu ce ma ajuta in momentul nasterii? Ce trebuie sa fac atunci? Sau nu fac nimic doar ca scap mai usor? Nu radeti de mine, dar chiar sunt in ceata.

Ma gandesc si eu serios sa fac masaj cu ulei de masline sau migdale (daca gasim aici in RO)

pe toate si nastere usoara viitoarelor mamici!

Anuc si BBL mic

Mergi la inceput