Meningita

Meningita | Autor: nicodoh

Link direct la acest mesaj

La scoala unde predau au aparut cazuri de meningita( in total 7 cazuri). Mi-am luat concediu medical dar directorul ameninta in stanga si in dreapta ca va chema alt profesor. eu sunt suplinitoare acolo si nu stiu daca poate face asta. Ce as putea face? Sa ma duc(in ideea ca nu poate nu voi pati nimic) si sa pun in pericol viata copilasului meu sau sa renunt?Va rog mult sa-mi dati un sfat. Si ar mai fi o problema: daca plec acum nu voi putea beneficia de CIC pt ca anul scolar trecut am avut doar jumatate de norma

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu in locul tau mi-as intreba medicul pentru a intelege la ce risc ma supun, si daca riscul este mare, nici nu as sta pe ganduri, as pleca imediat.

Crinuta si bb din burtica 32+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Crinuta are dreptate, numai dr stie ce e mai bine pt bebe si daca el deja ti-a dat concediu medical banuiesc ca a facut-o in cunostinta de cauza.
Cat priveste amenintarea directorului (chiar suplinitoare fiind), eu cred ca ar fi bine sa iei legatura cu inspectoratul (si inspectorul) care ti-a facut repartitia. Eu stiu din proprie experienta ca desi directorul este "sef pe scoala", totusi cadrele didactice tin in primul rand de inspectorat. Asa ca nu te lasa intimidata si lupta pt tine si cauza bebeului tau. Din punct de vedere al legii nu stiu daca fiind in concediu medical justificat are dreptul sa te dea afara... Multa bafta si sanatate.

39 saptamani
pozitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Daca esti suplinitoare presupun ca ai contract pentru acest an scolar de cand a inceput scoala din septembrie si pana in iunie cand se termina. In timpul asta iti poti lua concediu medical ca orice profesor titular, nu-i nici o diferenta, e dreptul tau sa ti-l iei si directorul nu-ti poate desface contractul de munca - asa mi se pare normal. Cum ai obtinut suplinirea, ai dat concurs de titularizare prin Inspectorat si ai ocupat un post de suplinitor sau e o scoala particulara si te-a angajat numai directorul? Si eu am fost profesoara in Romania, la inceput suplimitoare si apoi titulara sii stiu ca la anumite scoli nu se organiza concurs pentru post la Inspectorat ci separat la scoala respectiva, caz in care totul depindea de director.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicodoh spune:

Scoala este de stat iar eu am ocupat postul in urma concursului de titularizare. Sper sa nu am probleme. Oricum sunt in concediu medical de 3 zile.

Mergi la inceput