Reincarnare...
...voi credeti in asta? Oare e posibil asa ceva? Este o tema ce pe mine ma fascineaza si despre care citesc enorm..
Va sarut, cu drag,
Mirunda
http://community.webshots.com/user/mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Raspunsuri
angelp spune:
"In urma cu mai bine de un an s-a intimplat un proces, care la prima vedere re cu totul banal, insa la o privire mai atenta se dovedeste a fi cu totul deosebit. Ca sa vi-l pot relata este necesara o scurta incursiune in domeniul fizicii.
A fost intr-o simbata dimineata, cind mi-am permis o uza creativa sub forma unei cani de ceai si a intilnirii cu sufletul meu (unii numesc asa ceva meditatie – eu prefer sa-i spun mai simplu).
Cunoastem desigur cu totii acest fenomen fizic, cind se toarna lichid intr-o cana: la suprafata lichidului se formeaza nenumarate perle, care o data cu trecerea timpului devin tot mai putine la numar. Fiind copii ne-am bucurat de nenumarate ori la privirea acestui fenomen, nu-i asa?!
Deci, du ce mi-am turnat ceaiul intr-o cana de portelan am privit ingindurata aceste multe perle. In fiecare din ele se oglindea imaginea chipului meu. Un proces cu totul natural de fapt.
Pina aici! Caci, pentru o fractiune de cli, in fiecare din aceste perle a fost vizibil cite un alt chip! Insa n-au fost chipuri straine, pentru ca toate mi-au fost atit de familiare, cunoscute, deoarece toate au fost chipurile mele. Pe fiecare l-am cunoscut. Chiar foarte bine, caci fiecare m-a insotit timp de cite o viata. Erau cind chipuri de femeie, cind de barbat. Dar fiecare am fost eu.
Pentru mine acesta a fost un moment cu totul inaltator si-mi doresc cu toata taria sufletului meu ca fiecare dintre cititorii acestor rinduri sa aiba rte de astfel de trairi.
Caci din acea cli am recunoscut mecanismul reincarnarii si cu personalitatea mea. Cu sufletul nu este nevoie sa-l recunoastem; deoarece acesta il cunoaste!
A fost sufletul care a privit in cana, a fost sufletul care si-a recunoscut vehiculele fizice din diferitele vieti, toate aceste corpuri care au fost corpurile sale.
Atit de simplu se poate explica mecanismul reincarnarii.
Va doresc sa-l percepeti si sa-l intelegeti la fel de simplu. Asa sa fie. "
spic de grau spune:
A fost un moment in viata mea cnd stateam in cumpana cnd mi se punea intrebarea daca cred in reincarnare. POate si unde incepusem sa citesc carti in care se aduceau argumente ptr aceasta.."credinta".
Acum insa NU - nu mai cred in asta! Daca e sa va ganditi la Judecata de Apoi - ptr care din vieti vom fi judecati? Caci putem intra in Iad ptr pacatele dintr-o singura viata, daca am avea nshpe mii de vieti, am merge direct fara sa mai ne "obosim" cu judecata
.
Alte motive care sustin ceea ce cred eu acum - exista, dar cum sunt atat de obosita... Mai bine las pe altcineva sa le spuna ![]()
Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Mirunda spune:
Iarta-ma Luminita, dar desi eu sunt crestina, si ortodoxa, nu pot crede in Judecata de Apoi, asa cum ne este ea spusa...Eu cred ca sufletul nostru, acel CEVA UNIC SI ETERN din noi, dupa ce trece pe ...celalalt tarim, este ajutat si isi face el insusi o Judecata, care uneori poate fi foarte cruda....
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Mirunda spune:
Angel, extraordinar de frumoasa povestea ta...ai trait o minune, si nu cred ca a fost numai o joaca a imaginatiei tale...Pot sa te intreb daca iti aduci aminte si de povestile celorlalte...picaturi din cana ta de ceai?
Hai ca deja te-am intrebat
...
pulstar spune:
quote:
Originally posted by spic de grau
Daca e sa va ganditi la Judecata de Apoi - ptr care din vieti vom fi judecati? Caci putem intra in Iad ptr pacatele dintr-o singura viata, daca am avea nshpe mii de vieti, am merge direct fara sa mai ne "obosim" cu judecata.
Pai credinta in reincarnare nu prea are legatura cu ideea de judecata de apoi. Sunt doua concepte diferite. Ori crezi in una ori in cealalta. Este ca si cum un budist ar incerca sa adere la credinta crestina in judecata de apoi, care pur si simplu nu se potriveste modelului religiei in care s-a nascut. Reincarnarea insa, are si ea un fel de "judecata de apoi". Aceasta judecata insa se realizeaza mult mai repede, si anume la sfarsitul vietii omului, cand se trage linie, se "cantaresc" faptele si gandurile acestuia, in functie de acestea stabilindu-i-se destinul din urmatoarea viata. Modelul reincarnarii promoveaza ideea legii bumerangului si anume faptul ca tot ceea ce facem conteaza si se contorizeaza undeva, intorcandu-se la un moment dat tot impotriva noastra. Acest lucru poate lucra in favoarea sau defavoarea noastra.
