Al doilea bebelus

Al doilea bebelus | Autor: marius_n

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor cititorilor!

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce am de facut si cam ce ma asteapta.
Sotia mea a nascut pe data de 22 iunie 2003, iar de atunci beneficiaza inclusiv de asigurarea suplimentara. Acum este insarcinata din nou, urmand sa nasca prin luna iulie 2005. Dat fiind faptul ca ea mai are de la primul bebe concediu de crestere copil pana in iunie 2005, va rog sa-mi spuneti cum va trebui sa procedeze cu concediul pre si post natal (pentru al doilea copil). Din punct de vedere financiar ce se va intampla, ce drepturi are?

Marius N.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

marius, nu prea sunt alternative!

termina cic-ul asta, isi ia prenatal pana naste si apoi post natal min 42 de zile maxim 126-cate prenatal a luat (alegeti varianta care va convine financiar, banuiesc ca ultima cu max) si apoi cic pt al doilea bb

ca si sume pt pre si post natal e aprox 85% din cat ia acum (din ambele locuri) iar cic-ul 2 va fi unic la valoarea aia plafonata de 85% din cat o fi in legea bugetului, daca nu se schimba nimic pana atunci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius_n spune:

Da, multumesc!

Cam asa ceva banuiam si eu, dar in prima faza imi era teama ca perioada CIC1 nu este asimilata ca perioada de cotizare (si atunci lipseau cele 10 luni de cotizare din ultimele 12).

Mergi la inceput