Salutare
Planuiesc un trip prin Europa si de obicei mergeam cu bani cash dupa mine.
De data asta nu vreau sa imi asum asemenea riscuri si sa folosesc cecuri de calatorie sau un card de debi acceptat in n locuri.
La un cec de calatrie de 100 de euro de exemplu cat pierd din comsioane?
Daca as folosi un card care credeti ca e acceptat fara probleme?Eu am un Maestro BCR dar nush in ce masura e acceptat.
European card si Visa sint acceptate peste tot. La un cec se pierd cam 1,5 euro/ 100 euro- cam mult, dupa pererea mea.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
Normal in Ro nu se iau comisioane pt cumparaturile facute cu cardul.Se aplica regula si in UE?
la cecurile de calatorie se plateste un comision la banca de la care le cumperi si nici un comision acolo unde le incasezi. mergi la mai multe banci si vezi care are comisionul cel mai mic. se poate sa fie intre 0% si 3%, depinde de banca. anumite banci care ofera carti de credit VISA ofera si cecuri de calatorie fara comision.
eu am folosit cecuri de calatorie VISA si American Expres in Europa si ambele au fost ok. am platit cu ele in magazine si am primit restul cash.
carti de credit VISA si Mastercard sint acceptate peste tot dar e bine sa ai si cash la tine. eu am avut surpriza in Austria (in Tirol) sa nu gasesc pe 100km un restaurant care sa ia VISA, Mastercard sau Amex.
in ce priveste comisioanele la plata cu cardul, ar trebui sa fie zero. eu nu am fost taxata niciodata cind am paltit cu carte de credit. daca cartea de credit nu e in euro, se face conversia in moneda tarii unde a fost emisa, de catre banca respectiva, la cursul zile. cum s-ar spune, nu platesti comision la schimbul valutar.
sper ca nu te-am confuzat,
Lorelai