Astfel conform reincarnarii, noi suntem in mare parte fauritorii propriului nostru destin..
Personal cred in reincarnare, mi se pare un concept cat se poate de logic si de bun simt..
* Ignorance is bliss.. *
conchita spune:
iar la sfarstitul celei de-a saptea vieti urmeaza Nirvana, adica integrarea in Marele Nimic. asa ca, intrebarea mea de mare bun simt este: la ce bun vietile astea si lectiile invatate? ar ajunge o viata sa afli ca nimic nu conteaza, ca totul are un sfarsit, ca totul este o iluzie a simturilor. mie, ideea incarnarii mi se pare masochism curat, de ce mi-as imagina ca m-as chinui repetat ca sa sfarsesc in nefiinta vesnica? ascunsa in credinta asta sta tot dorinta de nemurire, intr-un fel. 
-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)
cataghe spune:
http://www.geocities.com/athens/delphi/5647/rel16.htm
Daca va intereseaza subiectul, luati va rog Biblia si mergeti la trimiterile din acest articol... eu am fost uimita!
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
pulstar spune:
quote:
Originally posted by conchita
iar la sfarstitul celei de-a saptea vieti urmeaza Nirvana, adica integrarea in Marele Nimic. asa ca, intrebarea mea de mare bun simt este: la ce bun vietile astea si lectiile invatate? ar ajunge o viata sa afli ca nimic nu conteaza, ca totul are un sfarsit, ca totul este o iluzie a simturilor. mie, ideea incarnarii mi se pare masochism curat, de ce mi-as imagina ca m-as chinui repetat ca sa sfarsesc in nefiinta vesnica? ascunsa in credinta asta sta tot dorinta de nemurire, intr-un fel.
Cine spune ca sunt 7 vieti? Eventual pisica o fi avand ..7 vieti.
Pot exista o infinitate de vieti, si o infinitate de lumi in care sa le traim. Nirvana, este un concept foarte ambiguu iar.. "Marele Nimic" cu atat mai mult.
Nu exista.. "Nimic" si nici "nefiinta" . Nu exista moarte ci doar o trecere spre alta dimensiune existentiala, iar fiecare sfarsit reprezinta un nou inceput..
quote:
ar ajunge o viata sa afli ca nimic nu conteaza
Eu as spune ca totul conteaza..
* Ignorance is bliss.. *
conchita spune:
quote:
Originally posted by pulstar
Cine spune ca sunt 7 vieti? Eventual pisica o fi avand ..7 vieti.
cum cine spune? aia de cred de la inceputuri in reincarnare si sunt cei mai credibili ca referinta critica.
quote:
Pot exista o infinitate de vieti, si o infinitate de lumi in care sa le traim. Nirvana, este un concept foarte ambiguu iar.. "Marele Nimic" cu atat mai mult.
acuma, o fi ambiguu pentru tine; pentru cei care au mai citit ceva despre asta, e foarte clar. dar, revenim la acelasi puncte de controversa deja traditionale intre noi doua: eu iti spun ce exista, tu ma contrezi cu ce s-ar putea sa existe. dupa logica asta, as putea sa afirm si eu ca oamenii insisi pot fi pisici sau gogosari, de ce nu? imaginatia e nelimitata si avem dreptul sa ne imaginam orice, dar de aici si pana la a sustine ca iluziile sunt de fapt dovedibile e cale cam de la stiinta la literatura stiintifico-fantastica.
quote:
Nu exista.. "Nimic" si nici "nefiinta" .
ca un echilibru al lumii vii, Nefiinta trebuie sa existe in balanta cu Fiinta (vezi si Hegel, te rog). vidul este un exemplu de spatiu in care Nimicul exista.
quote:
Nu exista moarte ci doar o trecere spre alta dimensiune existentiala, iar fiecare sfarsit reprezinta un nou inceput..
ohoho, exista moarte, tot ca necesitate, altfel Universul ar exploda suprapopulat de toate fiintele si particulele care s-au intamplat sa existe doar o singura data si carora li s-a pus pata sa se reincarneze de o infinitate de ori.
quote:
Eu as spune ca totul conteaza..
idem eu, dar ideea asta nu e compatibila cu teoria reincarnarii care are copyright la nirvanisti. restul, ce ne imaginam noi, repet, e SF.
quote:
Ignorance is bliss..
cam asa ceva

-----------------------
este suficient sa judeci bine spre a proceda bine. (descartes)